Witam wszystkie mamy Zaciekawiło mnie Wasze forum - więc jestem To może kilka słów o mnie: mam córke Maje urodzoną w Krakowie oczywiście w czerwcu 2009, od września 2009 mieszkam w Holandii. Maja od pampersa odstapiła w kwietniu 2011 więc mając niecałe 2 latka, w tym czasie wszystko nam jakoś bezproblemowo poszło, pampers, smoczek, nowe łóżko, itp. Okres buntu 2 latka już za nami, teraz Maja jest naprawde słodkim dzieckiem. Bunt u nas trwał ok 3-4 miesięce, ale nie było tak najgorzej Za ok. miesiąc mała idzie do holenderskiego przedszkolam, ale jakoś nie mam obaw że sobie nie poradzi, po holendersku mówi już troszke dzięki bajkom, a i ma dużą potrzebe kontaktu z innymi dziećmi i bariera językowa nie stanowi dla niej problemu
Pozdrawiam i zaczynam aktywnie uczestniczy w rozmowach z Wami
Witam Witam
Mieszkacie w Holandii? O troszkę zazdroszczę Mieszkałam tam przez miesiąc na holenderskiej prowincji i byłam zachwycona miejscem i ludźmi A w Amsterdamie zakochałam się po prostu.
Moja Tusia robi na nocnik i toaletę nadal tylko, jak iż posadzę, ale jestem dobrej myśli Buntu 2-latka nie było. Odkąd pamiętam mała lubiła czasem nas testować, ale ja staram się być konsekwentna i to daje jej poczucie stabilizacji. Nawet jeśli potrafiła się wydrzeć to tylko na chwile i zaraz łzy znikały i było ok, bo wiedziała, ze nic tym nie ugra Mała bardzo ciągnie do dzieci, ale nie ma za wiele mozliwości kontaktu z nimi Na piaskownicę za zimno, tylko trochę na basenie. Do przedszkola od września - o ile dostaniemy