reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Jejuuuuuuu jak ja Ci tej plaży na tle naszych śniegów i mrozu przepotwornie zazdroszczę!!!! :-D Pozdrów od nas morze.... :-)

pamiętam jak kiedyś w Grecji mój smyk poznał Jekaterinę tyz z Rosyjii ;-) no i było śmisznie, bo matka po rusku, ojciec był francuz, a my tylko angielski i ciut niemieckiego :-D ale było siupnie się dogadywać.

reklama
po wizycie, wszystko ok. moge nawet troszkę pochodzić :tak:

cieszę się bardzo,
humor mi się poprawił (zrobiłam nawet kilka zdjęć i wrzuciłam na zamknięty)

Sorga trzymam kciuki żeby bilirubina opadła. Mojej Natali też przedłużała się żółtaczka przez mój pokarm do trzeciego miesiąca życia, trafiłyśmy do szpitala podali jej jakąś kroplówkę (juz nie pamiętam co). I przy kontroli (za miesiąc) okazało się że już jest lepiej. Nie musiałam odstawiać. Tobie również tego życzę:tak:
Dzagud życzę Wam wszystkim zdrówka. A wiesz ja też jutro wybieram się do fryza na obciachanie włosów, bo już mam takie długie i pragnę odmiany;-).

Dołączam do klubu lubiących czytać:tak:, ja ostatnio (dwa tygodnie temu) czytałam "Komorę" Grishama, przeczytałam jednym tchem (świetna), mam w planie kolejne książki tego autora. A jednego wieczoru to oglądałam "Firmę" na podstawie książki tego pisarza i w przerwach reklamowych czytałam tą drugą. M się ze mnie zaśmiewał:-), ale tak mnie wciągło:tak:. A przy okazji co to za książka "Zmierzch" ani nie oglądałam ani nie czytałam?:rofl2::eek:
Co do mojego kursu juz odpowiadam:-p. Jest to kurs "księgowość komputerowa MŚP". Kurs jest w całości współfinansowany przez Unię Europejską na rozwój kapitału ludzkiego dla osób pracujących (czy cuś takiego). Mam zajęcia 3x w tygodniu po 3-4 godziny:tak:. :-):-):-):-):happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:

toska bardzo się cieszę!!! :-)
No ale rozumiem, że z rodzinnych dyżurów i dzwoneczka nie rezygnujesz ;-)
dorotka jakby to powiedzieć - niewiele zrozumiałam :-D

Pediatra zrobiła przegląd. Poza temperaturą i lekkim katarem Piotrusiowi NIC nie jest :eek: Ewidentna infekcja wirusowa. Jeśli wciąż będzie gorączkował, w sobotę będziemy musieli zrobić badania :confused2: No ale jest duża szansa, że nie będzie :tak:
Małgosia, póki co, bez zmian (aż się boję napisać, że zdrowa :szok:).

po obejrzeniu "Zmierzchu" czułam się świetnie :-D Płaski, z beznadziejnymi dialogami, genialny produkt dla nastolatek :-D I te MINY :-D Ale naprawdę wspaniale było poczuć się znowu jak za czasów "Dirty Dancing" ;-)
Super to ujęłaś!!! sama nie potrafiłabym lepiej :p ja za pierwszym razem zmierzch obejrzałam dwa razy- sama płyta obróciła hehehe

Kochane moje , wasze kciukasy cuda czynią, gdyż bilirubina spała niemal o połowę , więc jakby tematu nie było.
Niestety TSH nadal powyżej 4,0 na co nasza endokrynolog, ze dzieci powyżej 4 doby muszą mieć poniżej 4,0. więc w poniedziałek wizyta i zobaczymy, mam też wynik ft4 ale nie potrafię go zinterpretować i już sobie odpuszczam , zostawię sprawę fachowcom :p

toska suuper, tylko nie obnoś się z tym za bardzo żeby sobie odpoczać porządnie przed kwietniem, wiem co mówię: śpij ile wlezie na zapas kochana:tak::-)
Dzagud nosz diabli nadali wam infekcję! ty tu byś chciała samotnie w domu chorowita odetchnąć, książkę poczytać a tu taki siuprajs, że tyranie cię na chorobowym czeka- no mam nadzieje że się uda to wszystko wyciszyć, a ty następnym razem bądź bardziej precyzyjna przy formułowaniu życzeń :D;-):-D

iza nieodmiennie zazdroszczę i natchnij nas chociaż fotami gorących stron plzzzzz, ja to marze choćby i o solarium, wiecie czy karmiące mogą?:cool: jakoś nigdy nie chodziłam i się nie znam :p

jola ty na bieżąco jesteś- jak jest z naszą dietą ? my ja jakoś możemy rozszerzać czy reżim jest do końca karmienia? bo ja bym sobie tak pojadła.... ojojoj jak ja bym pojadła...:rofl2:

No jestem babole moje:-):-D

U mnie urwanie dupy,za przeproszeniem:confused2:
Ostatnie dwa tygodnie byly pod znakiem pomcy dla znajomych(i znajomych znajomych) niegawariacych po angielskiemu:eek::eek::eek:No co mam zrobic jak prosza o pomoc,pomagam i juz.Chyba wprowadze opate za tlumaczenie:rofl2:

W pracy tez niezle jajca:sorry:,nawet trudno mi wytlumaczyc.Moze jak bede miala wene i czas.W kazdym razie pracuje do piatku w mojej agencji a od poniedzialku przechodze do konkurencji ,bede prowadzic agencje pracy z moja przyjaciolka:-) Istnije ryzyko ze sie rypnie i zostane bezrobotna wiec trzymajcie kciukasy prosze:tak:

Amenta chora,wiece... pierwszy raz zauwazylam zielone gluty u niej,zawsze wydzielina byla bezbarwna:confused:,to chyba bakteryjne co?Dodam ze to pierwszy dzien kataru.

Ide do niej bo traba sie jej zatkala i steka przez sen.Dobrze ze mam krople do nosa;-)

Hej Sorga!Tami cudenko :))) Ja wpierdzielalam wszystko podczas karmienia,oprocz swedzacej wysypki na calym ciele Amelka miala sie git :DDDD

reklama
Olla - zielony zwykle bakteryjny..ale poradzicie sobie - podstawa to czesto czyscic nos. Ja psikam sol morska i odciagam Frida..no i zawsze lapie od Misi.

Misia wreszcie zdrowa!!! alez to ulga po 3 tygodniach:-) Ja tez juz z chorobska wychodze:tak:

Do góry