reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

A u mnie w domu od jakis dwoch lat kupujemy sobie male upominki na zajaczka.....z reguly jest to cos slodkiego albo np ladna swieczka zapachowa dla kobiet:-) W tym roku jeszcze nic nie kupilam...hmmm chyba musze jutro zawitac do jakiegos sklepu:-D
A ja po wizycie u kosmetyczki czuje sie super....pazurki zrobione, piety jak u niemowlaka :-D Tylko nuda mi doskwiera...podziwiam te z was ktore siedza w domu od kilku miesiecy a juz zwlaszcza te, ktore musza duzo lezec....ja dostaje wariacji:-D Ale Maz powiedzial ze mam korzystac z tego spokoju i nudy bo jeszcze za tym zatesknie...hihi.
kurde ja siedzę w domu od października i już głupieje:angry::angry: tak mi brakuje konkretnego zajecia ze szok:szok:

reklama
U nas nie ma zajączkowej tradycji ale nie powiem aby mi sie nie podobala.
Rok temu obejrzeliśmy bajkę o Kubusiu Puchatku i świętach Wielkanocnych i właśnie szukali pisanek i była z tym wielka atrakcja.
Zamierzam wprowadzić zwyczaj ukrywania w kącikach fajnych drobiazgów dla dzieciaków (słodycze, a nawet zabawki - o które wcześniej się dopominają;-) będzie okazja ziścić pragnienia:-D) to może być fajna zabawa i przyjemne chwile

Mieszkanie wysprzątane, zakupy tak 80% zrobione, nawet nie było jeszcze dużo ludzi w sklepach. Jutro pieczemy z Madzią mazurki: robię 2, i malujemy jajka. W sobotę piekę pasztet (przepis w odpowiednim wątku zamieściłam), robię krokieciki. Co jeszcze pomyślę:-D

Czuję się wyjątkowo dobrze, chyba wiosna tak na mnie działa:-)

Witanko mamuski :tak:

Zrobilam dzis liste zakupow swiatecznych i kupilismy co trzeba, od soboty zaczynam pichcenie ;-) Coprawda nie za duzo na nasza czworeczke gotuje ale zawsze to cos innego niz w zwykle dni ;-)i troszke czasu poswiecic trzeba. Dobrze, ze mam taka pomocnice w domku ;-) Kupilismy tez od razu prezent corci na zajaczka, wiec zakupy juz mamy z glowy :tak:

A tak to popralam zaslonki, zaraz je poprasuje, a maz powiesi. Okien nie myje bo pewnie bedzie padac i sie nie oplaca :-pjutro zabieramy sie za porzadki, ale nic wielkiego raczej ajk co tydzien, kurze, odkurzanie i mycie podlog ;-)

Dzis sie zdenerwowalam na mego meza. Nie moge sie doprosic o powieszenie rolety w oknie. I tak sie zdenerwowalam ze az sie poplakalam :sorry:Potem to juz saam nie wiedziaalm o co i po co placze. Ale pomoglo, polecial do sklepu po to co trzeba i bedzie zakladac :-)

Co do zajaczka to u mnie zawsze bylo tak, ze maly zajaczek zawsze w nocy cos zastawil dla dziecka. I zaraz po sniadanku bylo odpakowywanie prezentu. A czasami nie doczekalam sie do snaidania i odpakowywalam przed ;-) Podtrzymuje ta tradycje i zawsze cos kupujemy corci. Sobie nawwzajem nie ;-)

A teraz lece do corci bo obiecalam z puzzle poukladamy ;-)

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczorkiem, prawie caly dzien dzis bylam w drodze. Sprzatanie, przygotowanie do jutrzejszego wyjazdu, pozniej odebranie malego z przedszkola, zakupy itd. :eek: Potem jeszcze malowalismy z Erykiem jajeczka. Wypackal sie farbami jak nie wiem, ale mozna te jajka nazwac pisankami:laugh2::laugh2:. Teraz nie wiem jak sie nazywam....;-);-)
Ogolnie ostatnio znow mam mdlosci, chyba maly tak mi splaszczyl zoladek, ze nie trawi jak potrzeba:baffled: Juz z tesknota wyczekuje maja i szybkiego rozwiazania:tak:

Witajcie

u mnie za oknem jakis sąsiad dywan trzepie .
wczoraj przyjechala siostra cioteczna z paczka dla niunia, zaraz bede ogladac ubranka po raz drugi, i ocenie co jeszcze potrzebuje dokupić niuniowi, po swietach wezmę sie za pranie prasowanie :-)

jeszcze tylko rozbeltam babke z paczki poleje polewa gotowa, i tyle moich wypieków na swieta,:-Dchociaz dalej chodzi za mna mazurek, albo to ciasto jogurtowe

Kurcze 2 jestem a tu już po 9 , co to za śpioszki dziś z was?
Pogoda śliczniutka , zresztą już od tygodnia tak słoneczko przyświeca że żyć sie chce . Dziś czeka m,nie reszta zakupków - wędlinki , reszte już mam ale wysilać sie niebęde , nic specjalnego nie szykuje bo we 2 jesteśmy to produkować sie niebęde , pozatym trza 2 teściowe odwiedzić i rodziców więc nas dokarmią:-D:-D:-D.
wysprzątane już mam , ale i tak trzeba szmatą przejechać tu i uwdzie, okna umyte-teściowa sie postarała tak więc brudem niezarośniemy:-p:-p:-p.
szykuje sie do tego sklepku , więc zmykam. Miłego dzionka

Witam :-). We Wrocławiu pogoda przepiękna,słonko świeci,ptaszki śpiewają :-).
Też zaraz wybieram się do sklepu po resztę zakupów,w tym roku też dużo nie szykujemy bo jedziemy z rodzicami w niedziele do domu dziecka a potem do rodzinki ,więc w domu nas prawie nie będzie.
Zapowiadają się naprawdę piękne słoneczne święta :-).
Miłego dnia życzę wszystkim brzuchatkom :-)

Melduje sie i ja:-) A w Olsztynie jeszcze mgła, chociaz slonko przebija sie coraz mocniej:-D Ja tez zmykam na zakupy za jakis czas, niech mi tylko wlosy wyschna bo umylam;-)
No to milego poranka Czerwcoweczki:-D

reklama
Witam,
Rzeczywiście dzisiaj chyba wszystkie damy po sklepach latają i robią zakupy :-)
Ja również powoli się wybieram, w dodatku muszę kupić prezent bo w 1-szy dzień Świąt jedziemy na 40-te urodziny kolegi, hmmm jeszcze nie mam pomysłu co mu kupić :-)

Miłego dnia dziewczynki życzę :-)

Do góry