reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Justa- no to pijemy:tak:
U nas ze smokiem tez było rożnie-dopiero od dwóch tygodni Helenka się z nim zaprzyjaźniła na dobre. Zasypia z nim ok 23ej, ale po zaśnięciu wypluwa i śpi bez do 5ej.
Helenka wczoraj skończyła 8 tygodni, a z przychodni jeszcze nie dzwonili w sprawie szczepienia.

Ostatnia edycja:
reklama
i ja się szybciutko witam, u nas noc ciężka ... już było tak pięknie, wczoraj przespał 7 godzin a dziś co 2 pobudka i jeść ... ehhh ale daję radę, co do smoka, Karol nie chce go a i nie wpychamy go na siłę bo to dziecko anioł :p fakt faktem nie lubi leżec sam w łóżeczku ale jak się go weźmie do bujaczka i np pójdzie z nim do kuchni to na spokojnie można obiad ugotować i posprzątać bo on sobie leży, patrzy i słucha, płacz jest tylko na jedzenie co ok 2 godz, a nawet nie płacz bo jakoś od razu jak zaczyna miauczeć to się przytulamy i cycamy :) a po za tym on zakochany w Tosi i potrafi przez pół godziny patrzeć w ciszy jak ona sie bawi :p
Kochane moje miłego dnia !!!

_anula to super że Karolek taki aniołek, mój jak nie śpi to najlepiej jak się z nim rozmawia to wtedy potrafi poleżeć nawet z godzinkę a tak to chce być tylko noszony na rękach i czasem obiad gotuje jak mąż juz jest w domu i może być zmiana "warty", czasami jestem tym wykończona

emka01 ja nie notuje nigdzie ile mały wypija mleka, obecnie pije co dwie godziny 90ml w ciągu dnia a w nocy, pierwsza pobudka ok 1.00 i potem też jak w zegarku budzi się na mleko, przybiera dobrze więc myślę, ze wszystko jest ok

Anula- u nas tez bujaczek się super sprawdza. Stawiam go sobie w kuchni na stole i pichcę:tak: Helenka tez patrzy już chetnie na zabawki, jeszcze miesiąc i na macie będzie się bawić:-)
No i współczuję nocy. U nas z malutkimi wyjątkjami noce wyglądają tak samo:
zasypianie ok 23ej
jedzonko o 5ej i od razu dalej kimacz
jedzonko o 7ej i dosypianie do 8ej

oj faktycznie pustawo... Dmuchawcu przyciągnęłaś mnie ta kawą na FB, ale chyba już wypita:)

Co do smoczków to my mamy każdy z innej firmy i jak Franek ma ochotę to sobie ćumka. Nie jest od smoka uzależniony, ale czasem go potrzebuje:)

Byłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam stanik do karmienia, bo fajne dzisiaj weszły i termometr bezdotykowy... także wstaliśmy o świcie, a teraz myślę już o drzemce:) Jutro mam gości, więc wieczorem chcę upiec czekoladowe muffiny a jutro będę sprzątać i robić resztę "dań" na kolację:)

Kurcze sierpień się już kończy... jak fajnie, że przedłużyli ten macierzyński, bo za niedługo trzeba by wracać do pracy... już ponad 2 miesiące zleciało!!!

Wczoraj byliśmy na USG bioderek - wszystko OK, a we wtorek mamy kolejne szczepienia.

U nas bujaczek też się przydaje, ale niestety muszę stawiać go w kuchni na ziemi, bo nie mam za wielkich blatów ani stołu żeby dać go wyżej!

Ok pora brać się za śniadanie... :)

Ja herbatkuje:) Wczoraj byłyśmy na szczepieniu...bidulka strasznie płakała. Za dwa tygodnie pneumokoki. Wczoraj zważyliśmy małą i waaży 5040 :) PAni doktor powiedziała, że bardzo dużo przybrała bo przy urodzeniu waga była 2950 także super :D
Palindromea- u nas też cały czas trzeba nosić księżniczkę i to jeszcze "przodm do świata" i też nie ma mowy o siedzeniu w jednym miejscu... Szkoda ze do chusty nie można nosić przodem do świata. Mam nadzieje że za chwile jej to przejdzie i bedzie chciała siedzieć w chuście bo teraz to 15 min max.
Anula- KArolek mega waga i jest prześliczny:* :-)

Witajcie Kochane :-)

Melduję się ze śniadankiem. W końcu udało mi się je ugotować i mogę wreszcie jeść.

Ostatnio mam ciężkie dni, pracowite. Od piątku do wczoraj kończyłam mieszkanko na sprzedaż, wszystko z dziewczynkami u boku. Jestem wykończona. Do tego pokłóciłam się z Darkiem (pisałam na fb). Wczoraj wpadłam w histerię i oberwało mu się nieźle. Dzisiaj mam spotkanie z nowym klientem - znów mam zaprojektować i zrobić mieszkanie... nie wiem jak, nie czuję się na siłach, czasowo i fizycznie nie wyrabiam, ale trzeba pracować :(. Przez to spotkanie katuję się od rana laktatorem, żeby zostawić szwagierce mleko, bo nie wiem ile czasu mi zejdzie, do tego dojazd do K-c. Pocieszyłam się jedynie, że mam znacznie więcej mleka niż np. m-c temu, bo ściągnęłam 80ml z jednej piersi w 5 minut i zaraz potem Lena się najadła jeszcze.

Poza tym gotowanie codziennie czegoś innego, uważanie, żeby się składnik nie powielił, bez glutenu, białka i cukru... masakra... Do tego zapisywanie dosłownie wszystkiego w zeszycie. Mam dosyć. To tyle z ględzenia :).

EMKA - niepotrzebnie masz wyrzuty sumienia - to, że mamy dzieci i kochamy je nad życie nie znaczy, że musimy z wszystkiego dla nich rezygnować (choć w praktyce rezygnujemy pewnie z 90% wcześniejszego życia ;-) ). Smoczek nie jest niczym złym - sama uczyłam długo Lenę do niego, bo tak jak u Dmuchawca wisiała na cycach godzinami, dniami i nocami. Natusi nie uczyłam do smoka - byłam wręcz dumna z siebie, że nie ssie smoka - efekt taki, że ma 8,5 roku i nadal w nocy nieświadomie ssie kciuka - to zamiennik smoka, który ma się zawsze przy sobie ;-). Przez ssanie kciuka właśnie przymierzamy się do aparatu ortodontycznego, a niestety oduczyć się tego nie da - musiałabym jej ręce chyba wiązać... Tak więc Kochana głowa do góry, smoczek to nic złego :tak:.

JUSTA - widzę, że nasze dzieci podobne z charakterku ;-) z tą różnicą, że Lena ma tylko 2-3 drzemki 15-30 minutowe w ciągu całego dnia. Ja już śpiewam, tańczę, gadam od rzeczy, żeby tylko posiedziała chwilę w leżaczku żebym zdążyła coś zrobić :-p

SKALBKA - cudna waga Twojego Skarbka!!! :-) U nas Lena miała dopiero 5350g tydzień temu - teraz będzie pewnie ok. 5500g. Ale... nie mam ciśnienia na wagę - byle się mieściła w przyjętych normach :)

DMUCHAWCU - dzięki za zaproszenie na kawkę :-) ja dziś wypiłam kawkę z mlekiem migdałowym - bardzo dobra była :). Kolejna za 4 dni :).

ANULA - u nas też ostatnie 2 nocki były super - tylko 2-3 pobudki, a dziś znowu co godzinę. Wstałam nieprzytomna o 7. Nie wiem od czego to zależy. Staram się robić wszystko jak w tych 'dobrych' dniach, aby powielać jakieś schematy, które jej pasują, ale to tak nie działa.

Ciekawe czy MADZIA zagląda na BB - ciekawe co u niej, jak tam Tymek się urlopuje???

Zmykam, zjadłam śniadanko. Lena zapadła w jedną ze swych 3 drzemek. Obstawiamy już z mężem ile pośpi - ten kto jest najbliżej ma wolne od przebierania w nagrodę :laugh2:.

O i wstała, 18 minut spała...

Ostatnia edycja:
Skalbka- a wychodzisz na chustowe spacery? Tak, żeby maszerować w żwawym tempie? Tak najłatwiej dzieciaczki w chuście zasypiają i przyzwyczajają się do noszenia:tak:

Natis- to za 4 dni znów zapraszam:-) Faktycznie masz dużo pracy, zwłaszcza z dietą jak dla mnie masakra:sorry2: Ale z drugiej strony dobrze, że masz możliwośc godzenia pracy z opieka nad dziećmi- ja z zawodem nauczyciela nie mam szans:-(

reklama
Skalbka- ja chodzę na 3 godzinne spacery w chuście:tak:O ile nie ma mega upałów, wystarczy ubrać lżej do chusty i siebie i malucha:tak:
Ja wózka jeszcze dla Helenki nie uzyłam.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry