reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

jola super:tak:
toska tekst niezly:tak: uśmiałam się:-D pełna kultura:-D

nie chce mi sie iść na inny wątek, więc tu; jeden z ostatnich tekstów Michała:
Michał do babci (która narzeka ostatnio na biodra): bolą cie nóżki?
Babcia: tak
M: a rączki?
B: nie
M: to chodź bawić.

Jak ktoś ma trochę słoneczka to ja poproszę, bo u nas niet:no: i jest beznadziejnie szaro:confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Kachasek u nas chu.jnia a nie pogoda wiec nie pomoge:-)

U nas kolej rozryczany dzien w przedszkolu:wściekła/y:co za dzieciak:wściekła/y:ale panie nie pomagaja bo od razu jak zaplacze przyprowadzaja do mnie:confused2: ale to przedszkole to take,gdzie pracuja wolontariszki wiec maja to gdzies:sorry:
Od poniedzialku zaczynamy przyuczanie w prywatnym przdszkolu i tam sprawa ma sie inaczej.Nie dzwonia po mame tylko staraja sie utulic,pocieszyc i mowia za musi sie dzieciak wyplakac i przystosowac,nie ma innej rady;-)Ja jestem za:tak:

Mela dalej spi w dzien,po2-3 godziny a wieczorm o 8 grzecznie zasypi.Ostatni tydzien to nawet do 7.30 ale juz sie pochwalilam czyli jutro pobudka o 5:-D:-D:-D

Michał przed chwilą zasnął... na siedząco...:eek::-D wstanie pewnie na fochu, że zasnął... a wstanie ok 19tej:confused2:
za to mam chwilę dla siebie, póki męża nie ma:tak: i mam problem, czy sobie posiedzieć, czy poćwiczyć czy może coś w domu porobić:confused2: póki co piję kawusię i zżeram muffinki:-) dieta cud nie ma co;-) będzie cud jak przy tej diecie schudnę:-D
Gingeros dziękuję za odrobinę słoneczka:tak:
Olla trzymam kciuki za uspołecznienie Meli:tak:

Hej dziewczyny, przesylam troche sloneczka :-) :-) :-)
Jolka-szczegolnie dla Ciebie duzo slonka, biedna nudzisz sie w tym szpitalu no ale najwazniejsze zeby Albercik byl zdrowiutki. Jesli chodzi o imie to mi sie od razu przypomnialo "Albert wychodzimy" :-) no tak jakos...ale nie mam ogolnie weny na meskie imiona, pamietam ze tak wstepnie myslelismy o Filipie, Karolu na wypadek chlopca ale to takie juz zamierzchle czasy. wracajac do Alberta-podoba mi sie, fajne, choc troche powaznie brzmi przypomina sie od razu Einstein :-)
Olla- trzymam kciuki, to prywatne przedszkole brzmi sensownie.
Kachasek-przeczytalam o muffinku i poszlam do kuchni po ciasteczka...hehe

A u nas troche zmarchy, no tak nie moze byc zawsze rozowo. Chyba nie uda nam sie nigdzie pojechac ani do PL ani do Izraela (kolejny raz juz ten Izrael nie wypalil...). Ogolnie sie troche skisilo, P chory, ja wciaz czekam na jeden papier z ETS (sluchajcie no juz 2 tygodnie, nie maja litosci do samego konca). Ubranka wystawiam i sprzedaje, coraz wiecej tego sie zbiera i juz sie boje bo widze ze moj ojciec nie podaza za mna...mam tylko nadzieje ze nie pokreci niczego. No ale tak poza tym jest dobrze, Alusia zdrowa, gada bardzo duzo w obu jezykach, nawet zaczela mi "przynosic" hiszpanski, maja nowa nauczycielke w przedszkolu ktora ich uczy. Np. zawsze jak idziemy po schodach to liczymy i zazwyczaj po polsku, a ostatnio Alusia mi wyjechala "uno, dos, tres, quatro... i nawet nie wiem czy tak sie pisze :-) W kazdym razie jest weolo.

Izka no kurde...raz to by moglo byc rozowo,nie oszczedzaja Cie!Powodzenie zycze i szkoda tych wyjazdow:( Moze sie uda...oby:)

Ja juz siedze w projektach domkow hehehe.U nas sytuacja troche skomplikowana bo nasze mamy beda z nami mieszkac.Ze mna moja, z siastra Janka tesciowa,no i zeby dalo sie zyc w spokoju(hehehe) to musza miec osobno mieszkanko w domku(z osobnym wejsciem,kibelkiem i mini kuchenka).Znalazlam w miare ladny projek i bardzo ustawny bo mozna lekko przeprojektowac i bedzie jak marzenie.Wklejam linka :)

Projekt domu APS 182 - extradom.pl

Na dole pomieszczenie 8 i 6 to bedzie kuchnia(6) i przedpokoj(8) w przedpokoju schodki na gore do pomieszczenia na pietrze (6) tam beda mialy pokoj i lazienke :)

Fajna pomysla?Moze macie lepsze.Jak tak to doradzcie:)

Bylysmy dzisiaj w miescie z Melka a tam zapierdzielal Mikolaj w saniach i rozdawal prezeny dzieciaka :D Stanelysmy w kolejce,Amela piszczala,klaskala,machala Mikolajowi i jak przyszla nasza kolej to prezentow zabraklo :/ No zonk kur.wa heheh
Mi sie smiac chcialo ale dla Amelki to tragedia byla.Zalala sie lzami i tyle.Poszlysmy do ''magazynu Mikolaja''(do zabawkowego) i kupilam prezenta hehehe :DDD
Mela wybralaa sobie Dore (troche drogo :/) ale nie mialam serca jej odmowic.Ona nie naciaga mnie nigdy na nic,daje sobie ladnie wytlumaczyc ale sytuacja wyjatkowa,niech ma i sie cieszy.Poszla z nia spac i caly czas powtarzala ze to ''plesent od aja'' :)))
Takim sposobem plesent od Aja mam z glow :DDD

Ostatnia edycja:
Hejka,
no lecę z nóg... Jednak ten aerobik w basenie nie jest taki lajcikowy ;-) Tylko musiałam się naumieć ćwiczyć ;-)
Daję znaka życia tylko - i wielki news, Piotruś wczoraj nie dość, że pierwszy raz dał się posadzić na nocnik, to jeszcze siedział tak długo, aż oznajmił "zrobiłem siusiu" i wstał :szok::cool2::cool2::cool2: To pierwsza jaskółka. Dzisiaj już posadzić się nie dał :-D
A jutro wielki dzień Małgosi :-) I dupa. Cała moja rodzina chora, będziemy tylko my... Cóż, tak to jest jak się dzieci rodzi zimą... :confused2: Nic to. Dobrze, że imieniny ma latem, zrobimy huczną imprezę :-) Ale troszkę smutno... :sorry:

reklama
tt4519193fltt.gif

tt4519195fltt.gif

622057rkrj8o3xoi.gif

Do góry