reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Dzięki za odpowiedź :) Na własną ręke nie będę chyba nic kupowała chyba, że naprawde powie, żeby sobie szukała witamin w owocach tylko i warzywach :) zaraz bede sie wybierać i ruszam do gina :)

I jeszcze sie chcialam zapytac. Co stosujecie na rozstepy czy polecacie cos szczegolnie ;> i jak to u was z nimi?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam po weekedndzie. Mam takiego lenia ze tylko was poczytywałam. Nic mi sie nie chce brzuch mi rosnie z dnia na dzien ,jest mi ciezko co to bedzie w maju i czerwcu?

Hej dziewczyny!
A ja dzisiaj po pobraniu krwi i glukozie aż 75g, 2 godziny czekania, ale w między czasie poszłam do lekarza, bo od wczoraj boli mnie jak oddaje mocz, no i nabawiłam się zapalenia pęcherza. :-:)-(Dostałam antybiotyk duomox i mam brać przez 7 dni. W czwartek idę na wizytę do gina i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Poproszę go już o zwolnienie i tak do końca.

Witam, ze słonecznego Poznania.Aż chce się iść na spacer...
Truskawki ( aż z Maroka):-) znaleźliśmy w Almie. Pychota z bitą śmietaną:tak:
Szkoda że tylko 250 gr :-(
W zeszłym tygodniu wybrałyśmy się w kobiecym gronie do kina na "Idealnego faceta....." Masakra , ledwie wysiedziałam te 2 godz. Następnym razem przeczytam najpierw recenzje, a potem wybiorę wygodne fotele... Przyjaciółka ze swoim niemowlakiem namawia mnie na seanse Multibaby w południe. Może to jest lepsze rozwiązanie bo nie byłabym tak zmęczona jak wieczorami?

Ja mimo wcinania feminatalu metafolin 400+DHA mam początki anemii, kiepskie wyniki moczu...przestawiłam się na buraczki, żurawinę, szpinak. Karnawałowe słodkości idą w odstawkę.
I czekam niecierpliwie na wiosenne szparagi

Czesc:)

Patrze, ze sielanka trwa :) kino hmm dawno nie bylam ale nie wiem czy bym wytrzymala 3 godziny na filmie ;O.

Dziewczyny jakie wy bierzecie witaminy dla ciężarnych? Ja nie dostalam zadnych hehe, moj gin twierdzi ze lepiej poszukac naturalnych ale wiadomo, ze wszystkic nie znajde i dlatego te zajaady i inne male swinstewka wyskakuja. Dzisiaj takze ide zaprotestowac i prosic o tabletki mam nadzieje, że dostane ;) Pozdrawiam i miłego dnia:)

ja biorę Prenatal Classic 100 tabletek ok. 35 zł. :-)

zielona2909 życzę szybkiego powrotu do zdrowia :-)

witam:-( dzis byłam u lekarza i okazało sie ze mam złe wyniki aspat i alat....:-( musze zastosowac diete lekkostrawną... jesli za dwa tygodnie wyniki sie nie zmienią bede musiała isć do szpitala :-( tak bardzo sie boje o moje malenstwo.... czy któraś z was miała podobny przypadek...?? jeśli tak to bardzo prosze o jakiekolwiek informacje... z góry dziękuje i pozdrawiam

Witam was dziewczynki:-)

Ja dzis ma wizyte i jestem bardzo ciekawa , czy malenstwo pokaze sie nam.Ciesze sie tym bardziej ze mój mężulek idzie ze mna pierwszy raz bedzie widział dzidzie na usg bo wczesniej jak chodziłam nigdy go w kraju nie było wiec dzis cieszymy sie ta wizyta oboje.

U nas pogoda dzis ładna słoneczko świeci a wszystko topnieje po całodniowym padaniu wczoraj sniegu z deszczem.

Ja biore teraz Feminatal N jest 60 tabletek i kosztuje 35 zł bierze sie raz dziennie.Wczesniej brałam tez Feminatal ale sa trzy rodzaje do kobiet do 12 tc , potem od 13 tc i ten co teraz biore dla mnie super, wynika zawsze dobre co sie dziwie bo ja zawsze miałam anemie taka juz chyba moja uroda a teraz prosze hemoglobina jakiej nigdy wczesniej nie miałam.Raz nawet miałam toczoną krew z powodu własnie bardzo niskiej hemoglobiny.Mozna ten lek dostac bez recepty.

Miłego dnia zycze wszystkim :)

A ja mam chyba jakiegoś doła normalnie. Wkurza mnie wszystko, chce mi się płakać. Weekendy są takie krótkie...
Chodzę normalnie do pracy i mam straszny zapieprz teraz. Do tego boli mnie krzyż i kłuje brzuch, zwłaszcza jak chodzę szybko. Koncze prace codziennie o 17, do domu jade 1,5 godziny. Wracam, zjem cos i ide spac, bo spiocha mam na maksa.
Wkurza mnie to, nic nie moge zrobic w domu bo doslownie nie panuje nad sennością. Koszmar jakis :-(
Chyba jednak pojde na zwolnienie z koncem lutego. Co prawda nawet wtedy bede pracowac (przynajmniej przez jakis czas) ale przez internet z domu - lepsze to niz siedzenie w pracy...

witam:-( dzis byłam u lekarza i okazało sie ze mam złe wyniki aspat i alat....:-( musze zastosowac diete lekkostrawną... jesli za dwa tygodnie wyniki sie nie zmienią bede musiała isć do szpitala :-( tak bardzo sie boje o moje malenstwo.... czy któraś z was miała podobny przypadek...?? jeśli tak to bardzo prosze o jakiekolwiek informacje... z góry dziękuje i pozdrawiam

Kamusia, przykro mi, że się martwisz - nawet nie mam pojęcia, czego to są wyniki. Ale ja mam swoją wizytę w środę i też już pękam, żeby coś złego nie wylazło :-(

A ja mam chyba jakiegoś doła normalnie. Wkurza mnie wszystko, chce mi się płakać. Weekendy są takie krótkie...
Chodzę normalnie do pracy i mam straszny zapieprz teraz. Do tego boli mnie krzyż i kłuje brzuch, zwłaszcza jak chodzę szybko. Koncze prace codziennie o 17, do domu jade 1,5 godziny. Wracam, zjem cos i ide spac, bo spiocha mam na maksa.
Wkurza mnie to, nic nie moge zrobic w domu bo doslownie nie panuje nad sennością. Koszmar jakis :-(
Chyba jednak pojde na zwolnienie z koncem lutego. Co prawda nawet wtedy bede pracowac (przynajmniej przez jakis czas) ale przez internet z domu - lepsze to niz siedzenie w pracy...

Margarytka, bierz zwolnienie, pewnie! W Wawie te dojazdy takie, że człowiek ze stali by padł. Ja siedzę w chałupce i super jest. Też pracuję, tylko nieraz cholernie ciężko się zmobilizować :zawstydzona/y:

reklama
Aspat i Alat to enzymy występujące m.in. w szkielecie, mięśniu sercowym i wątrobie.
Jego podwyższone lub obniżone stany mogą wskazywać na zaburzenia pracy wątroby, zatrucia itp.
Tyle wiem.

Nie martw się na zapas, bo to nie pomoże Dzidziusiowi. Zastosuj tą dietę i zobaczysz, czy się coś zmieniło :happy:
Pewnie nie jest to nic groźnego. Ale wiadomo - wątroba - ważny organ i trzeba o nią dbać, szczególnie, że dbasz dla dwóch :happy:
Głowa do góry! Będzie dobrze :happy:

Do góry