reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

1274258ya36sik7j5.gif

tt3675450fltt.gif

tt3675452fltt.gif

tt3675454fltt.gif

a u nas spokój ;-) wszystko gra :-p powoli nastawiam się na odpieluchowanie :zawstydzona/y: Antek zaczął wysyłać już sygnały, że i on jest gotów :tak: wczoraj zawołał przed snem: mamusiu, chce siusiu :tak: oczywiście zanim doleciałam, potwierdziłam co zawołał, przyniosłam nocnik i rozebrałam paniczyka, ciepełko było już w pampersie :zawstydzona/y::sorry2: matka wariatka ze mnie :dry: no, ale już chyba w dobrym kierunku podążamy ;-) zamówiłam Antonkowi majtki treningowe, będziemy się treningować na urlopie :-D chociaż mam cichą nadzieję, że szybciej uda nam się rozpocząć trening :cool2:

w Zielonej Górze jest dużo zachorowań na grypę :shocked2: tak więc nie dziwi mnie już wzrost katarzysk ;-) patrząc na pogodę, a dokładnie jej zmienność, dziwię się, że tak mało osób choruje ;-)

DZAGUD ja też miałam nadzieję, że Anto szybko do żłobka przywyknie :dry: ale rzeczywistość okazała się inna :sorry2: co prawda Magda we wrześniu będzie już starsza, ale różnie to może być :sorry2: oby było tak jak sobie planujesz - szybciutko i bez płaczu :tak:

a teraz spać :cool2: mi się tak marzy ;-) ale postawię chyba na kawkę :cool2:

reklama
100 lat dla naszych kochanych jubilatow-Juleczki i Czarusia!!!

A ja jakos weny nimom:-(Pogoda czy co?

Anielap-Zdrowka dla Zu.A ja oczywiscie ze nie poszlam do dentysty:-D,bo Bartka ciocia(ktora ma wiecznie zapalenie dziasel)dala mi nazwe masci(podobno super dzialajacej na te sprawy).Wiec kupilam sobie 2 tubki i zobaczymy jak sie cos zacznie dziac.
Dzagud-buziaczki dla Weroniki bidulki.Czekam z niecierpliwoscia na filmik.

A wlasnie dziewczyny,bo ja nie moge wrzucic na zamkniety zdjec i tych z sesji i z majowki,bo mielismy ostatnio formatowanego kompa i wcielo mi pisace.Jak to teraz znowu zrobic zeby mi dzialalo?Czy musze od nowa sciagac?No i jakby co to jak to zdjełać?Podpowiedzcie please:zawstydzona/y:

Olla-ja juz Wam zazdraszczam tego odpocznyku,plazy i imprezowania:tak:

A wiecie co ja tez do samego konca nie wiedzialam czy Amelka bedzie dziewczynka czy chlopcem.No i mialam niespodzianke.

Wczoraj pojechal moj brat do domku i jakos mi smutno.Teraz znowu bede musiala czekac ze 4 miesiace nim go zobacze:-(

Ostatnia edycja:
Elmaluszku, chyba musisz sobie od początku ściągnąć. A najłatwiej wpisać w google "picassa" i powinny się pojawić jakieś stronki gdzie możesz ściągnąć sobie za darmola.:tak:Ale może dopytaj się jeszcze, bo wiesz, ze mnie taki informatyk jak z koziej d*** trąba.:-D A ja znowu zapomniałam naładować aparat.:sorry2:Ot skleroza.:angry:

A tak przy okazji - wreszcie od piątku będę mieć jakiś porządniejszy internet. Wprawdzie teraz mam Sferię jeszcze do lipca przyszłego roku, ale dostałam z UPC propozycję nie do odrzucenia - jak wezmę sobie jako "pakiet" do kablówki Internet 5 mega, to przez 2 lata umowy będę za niego płacić.... 5 zł miesięcznie.:szok: Teraz kabel + internet ze Sferii razem mnie kosztują prawie 100 zł, a tak będę płacić 60 zł. I Internet jest kablowy a nie bezprzewodowy, z gwarantowanymi 5 mega i bez limitów - a tu mam DO 2 mega i z limitami ściągania.:baffled: Już się dowiedziałam że mogę zerwać umowę ze Sferią przed czasem i będzie mnie to kosztować 120 zł, ale i tak mi się to opłaca. Już dawno myśleliśmy o zmianie, bo szlag nas trafia z tym badziewiem.:baffled: A teraz jest super okazja.:tak:

No i niniejszym chciałam powiadomić, że właśnie dzwoniłam w sprawie Weroniki i moja druga "gwiazda";-):-D tyż przeszła wstępny casting. W niedzielę sesja nr 2 i następne 250 zł z kieszeni poszło precz.:baffled: No, ale cieszę się bardzo w tym przypadku, bo wiem jak bardzo by Ją "trafiło" gdyby się nie załapała. A tak to już Ją telefonicznie zawiadomiłam to krzyczała z radości.:-D

No i niniejszym chciałam powiadomić, że właśnie dzwoniłam w sprawie Weroniki i moja druga "gwiazda";-):-D tyż przeszła wstępny casting. W niedzielę sesja nr 2 i następne 250 zł z kieszeni poszło precz.:baffled: No, ale cieszę się bardzo w tym przypadku, bo wiem jak bardzo by Ją "trafiło" gdyby się nie załapała. A tak to już Ją telefonicznie zawiadomiłam to krzyczała z radości.:-D

No gratulacje dla kolejnej modelki, niedługo będziecie musieli do Sławka do studia na profesjonalna sesję przyjechać;-):tak::-D
To było raczej oczywiste, że Weronika się dostanie, z taka buzią!, ale...
wiesz co Dzagud, jakieś licho mi jednak szepce, że oni u niech to każde dziecko "przechodzi" a wniebowzięci rodzice płaca za fotki bez mrugnięcia okiem. Ot tak mi sie tylko pomyślało...

Może i tak jest, ale mnie o zdjęcia chodzi. Magdy zdjęć - nie licząc tych wstępnych - mam 54 czy 55 za 190 zł, czyli wychodzi niecałe 3,5 za sztukę, a jaki fotograf mi zrobi w takiej cenie zdjęcie???? Więc ja to chrzanię... Grunt że Weronika szczęśliwa, bo też będzie mieć sesję.:-p

Kuźwa, przed chwilą do mnie Tomek zadzwonił - jeszcze mi gorąco....:szok: Magda właśnie po raz pierwszy wyszła sama z łóżeczka - górą!!! na główkę!!! Słabo mi normalnie....:baffled: Najgorsze jest to że nie bardzo mam możliwość wyjęcia szczebelków. Tzn. mam, ale fotel zasłania to "wyjście" i nie mam gdzie go usunąć w tej chwili.:baffled: Chyba zacznę z utęsknieniem czekać na wymianę łóżka.:baffled:

Ostatnia edycja:
Wszystkiego najlepszego dla Julki i Czarusia
(nie mogę zmienić koloru czcionki:sorry2:)

....wiesz co Dzagud, jakieś licho mi jednak szepce, że oni u niech to każde dziecko "przechodzi" a wniebowzięci rodzice płaca za fotki bez mrugnięcia okiem. Ot tak mi sie tylko pomyślało...

Dzagud ja też gratuluję pieknych córek, widziałam zdjęcia, bardzo ładne. Ale ... mam przemyślenia podobne do Agik. U fotografa dostaniesz przynajmniej wydrukowane zdjęcia a tutaj tylko na płytce:baffled: Jak dla mnie to troche drogo i niezłe naciąganie rodziców, z tego co pamietam z czasów mojej pracy w agencji reklamowej, to takie "banki twarzy" nie pobierają żadnych opłat za przygotowanie portfolia:sorry2:.
No, ale może coś się zmieniło:confused:

Olla, Esia dzięki za miłe słowa, niestety dostałam skierowanie do szpitala:-( pójdę chyba jednak jeszcze na konsultacje do innego lekarza i odwiedze mojego bioenergoterapeutę:-p

Spóznione zyczenia dla Zuzi i Eryczka oraz dzisiejsze dla Julci i Czarusia :-).

Dzagud sliczne te Twoje córy i wcale się nie dziwię że obie przeszły casting, strasznie zazdroszczę tych ślicznych zdjęc.
Agik współczuję z powodu śmierci babci męża:-(.
Olla nie moge napatrzec się na Twój suwaczek tyle kg straciłaś, pięknie zazdroszczę jak nie wiem:tak:.
Anielap zdrówka dla Zuzi;-).
Przepraszam ale więcej nie pamiętam:zawstydzona/y:.
Ja znowu tylko na chwilkę, melduję że chrzest się udał, niuńka była spokojna i nie płakała jako jedna z nielicznych,(chrzczonych bylo 10 dzieci wiec co chwilę któres płakało normalnie stereo:-D). Szkoda tylko ze pogoda nie dopisała lało i wiało cały dzień, zreszta codziennie jest pochmurno jak to w Polsce:baffled:. Goście też nie zawiedli niektórzy przyniesli prezenty równiez dla Laury żeby nie była poszkodowana i zarobiła min. toaletkę z wielkim lustrem i trampolinę do skakania:-). Wczoraj w Laury imieniny wzieliśmy ją do oceanarium, potem na pizzę i spacer po bulwarze i plaży, chcielismy jeszcze do "małpiego gaju" ale zmęczeni bylismy po tym maratonie, ona zreszta tez padła jak wrociliśmy do domu:tak:. Przynajmniej dzień pełen atrakcji miała. Urodzinki robimy w niedzielę na działce mam nadzieję że chociaz tym razem pogoda dopisze:confused:.Musze uciekac bo Vaneska płacze, trzymajcie proszę kciuki za ładna pogodę tutaj, bo jeszcze 1,5 tygodnia tu będzemy i chcielismy chociaz raz na plaze skoczyć, ale nie wiem jak będzie:baffled:, trzymajcie się.

Toska no napisz co lekarz tam wypatrzyl,nie smutaj mowie Ci!Jak mas zskierowanie do szpitala to idz i ani sie nie zastanawiaj.W szpitalu ludzi sie leczy wiec nie ma so sie martwiac :* Leczenie ambulatoryjne nie zawsze sie sprawdza i dla tego do szpitlaka i fik mig -zdrowa bedziesz!
Tule Cie moooocno i zdrowka zycze!!!!!!!!!

Kotek ale panny dzielne i grzeczne na chrzcinach!Szok!
No i Laura sie oblowila :p heheh :)
Kciuki zacisniete za ladna pogode:*
Aha no dzieki ,jak mnie ktos chwali ze ladnie schudlam to mi sie micha cieszy ,nie sadzilam ze kiedykolwiek mi sie uda...

Dzagud,nianiek ci u nas dostatek,jak trza bedzie to Wam podeslemy jedna :p

Toska głowa do góry będzie dobrze, grunt że poszłas dolekarza a wizyta u bioenergoterapeuty na pewno nie zaszkodzi ;-).( Ps. ja tez nie mogłam zmienic koloru i rozmiaru czcionki).
Olla u was wszystko idzie ekspresowo, Ty w mig schudłas, Amelka raz dwa odpieluchowana szybkie jak błyskawica :-D.
Dzagud nie denerwuj się nasze dzieci mają twarde i mocne glowy, a może nauczcie teraz Magdę wychodzenia na fotel?
Ja wam powiem że te zdjęcia nie sa az takie drogie, my w tamtym roku robilismy Laurze takie portretowe to za 3 zdjęcia (ale 1 ujęcia poprostu 2 odbitki)15x21cm wołali 100 zł bez płytki.

reklama
Jasne Dzagud ze nie ma czego zalowac.Piekne zdjecia i pamiatka!Ja tez bym sie zdecydowala a ile dzici radochy mialy :)

Do góry