reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Chocoblok, to tak jak u mnie. Mojego meza tez nie ma w domu od ponad tygodnia i jeszcze musze czekac do wtorku az wroci. O tym ze jestem w ciazy musialam mu oznajmic przez telefon i jeszcze sie nie widzielismy od tej pory. Tez zle sie czuje sama w domu. Do tego strasznie mnie mdli i co zjem to zwracam. Dzisiaj zwolnilam sie z pracy bo mialam wrazenie ze zaraz sie przewroce. Nerwy i tesknota pewnie tez nie pomagaja...
Pozdrawiam

reklama
dzien dobry ja juz na nogach szykujemy sie na uczelnie tzn ja i moja 3-letnia córeczka ona do przedszkola ja na zajecia trzymajcie kciuki bo dzis mam test kwartalny i kurcze chyba z tych nerwow wogole nie moglam spac w nocy a do tego coś weszlo mi w szyje nie moge sie obrocic a glowa jakby wazyla tone nic nie pomaga ani masaż ani rozgrzewanie normalnie jestem zalamana i do tego wygladam jak zombii :)

tak czytam o waszych urokach ciazy i az mi ciarki przechodza narazie mnie omijają z czego jestem bardzo zadowolona zero mdlosci porannych nudności moze odrobine czesciej odwiedzam wc ale da sie zyć Mieszkam na stale w anglii i zapisalam sie juz na pierwsza wizyte u poloznej 16X odliczam dni mam nadzieje ze zapisze mnie na pierwszy scan tak bardzo chcialabym zobaczyc serduszko :)

Hej, hej
Co u mnie: wciąż brązowe plamienie, jutro znów do lekarza, we wtorek USG... Ale objawy ciążowe nie zanikają: jadłowstręt, nudności - cały dzień. Staram się leżeć ale męczy mnie to strasznie...
Byle do wtorku, zobaczymy co u bąbla słychać. Mam nadzieję że mu nie przeszkadza że mama maruda :)

agato trzymam kciuki za test, napewno Ci dobrze pojdzie!:tak: I oczywiscie zazdroszcze braku mdlosci:tak: Meva dobrze bedzie, fajnie, ze juz niedlugo masz usg:tak: A ja dzis fatalnie sie czuje, trzy razy juz wymiotowalam i czuje, ze na dzis limit jeszcze nie zostal wyczerpany:no::baffled:

Witam! Nieśmiało i ja dopiszę sie do waszego wąteczku!!Prawdopodobnie termin bede miala na 3 czerwca nie jest to jeszcze potwierdzone wizyte u gina mam 16.10! bardzo sie obawiam czy wszystko ok z fasoleczka:-(jest to moja 2 ciąża planowana i zaliczona po 4 cyklach:-). jak narazie to męcza mnie okrponie mega mdłości a szcególnie rano i po poludniu:baffled::baffled: i spac sie chce ciągle..
Gratuluje wszystkim pozostałym przyszlym mamusiom!!!!

witam sie popoludniem :)

kurcze zdalam na 100 mozliwych punktow mialam 98 jestem z siebie dumna :)

Aga nie masz czego zazdroscić jak chodziłam z synem w ciazy wymiotowalam przez cale 9 miesięcy wiec może limit juz przekroczylam :)

dziewczynki czy ja moge tą moja szyje wysmarować vic vapurem ? bo ciepły okład nic nie pomaga a zamiast być lepiej jest gorzej ;(

dziewczynki czy ja moge tą moja szyje wysmarować vic vapurem ? bo ciepły okład nic nie pomaga a zamiast być lepiej jest gorzej ;(

Zrob sobie taki okład z ciepłej wody ze spirytusem .Nasmaruj szyje mocno tłustym kremem, na wate nalej ciepła wode ze spirytusem (przygotuj sobie pół szklanki ciepłej wody i dolej z 3 łyzki spirytusu) nałoz na szyje i owin to ciepłym szlikiem. Powinno pomoc.

Hej, u nas piekna pogoda i mam nadzieje wybrac sie dzis z malym do lasu, chcemy zbierac liscie:tak: Mdlosci nie daja mi spokoju, rano zawsze sciskam sie z kibelkiem, a pozniej i tak calodniowe mdlosci i wymioty:baffled: Odkrylam jednak dla siebie sposob zmniejszania tych nieprzyjemnych dolegliwosci:tak: Zjadlam troche gorzkiej czekolady i mi troche przeszlo:tak::-). Moge w koncu jako tako funkcjonowac:tak:. Nie moge sie juz doczekac, kiedy mdlosci mnie wreszcie na dobre opuszcza:tak:. W poprzedniej ciazy bylo to dopiero w 5 miesiacu:baffled:.

reklama
Do góry