reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Palin niestety dzieci mają swoje charakterki i nawet z brzuszka nie są nam posłuszne - uparciuchy nam rosną :-) Ale z dwojga złego - lepiej urodzić w 40 tyg niż w 30 tyg. Trzeba się doszukiwać pozytywnych aspektów w tej ciężkiej końcówce oczekiwania :-)

Mikołaj wdał się w Tatę - Aro jest uparty do potęgi entej. Ja w sumie też, ale jednak łatwiej mi odpuścić, jestem bardziej ugodowa (dla "wyższych celów"; a może dlatego, że w domu często trzeba było zrezygnować z czegoś, choć się bardzo chciało). Aż dziwne, że udaje się nam tak często dojść do porozumienia ;-)

Nika
, chyba łatwiej czekać z określonym terminem, co? Ja nie lubię mieć "niespodzianek", najlepiej się czuję jak wiem kiedy i czego mogę się spodziewać...

Ostatnia edycja:
reklama
Po lekach powinno spadać mi to ciśnienie ale na razie chyba jeszcze nie zdazylo sie unormowac.

Jak beda chcieli mnie tu trzymac do rozwiazania to chyba wpadne w depresje :-(

Czekam na jutrzejszy obchod i na mojego lekarza...

Kingusia - a jaki lek Ci podają?
W kwietniu jak leżałam w szpitalu to na sali miałyśmy właśnie dziewczynę z ciśnieniem i podawali jej tabletkę 3 x dziennie i właściwie nic nie dawało. Potem doładowali jej jeszcze jedną, ale inną (Amlozek - dobrze pamiętam, bo moja mama też to bierze) - i właściwie tylko po niej spadało do 130/coś, a po tamtych praktycznie nic (aż wkurzona pytała czemu jej nie zmienią na Amlozek tamtej, skoro nieskuteczna).

No i pada... Normalnie bym wyszła poparadować w ciepłym deszczu, ale teraz to mnie nie puszczą...

Palin oni mi dawaja dopegyt. Najpierw mi zapisali jedną tabletkę ale wczoraj wieczorem lekarz stwierdzili żebym 3 razy dziennie to może mi teraz trochę spadnie.
Strasznie chce mi się spać po tych tabletkach.

Kurcze, nie pamiętam co ona dostawała, ale chyba coś innego. Też dużo spała, ale mówiła, że tak ma (a nie z winy leku). Pamiętam, że w równych odstępach czasowych i w nocy ją budzili o północy (tak drzwi do sali skrzypiały, że wszystkie się budziły). Ale niech Ci zbiją to ciśnienie i dadzą wrócić do domu...

Mikoto, Nika ja mam wstępnie być cięta 19 czerwca.. ale na ostatniej wizycie mój lekarz nic nie wspominał o tym terminie-w sumie o żadnym terminie, bo baaardzo mało mówił :baffled: Wizytę mam 6/06 i mam nadzieję, że dowiem się czegoś konkretnego.. i chociaż skierowanie dostanę na CC, bo obawiam się, że bez niego mogę zacząć rodzić wcześniej i nie wiem, czy mi w szpitalu na gębę uwierzą, że mam mieć CC :-p

reklama
Madzia ja mam jutro i mam nadzieję, ze w razie czego za tydzień najpóźniej dostanę skierowanie - z tym, że lakarz sam mówił , że da mi skierowanie.

Do góry