reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

moja pediatra twierdzi, żeby podawać wodę, wogóle jest przeciwnikiem herbat i jak już mówi, żeby lepiej dać sok ( na noc bardzo rozcieńczony wodą jak maluch nie chce samej wody)

może rzeczywiście chciało się jej pić?
nie ma za ciepło w pokoju?
a ile godzin po ostatnim karminiu była pierwsza pobudka?

my karmimy i kładziemy Stasia o 20, karmię go dopiero między 2.30 - 4.00 w zależności jak si ę obudzi, czasami ma jeszcze pobudkę o 24, ale wtedy woda pomaga, lub smoczek.

i staraj się nie brac na ręcę,

a może zerkinij jeszcze na esiową metodę, która u niej zadziałała :tak:
ona ostatnio jest ekspertem od snu;-)

reklama
toska, nasze dzieci mają wspólne imiona, a nad naszymi urlopami ciąży to samo fatum...podejrzane:cool: :-D:-D
Jak tak czytam o tych metodach na sen to mam ochotę sama się pomęczyć i spróbować tego i owego...Ale teraz jak maly jest chory to jakoś tak szkoda mi go męczyć, poczekam aż wydobrzeje;-) Póki co nic sie nie zmieniło za bardzo jeśli chodzi o Staśkowe samopoczucie , no może z zielonego koloru kupy przeszło na żółty, ale dalej woda - pocieszam się, że chociaż kolor się zmienił - może idzie ku lepszemu?:confused: Za to energii mu nie brakuje - ciągle buszuje i nie wygląda na chorego :-D:-D
Pycia, wszystkiego naj dla Dawidka - no proszę jak pięknie pisze chłopak - i się dołączamy do kciuków za oczka:tak::tak:

Toska dlatego wybraliśmy maj a nie wrzesień...z dwojga złego maj był lepszy :tak:
A u nas dalej straj antybutelkowy :baffled: Już pomału opadam z sił. Chociaż dzisiaj wieczorem był postęp bo Jakub troszkę pociągną...może ze dwa razy:confused:

Dziewczyny myślicie już nad zmianą fotelika w aucie? My mamy do 13 kg ale tak jakoś ciasno mi się wydaje, że Jakub tam ma...i chyba pomału zacznę się rozglądać za drugim. Myślałam o takim 0-18 kg można je ladnie i swobodnie położyć...

ale jesteście produktywne, a niech was...:-D jak nie piszecie to nie piszecie, a jak zaczniecie to hurtowo:cool2:
martaja coś gdzieś dziewczyny pisały o fotelikach ale nie wiem gdzie, bo tylko mi się o oczy obiło;-) u nas jeszcze ciasno nie jest (tez mamy do 13), ale myślę że przed marcowym wyjazdem do Niemiec zmienimy, tyle, że ja myślę o takim 9-25 lub 9-36. też mają możliwość ustawienia pozycji półleżącej, a wystarczy na dłużej

Cześć Mamunki,
U nas wszystko ok. Maksa trochę zasypało, ale dalej jest pogodny i nic go nie swędzi. Nic nie piszę, bo dużo pracy i jakoś tak po sprawie Mai nie mam weny.

Buźka dla wszystkich jubilatów.

Cześć Mamunki,
U nas wszystko ok. Maksa trochę zasypało, ale dalej jest pogodny i nic go nie swędzi. Nic nie piszę, bo dużo pracy i jakoś tak po sprawie Mai nie mam weny.

Buźka dla wszystkich jubilatów.

hej dziuby! fajnie że u was jest ok..
moze wpadniecie do nas na kawkie/herbatkie/soczek (niepotrzebne skreslic)??

Podajemy herbatkę ale bardzo, bardzo rzadko. Soczków mała wogóle nie lubi, bynajmniej narazie nimi pluje. Woda jest ok, ale myślałam ze herbatka z melisą coś podziała. No ale spróbujemy z woda.

Ostatnie karmienie mamy o 19.30-20. A pierwsza pobudka o 23. W pokoju temperatura ok.20stopni. Teraz jak jescze w nocy w miarę ciepło to nawet kaloryfer u niej zakręcam.

Dziękuję bardzo za pomoc i rady. Naprawdę lżej się człowiekowi robi jak ktoś wspomoże dobrym słowem.

Esiu, Esiu czy podzieliłabyś się swoją metoda?

reklama
Do góry