reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Dzien dobry

Ptaszki tak pieknie i glosno cwierkaly, z emnie po 4 obudzily :tak:
Pospalam jednak jeszcze troszke i zwleklam sie o 9 z wyra :-D
Pogoda zapowiada sie na cudna wiec zaraz sie zbieram i ide z cora na spacer i plac zabaw :tak::-)

Martusiu, dzięki kochana :-) a teściową się nie przejmuję, bo jakbym się poddała jej i odpuściła, to by mnie wykończyła do reszty!!! a już i tak jeździ po mnie i po A jak po psach... nie mogę odpuścić... sama zmięknie bo idą święta...
PS. i jak tam po sesji ??
Dobrze robisz tak trzymaj :tak:
A po sesji dziekuje dobrze :-D:-) Zdjecia wczoraj juz wstawilam :-)

Cypisia super, ze zadowolona jestes z zakupow z ikei :-)

Tricolor zdrowka :*

Milego dzionka :tak:

reklama
Dzien dobry

Ptaszki tak pieknie i glosno cwierkaly, z emnie po 4 obudzily :tak:
Pospalam jednak jeszcze troszke i zwleklam sie o 9 z wyra :-D
Pogoda zapowiada sie na cudna wiec zaraz sie zbieram i ide z cora na spacer i plac zabaw :tak::-)

Dobrze robisz tak trzymaj :tak:
A po sesji dziekuje dobrze :-D:-) Zdjecia wczoraj juz wstawilam :-)

Cypisia super, ze zadowolona jestes z zakupow z ikei :-)

Tricolor zdrowka :*

Milego dzionka :tak:

Martusiu, a mój A. ma inne zdanie mówi, że mam konfliktowy charakter i przez to nie możemy się z teściową dogadać... ale jeśli obca osoba nie ma okazji ku temu, a obraża mnie i dogryza jak tylko może, to ja jeszcze mam jej rękę podać? może jeszcze czerwony dywan wyłożyć i paść na kolana :-)mówi A. do mnie - idź do niej porozmawiaj... a ja mu na to ż eja tam nie pójde bo nie mam po co, a jeśli ktoś mi ubliża ja pierwsza ręki mu nie podam za nic w świecie! już taka jestem... bez jaj!! stare babsko, a grozi że nam dzieci odbierze? albo że ja z Julinką marnujemy zycie Adamowi? ktoś tu sobie z kogoś zarty stroi! wszystko wypomni, jak nas nie ma w domu to wchodzą z teściem do nas do pokoju i łażą i grzebią!!! przyłapałam ja parę razy więc o tym wwiem na 100%, jeśli chcemy pogadać, to szeptem, albo musimy wyjść z domu!!! o zgrozo!!!

cholera, taki piekny dzień a ja wam głowę pierdołami o teściowej zawracam... nie gniewajcie się ale jak piszę o tym to mi troszkę lżej na duszy...

To ta Twoja teściowa to taka prawdziwa, rasowa teściowa z kawałów :baffled: Nie zazdroszczę :no:

uff, Tricolor, nie osłabiaj mnie!!! trzeba mieć takiego niefarta w zyciu jak ja... ufff te z kawałów to chociaż można się posmiać, a jeśli taka sytuacja jest w rzeczywistości, to odbiera chęci do wszystkiego:-:)-:)-:)-( :-( ufff jakoś sobie dam radę z tą cholerą :-)

Martusiu, a mój A. ma inne zdanie mówi, że mam konfliktowy charakter i przez to nie możemy się z teściową dogadać... ale jeśli obca osoba nie ma okazji ku temu, a obraża mnie i dogryza jak tylko może, to ja jeszcze mam jej rękę podać? może jeszcze czerwony dywan wyłożyć i paść na kolana :-)mówi A. do mnie - idź do niej porozmawiaj... a ja mu na to ż eja tam nie pójde bo nie mam po co, a jeśli ktoś mi ubliża ja pierwsza ręki mu nie podam za nic w świecie! już taka jestem... bez jaj!! stare babsko, a grozi że nam dzieci odbierze? albo że ja z Julinką marnujemy zycie Adamowi? ktoś tu sobie z kogoś zarty stroi! wszystko wypomni, jak nas nie ma w domu to wchodzą z teściem do nas do pokoju i łażą i grzebią!!! przyłapałam ja parę razy więc o tym wwiem na 100%, jeśli chcemy pogadać, to szeptem, albo musimy wyjść z domu!!! o zgrozo!!!

cholera, taki piekny dzień a ja wam głowę pierdołami o teściowej zawracam... nie gniewajcie się ale jak piszę o tym to mi troszkę lżej na duszy...

a pisz ile dasz rade, ja mam to samo piekielko....na szczescie my w Anglii a ona w Polsce- ale za to zawsze sobie odbija jak tylko przyjezdzamy do PL i mnie meczy i innych gadajac glupoty na na moj temat. Tekty typu zabierze dzieci jak sie bede zle nimi zajmowala slyszalam tuz przed slubem chyba jako ostrzezenie, za chwile podchodzi do mnie z slowkami typu slonko, kochanie 3 min pozniej teksty typu ze ona juz mojemu mezulkowi powie jak sie mnie pozbyc itp ...albo teksty typu czy aby napewno dzidzia jest mojego A. ... totalny huragan i wichura z ta malpa i na dodatek przyjezdza do nas jak sie malenstwo urodzi na ponad tydzien ... moj mezys do pracy a ja z ta malpa cale dnie!!!chyba zwariuje!!! no ale nie wypada jej nie zaprosic do pierwszej wnuczki... kurcze ja zawsze staram sie byc poprawna chociaz serce i umysl podpowiada mi co innego.
ehhh no to sie rozpisalam ...ale rzeczywiscie pomaga!!!

Tricolor- mowisz ze strepsilsow nam nie wolno!o zgrozo a ja je bralam!!! bo lekarz i farmeteutka mi powiedzieli ze moge ...co prawda tutaj w Anglii, wiec jeszcze bardziej sie obawiam !!!
Oprocz tego to zapodawalam paracetamol i duuuuuzo czosnku, jak nie lubisz smaku czosnku to proponuje zrobic sobie sandwicha/tosta z duuuza iloscia sera w srodku roztopionego na ten czosnek....i oczywiscie obowiazkowo ketchup ...nawet dobrze neutralizuje ten nieciekawy smak czosnku

Carmi- mielismy ten sam problem malenstwo pozaslanialo buzke raczkami i sie z nami w kuku babke bawilo :sorry:

Tricolor- mowisz ze strepsilsow nam nie wolno!o zgrozo a ja je bralam!!! bo lekarz i farmeteutka mi powiedzieli ze moge ...co prawda tutaj w Anglii, wiec jeszcze bardziej sie obawiam !!!
Oprocz tego to zapodawalam paracetamol i duuuuuzo czosnku, jak nie lubisz smaku czosnku to proponuje zrobic sobie sandwicha/tosta z duuuza iloscia sera w srodku roztopionego na ten czosnek....i oczywiscie obowiazkowo ketchup ...nawet dobrze neutralizuje ten nieciekawy smak czosnku

Ja tam nic o Strepsilsie nie pisałam, ale wydaje mi się, że można stosować chociaz głowy nie dam:eek:

A tesciowa Twoja ... szkoda gadać, małpa:crazy:

goniap2, daruję Ci hihihi... co do tych strepsilsów pytałam się mojego gina to mówi żeby ich nie brać a jak bardzo gardełko daje popalić to propolki, ten homeogene tantum verde i syropek prawoślazowy...a paracetamol i apap jak najbardziej... niby Ty masz piekło, a co ja mam powiedzieć, jak z tą cholerą jestem teraz sama w 4 ścianach, bo niestety z nimi mieszkamy... brrrr skóra cierpnie... z moim A jest o tyle kłopot, że jest ode mnie starszy, raptem 3 lata jesteśmy ze sobą, a od nieco ponad roku małżeństwem... i on jest pod bardzo silym och wpływem, czego na razie nie mogę przeskoczyć... i właśnie boję sie jednej rzeczy bo myslą aby pójść do rodziny gdzies do Lublina czy do Białej Podlaskiej, mieszkać... bo ostatnio dowiedzielismy się o tym z ... GG! rozumiecie? przypadkowo się dowiedzieliśmy jak pisał do mojego męża jego kuzyn. szok normalnie ja to sobie siadłam po prostu... a czego się boję? że przez ten ogromny wpływ matki na mojego A, on pójdzie za nimi i zostawi mnie... i to jest możliwe... boje się tego, a jeszcze teraz podupadlismy finansowo, i w ogóle jest super, tylko siąść i płakać cholera!!!!! a mój dom ja już tam wejścia nie mam jedynie jako gość... i co tu robić? a teściowej nie mogę odpuścić bo mnie zniszczy!!! wykończy mnie i zeschizuję w końcu! a nie pozwolę żeby obca baba mną sterowała, niby wymyśla to czy tamto, opierdziela nas jak tego nie robimy a sama tego nie robi! kurde zmieńmy temat! aleśmy sobie temat znalazły... jakby nie było przyjemniejszych :-)

Ewunia ja mysle ze za bardzo sie denerwujesz a chlop no coz masz atut w reku czyli maluszka Ja na poczatku tez walczylam coprawda nie z tesciowa ale z babcia męża i powiedzial mu jasno albo ja i dom nasze sprawy albo babcia i rodzina ale dzieci nie zobaczy nigdy wiecej podzialało pamietaj ze nie mozesz ustapic nawet raz a dom rodzinny napewno masz powrot ale to ostatecznosc :)

reklama
Ewunia ja mysle ze za bardzo sie denerwujesz a chlop no coz masz atut w reku czyli maluszka Ja na poczatku tez walczylam coprawda nie z tesciowa ale z babcia męża i powiedzial mu jasno albo ja i dom nasze sprawy albo babcia i rodzina ale dzieci nie zobaczy nigdy wiecej podzialało pamietaj ze nie mozesz ustapic nawet raz a dom rodzinny napewno masz powrot ale to ostatecznosc :)

Agatko, własnie w tym rzecz, że nie ma powrotu... mama moja by mnie przyjęła, ale gorzej byłoby z ojcem... co do tego... kochana, nie denerwuję się bo nie mam czym... co do A właśnie Julinka i druga dzidzia wcale nie są moimi atutami, jesli nie mam gwarancji, że on ze mną zostanie i mnie nie zostawi, jak moi teściowiee się stąd wyprowadzą... ustąpić to mogę ci zagwarantować że nie ustąpię w życiu!!! dla niego ważniejsza jest gwarancja i pewność życiowa, a nie niestabilność... bo na razie z tym się borykamy... jakoś się staram... zobaczymy, czy jest mądry i czy wie co wybrać... ja bym nie miała wątpliwości, a jak się wyszło za maminsynusia... to mówcie mi jeszcze, nie wiem...

Do góry