reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dla naszej Rocznej Małgorzatki najlepsze urodzinowe życzenia
cute_puppy.gif

reklama

cute_puppy.gif

Ja tez tulam,cmokam i skladam najserdeczniejsze zyczenia dla rocznaj Malgosi:-)Ciekawa jestem jak wyglada,pewnie bardzo wyrosla od czasow Karwii.Esia dawaj fotki!!!!
Co kupilas Malgoni?

Mojem dziecku sie poprzestawialo naprawde,ciag dalszy spania do 7.30:szok::cool2:no zyc nie umierac:-)

OLLAA uważaj, bo zacznie ci wstawać o 5 :-p

jezu, ile bym dała by Antek spał przynajmniej do 7 :sorry: a ta cholera mała preferuje spanie do 6 maksymalnie ;-)

cute_puppy.gif
I od nas tez najlepsze życzonka dla Małgosi niech nam zyje 100 lat:-).
Własnie Esiu pochwal się troszkę Małgosią, jak wygląda co potrafi co je hehe itd, jakoś mało piszesz o niej ostatnio;-). buziaki dla was
no i na tym koniec wena opuściła mnie na dobre pozdrawiam was wszystkie
Ps. a ja narzekam że około 8 dzieciaki wstają:zawstydzona/y:, już nie będę:-D.

100 lat dla kochanej Malgoni:tak::tak::tak:Duzo zdrowka i radosci z kazdego dnia:tak:Zyczy Amelka z mamą;-)
Olla-
ja nie bardzo znam sie na projektach ale zzewnatrz to az dech zapiera taki sliczny domek:tak:
Esia-gratki dla Piotwora.Teraz to juz samo pojdzie z nocnikowaniem.Zobaczysz;-)
Izka-trzymam kciuki oby szybko przyszedl czas na wyjazdy.A jak interes zaczyna sie krecic to chyba super;-)Oby tylko tato dotrzymal tempa:-D

Buziaki dla wszystkich:-)

Dziękuję Wam w imieniu Małgorzatki :-) :*

Obiecuję zrobić dziś zdjęcia i pochwalę się ;-) Wiecie, ostatnio wielu rzeczy nie robiłam, zaniedbałam :sorry: Ale obiecuję poprawę...
Olluś ano nic Małgosi nie kupiłam :sorry: Dzieciarnia ma tyyyle zabawek i innych pierdół, że w nich toniemy... Uznaliśmy, że póki niekumaci, to będziemy delikatnie "omijać" dozbrajanie domu ;-)
W ogóle, dobry dziś dzień :eek: Zaczęło się od tego, że Trzoda wstała średnio wcześnie (7.20) i pozwolili się obłaskawić zabawkami i książeczkami (we własnych łóżkach) na tyle skutecznie, że na dobre oczy otworzyłam o 8.20 :szok: I wtedy już się spieszyłam ;-)
Meeega szybkie śniadania, qpy, picia, rozruch jednym słowem i ziu do żłobka. A na schodkach w żłobkowym ogródku (jedziemy tam 8min autem) usłyszałam "mama ja mam kapcie" :eek: Szczęka opadła i została już w tym ogródku... Odstawiłam Młodego, zapowiedziałam, że za 20min wracam z butami (dziś jest pięknie, szkoda by stracił spacer) i pognałam z coraz bardziej zaspaną Małgosią... Gdy już wracałyśmy to wrzeszczała na mnie "AAA!!!" :confused2: Tempo podgrzewała wizja roboli dobijających się do drzwi (mieli przyjść na tarasy - ale to inna historia ;-)). No nic. Wyrobiłam się, choć ochrzan od Córy zebrałam ;-)
Gdy odbierałam Młodego po południu zapytałam (już zupełnie inną panią) czy często dzieci przychodzą w kapciach. Powiedziała, że nie. I dodała "był taki jeden Piotruś" ze znaczącym spojrzeniem :-D
Miodzio.
Wprowadzam także nowy zwyczaj wychodzenia na krótkie spacery z Małgosią podczas snu Piotrka. No inaczej nie da rady :no: Ich drzemki tak się rozjechały, że właściwie nie ma szans na sensowne wyjście w ciągu dnia - jeszcze Piotruś zalicza spacer w żłobku, no ale Małgosia nie może siedzieć w domu cały dzień...
Dzisiaj wytrzymałam 35 minut (z nianią i co 5 minut pod oknem ;-)), zobaczymy jak pójdzie w przyszłym tygodniu ;-)
A teraz chwilkę pochwalę się Małgosią - wedle życzenia Kotka :*
Mała jest bardzo kumata i jak porównuję tempo rozwoju jej i Piotrka to :szok: Drugie dziecko jest niesamowicie stymulowane i podciągane przez pierwsze :tak:
Małgosia raczkuje z prędkością światła, wstaje, kuca, siada, stoi i robi pojedyncze kroczki ale chodzić nie chce, bo... raczkuje się szybciej ;-) Mówi kilka słów - mama, tata, koo-k (kot), aaa (spac), amam (jedzonko - to dodatkowo pokazuje migusiem), ha-U (piesek) oraz - wg mojej mamy ;-) - babcia :-D Uwielbia myszkować po podłodze (jest kojcowa) i bawić się dokładnie tym, co akurat ma w łapkach Piotrek :confused2: On z resztą stosuje podobne kryterium...
Ulubione zabawki w kojcu - grające pianinko z ruszającymi się pluszowymi zwierzakami oraz tablica - znikopis (piotrusiowa). Umie nawet ją ścierać :szok:
Poza tym, Małgosia uwielbia się przytulać - robi takiego fajnego flaczka, zwalnia mięśnie, odwraca łapki do tyłu i wtapia się :-) Urocze :-) Z resztą, dobrze wie, kiedy tak zrobić :-D

Esiu - juz dawno taka cwierkajaca nie bylas kochana:-D Super, ze dzien taki.
No wiesz co.. ja weszlam na forum i taaakie oczy zrobilam - Bosheee to juz rok!:-)

KOCHANEJ MALGOSI WSPANIALEGO DNIA URODZINOWEGO I KAZDEGO INNEGO AZ PO KONIEC SWIATA:tak::-)

Caluski ode mnie i Su :tak:

a Gosia kumata kobietka i dobrze (zreszta wszystkie Gosie kunate ktore znam ;-)

Małgosiu wszystkiego co najlepsze :-)

Esia miło się czyta Ciebie taką radosną:tak: Gratulacje dla Piotrka. Stasiek ostatnio na pytanie pani w przedszkolu, czy chce siku na nocnik odpowiedział: "Chyba pani żartuje":eek: co miał na myśli, nie mam pojęcia:-D

Olla fajny domek:tak:
Trzymam kciuki za synową w przedszkolu w poniedziałek.

Chyba pisalam już, że Stasiek ma ostatnio kryzys i nie chce zostawać w przedszkolu, dzisiaj tłumaczyłam mężowi, że ja go nie odwiązę, bo mnie serce boli jak Stas jest taki smutny, na co mój mądry synek krzyczy z pokoju, "mamusiu, to musisz isc szybko do lekarza":-D

Jola:zawstydzona/y: no tak zapomniałam o Maksie. Cieszę, się, że pozwalają ci na odiwedziny męża. Trzymaj się kochana.

elmaluszek, kotek witajcie, gdzie jesteście jak Was nie ma:cool:

buziaki dla pozostałych Czerwcówek

a ja dzisiaj zaliczyłam pogrzeb:-(
stwierdziłam, że życie jest niesamowite: tydzień temu byłam na weselu, dwa tygodnie temu moja przyjaciółka urodziła synka no a dzisiaj taki smutny dzień:-:)-(

reklama
Do góry