reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

Dziewczyny, trochę Wam zazdroszczę, że potraficie stwierdzić, ile zjadają Wasze Maluchy. U mnie jest tak, że Borys prawie non stop ryczy o jedzenie, a jak mu daję butlę, to spija 40ml i zasypia... przy czym budzi się po 15 minutach i znowu spija 20-40ml... i tak wkółko :baffled: Czasem zje na jeden rzut 120ml i dalej wrzeszczy, że chce, a jak mu zrobię i podaję, to zaraz mi wymiotuje wszystko :-(
A ile ja się już przygotowanego mleka nawyrzucałam, bo przecież nie może za bardzo stać :baffled: Marnotrawny Syn ten mój Borys :-D
Ale szczerze mówiąc powoli nie mam siły... i pomysłu, co z tym zrobić :baffled:

reklama
Czesc,

U nas skwar, wczoraj spacerek zrobiłysmy o 8 wieczorem bo wczesniej nie dalo sie wyjsc.
Dobrze mi do jutra bo jest moja mama, ale odciążenie - naprawde odpoczęłam.
Niestety Gabi ma ciągle problemy z brzuszkiem i espunisan na nia zupelnie nie działa, plantex też nie za bardzo :-(Na szczęscie nie płącze tylko się cały czas pręży

Nanya - wracaj szybko do zdrówka

Dziewczyny, trochę Wam zazdroszczę, że potraficie stwierdzić, ile zjadają Wasze Maluchy. U mnie jest tak, że Borys prawie non stop ryczy o jedzenie, a jak mu daję butlę, to spija 40ml i zasypia... przy czym budzi się po 15 minutach i znowu spija 20-40ml... i tak wkółko :baffled: Czasem zje na jeden rzut 120ml i dalej wrzeszczy, że chce, a jak mu zrobię i podaję, to zaraz mi wymiotuje wszystko :-(
A ile ja się już przygotowanego mleka nawyrzucałam, bo przecież nie może za bardzo stać :baffled: Marnotrawny Syn ten mój Borys :-D

Cypisiu SMOK. Ja tak mialam tylko ze z cycem i to pediatra mi powiedziala zeby dac jej smoka bo nie bede miala zycia. Co prawda mala i tak duzo i czesta chce cyca ale juz przynajmniej nie co 20 min a co 2 godziny :) Maja chyba taki odruch ssania. Polozna poradzila tez zeby za kadym razem jak mala placze to nie podawac cyca bo tak sie nauczy ze placz to cyc i jedzenie tylko zobaczyc najpierw jak pieluszka czy ja cos nie boli i sprobowac ja jakos inaczej uspokoic. Zdaza nam sie tylko przy kapaniu dac malej cyca 2 razy + pol godziny przed jak sie wybudzi i zaraz po bo uwielbia sie kapac ale jak sie ja wyciagnie to wrzeszczy jak szalona i nawet smok nie pomaga.

Kluseczka u nas dokładnie tak samo było jak u Ciebie. Mały jadł co 20 min aż wkońcu dałam mu smoczka i spokój sie zrobił na 2 godziny. Wieczorem po cycku gdy zasypia musi dostac smoczek bo już inaczej nie potrafi zasnąć.:-(

Kluseczka, Zielona podlaczam sie pod to co napisalyscie. Nasz Alex tez ciagle wolal i przysysal sie praktycznie do wszystkiego czego siegnal buzia. Dajemy mu smoczka i to go uspakaja. Stwierdzilismy ze glodny nie mogl byc bo na wadze przybiera po 50 gram dziennie a to malo nie jest. W ciagu dnia potrafi jesc duzo, ale nie wiem ile bo daje mu prosto z cyca i nigdy nie mierze. Tylko ze w nocy jak zasnie sobie na 3-4 godzinki to ja zamiast sie wysypiac z nim niestety musze wstac czasami i odciagnac sobie pokarm bo moja produkcja przystosowana jest do trybu dziennego:-). Piersi sa zbyt przepelnione zeby tak spac:blink: a jak sie obudzi to tez duzo nie pije.
Dzisiaj po raz pierwszy nie plakal podczas i po kapieli, pozwolil sie nasmarowac kremem i ubrac a pozniej zasnal bez marudzenia i bez smoczka.:shocked2:Chyba go ktos zaczarowal.
A na rano tak sie napinal zeby zrobic kupke ze z pleckow sam obrocil sie na brzuszek. :-p

Ostatnia edycja:

Cypisia - prawdopodobnie Twój Borys nie jest głodny za każdym razem, dziewczyny mają rację, po prostu przyzwyczaił się, że dostaje cyca albo butlę jak płacze i to wykorzystuje jak chce sobie po prostu coś possać. A te wymioty to mogą być z tego, że go przekarmiasz. Spróbuj go przetrzymać i robić dłuższe przerwy między karmieniami, zajmując go czymś. Wiem, że to nie jest łatwe, moja też się przyzwyczaiła do cyca, ale staram się jakoś z tym walczyć:tak:

Cypisia - prawdopodobnie Twój Borys nie jest głodny za każdym razem, dziewczyny mają rację, po prostu przyzwyczaił się, że dostaje cyca albo butlę jak płacze i to wykorzystuje jak chce sobie po prostu coś possać. A te wymioty to mogą być z tego, że go przekarmiasz. Spróbuj go przetrzymać i robić dłuższe przerwy między karmieniami, zajmując go czymś. Wiem, że to nie jest łatwe, moja też się przyzwyczaiła do cyca, ale staram się jakoś z tym walczyć:tak:

Kochana, czego to ja nie pajacowałam, żeby Go przetrzymać :-D Niestety rezultaty są bardzo słabe - Małego uwagę da się odwrócić zaledwie na kilka minut :dry: Wymioty pewnie są z przekarmienia, ale Młody nie wymotuje często na szczęście - w ciągu ostatniego tygodnia 2 razy mu się zdarzyło :sorry2:
Co do smoczka - daję - uspokaja, ale też na kilka minut :dry:
Z drugiej strony skoro Borys zjada mi tylko 20-40ml mleka, to się nie dziwię, że się nadziera :baffled: Rozpisałam zresztą harmonogram jego jedzenia na wątku o karmieniu butlą :baffled:

Kochana, czego to ja nie pajacowałam, żeby Go przetrzymać :-D Niestety rezultaty są bardzo słabe - Małego uwagę da się odwrócić zaledwie na kilka minut :dry: Wymioty pewnie są z przekarmienia, ale Młody nie wymotuje często na szczęście - w ciągu ostatniego tygodnia 2 razy mu się zdarzyło :sorry2:
Co do smoczka - daję - uspokaja, ale też na kilka minut :dry:
Z drugiej strony skoro Borys zjada mi tylko 20-40ml mleka, to się nie dziwię, że się nadziera :baffled: Rozpisałam zresztą harmonogram jego jedzenia na wątku o karmieniu butlą :baffled:

Moze on po prostu musi sobie pociumkac i pobyc przy mamusi;-)Wie chlopak co dobre:-D

reklama
Dzień dobry kochane. ?U nas nocka ciężko przepana, było bardzo gorąco że się spac nie dało. Anulka coś mi w nocy grandziła, nie wiedziałam, co się dzieje, dałam Espumisan profiaktycznie, a ta dalej szaleje... to dostała żarełko, pociumkała i padła ;-) spała do 6.30, dostała jeść i sobie dosypia własnie. Julka wczoraj wylatała się u mojej mamy, to zasypiała na stojąco. Wymyliśmy ją i spała całą noc i jeszcze sobie śpi.

U nas słonko operuje, już jest gorąco, a godzinka jeszcze młoda!!! Chmurek zero, ojojoj...

życzę Wam udanego dnia babeczki :-D

Do góry