reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Irka- gratuluje coreczki :tak: Hmm problem nie mam sie w co ubrac to jeszcze nie jest taki straszny gozej jak wszystkie dorosna i beziecie mialy razem ZNP:-D:-D:-D:-D!!! E u mnie w domu bylo 7 corek.

Agatko- baw sie dobrze w Londynie a Kasie jakos przekabacimy zeby przymknela oko na nasze wyzyny. Pote sie tylko wszystko wyzysci i bedzie po sprawie:dry:

Luska duzo tu nas po takich przejsciach ale staraj sie unikac stresu- jezeli zostalas w domku to wykozystaj ten czas jak najlepiej i nie zadreczaj sie jezeli mozesz tego uniknac.

:tak::tak::tak::tak::tak: Ja tez czuje czesciej kopniaki po lewej stronie. Czym to jest spowodowane

reklama
Irka no to gratuluję córeczki ale mąż ma fajnie będzie rodzynkiem same kobietki będą wokół niego:-)

Luśka witaj wiesz ostatnio sama się zastanawiam nad tym L4 jak to jest bo sama jestem od5 tygodnia jeszcze nie szukałam informacji ale końcu trzeba się dowiedzieć dokładnie mój gin jeszcze w listopadzie mówił, ze w nowym roku mają się zmienić przepisy i mają to wycofać ale czy to doszło do skutku to nie wiem.

Irka serdeczne gratulacje :)
Ostanio chyba wiecej dziwczynek sie rodzi - przynajmniej wsrod naszych znajomych i rodziny w wieku od poczecia do teraz 4-5 latek - mamy 12 dziewczynek i tylko jednego chlopca :)
Tak wiec dziewczynki szaleja :)

Cześć Dziewczyny!
Ja po USG genetycznym i po pobraniu krwi na test potrójny.
Pomyliło mi się coś z tym USG... to nie było 3D, tylko diagnostyczne, normalne 2D, z pomiarem przepływów dopplerowskich czy jakoś tak.
No i jestem bardzo szczęśliwa i spokojna, bo:
Dzidziuś rozwija się prawidłowo, wszystkie pomiary są dobre. Co prawda w chwili obecnej pomiary wskazują nie na 16 tydzień, a na 15 tydzień i 3 dzień, ale tym się nie martwię :happy2:
Wyniki testu będą pod koniec tygodnia albo na początku przyszłego, ale lekarka mnie uspokoiła, że przy takich doskonałych wynikach pomiarowych to raczej nie widzi szans na jakieś problemy :happy2:
Słyszałam szumy przepływu krwi do mózgu, oglądałam poszczególne narządy, które lekarka doskonale tłumaczyła. Ogólnie USG trwało ponad 20 minut, było baaardzo dokładne i takie bym mogła mieć co wizytę, hehe :-D

Powaliła mnie informacja, której się nie spodziewałam. Mianowicie:
Jest pisior! Będzie SYN!
Byłam w takim szoku, że wczoraj cały wieczór chodziłam i powtarzałam: "jak to pisior?". Bo od samego początku miałam takie dziwne przeczucie, że dziewczyna będzie :-p Ale ponieważ nie miałam preferencji, to bardzo się cieszyłam, aż się popłakałam na tej leżance :-)
W związku z tym, przesyłam Ci, Agatko fluidy, żebyś się zaraziła tym pisiorem :-D

Ja też jeszcze ruchów nie czuję a nawet sama nie wiem czego mam się spodziewać często coś mi tam bulgocze ale to chyba nie to, martwi mnie tylko to, ze od jakiś dwóch tygodni często tak znienacka coś mnie kuje (czasem jakby uszczypało) w podbrzuszu na początku myślałam, ze to dziecko ale nikt ruchów dziecka nie porównywał do kłucia czy podszczypywania więc co to może być nie mam pojęcia.

Sylwia, ja takie kłucie i szczypanie czuję co jakiś czas od mniej więcej półtora tygodnia. Też nie mam pojęcia, co to jest, ale chyba musi to być związane z Dzidziusiem w takim razie :happy2:
Pocieszę Cię, że pewnie to nic złego, bo jak widzisz, jestem po wizycie i nie ma żadnych problemów, Mały rośnie sobie spokojnie :happy2:

Dobra, kończę, bo muszę coś zjeść :happy2:
Przyznam się Wam, że nadal jestem w szoku przez tego pisiora, hehehe :-D

Witam Was kobitki, widzę że się rozpisałyście od rana, zaraz postaram się nadrobić, ale najpierw chciałam oznajmic że prawdopodobnie będzie córcia:tak:.
Pewności nie ma ale mam taka nadzieję że się sprawdzi.

Dziecko ma wszystko co potrzeba na miejscu, rozmiarem pasuje do wieku ciąży, serduszko bije i ma 2 komory i 2 przedsionki, w żołądku jest woda i ponoć powinna a rozmiar główki to 47mm.

Zdjęcie dodam do albumu jak mi się uda zeskanować. Wracam do czytania;-).

Witam Wszystkie Czerwcóweczki. Również mam termin porodu w czerwcu, bedzię to moje pierwsze dziecko. Rok temu poroniłam. Od 8 tyg. ciązy jestem na L4 i zamierzam być na L4 do końca ciązy. Mam pracę stresująca, stąd moja decyzja a poza tym bradzo źle znosilam I trymestr ciązy- Stąd moje pytanie: Podobno po 182 dniach L4 przechodzi sięna Zasiłek Rehabilitacyjny- jakie formalości trzeba załatwić? Prosze o podanie linków www z potrezbnymi informacjami. Ogólnie to chyba zadręczam się różnymi problemami. Zawsze wyszukuje sobie jakieś zmartwienie. Przy ostaniej wizycie u ginekologa, Pani ginekolog zasugerowała mi badanie na obecność HiV, wiem że wszystko jest ok ale zastanawiam sie czy dla samego papierku nie warto go zrobić ? Jak to jest u was? Ginekolog mowila że inaczej traktują przy porodzie pacjentkę która ma badanie HiV zrobione.
Pozdrawiam was gorąco!
Luśka przepisy się zmieniły i teraz na zwolnieniu możesz przebywać 270 dni, bez potrzeby brania świadczenia rehabilitacyjnego po upływie 182 dni. Tutaj o tym przeczytasz dokładnie: http://zus.pl/files/Macierzy%F1ski%20od%201%20stycznia%202009.pdf

reklama
Luśka - w Danii się robi badania na HIV przy pierwszej wizycie no i są bezpłate, mysle że chociaż raz warto je zrobić, wszak zarazić się można nie tylko od partnera.

Ruchy dzidzi czuję, choc ostatnio mniej wyraźnie - lekarka dziś mi mówła że dzidzia się chowa za żołądkiem i łożyskiem, przez to słabiej ją czuć.

Cypisia - gratuluję synka, Irka -gratuluję córci, będzie dobrze tylko musicie ustalić sobie grafik do łazienki:).

Do góry