reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Witam
Ja tu ciagle zagubiona, nie wiem kto ma "mini urodzinki"
Narazie z ciekawoscia przeczytalam watek o wprowadzaniu nowych pokarmow - powolutku szykujemy sie do szamanka!

Iszatr Ty niedobra, nie bede zdradzac moich tajnikow ;)

A tak serio to moje dziecie mialo od urodzenia klopoty ze spaniem. Przypuszczam, ze to przez reflux i ulewanie. Po miesiacu kiedy dzidzia wisiala na cycku co godzine i kolejnym z karmieniami co dwie po raz kolejny przeczytalam Jezyk Niemowlat i z uporem maniaka obserwowalam moje dziecko.
W jednym zdaniu moge napisac, ze sekretem bylo wypatrzenie kiedy dzidzia jest zmeczona - a u dzieci jak moje nie jest to latwe, bo takie dzidzie niespiace sa zmeczone non stop - i ustalenie regularnych drzemek, ktore na poczatku byly bardzo krotkie. Potem trzeba bylo je przedluzac. Kto zna JN odsylam do rozdzialu IX przyklad o kolce - ekstremalny, ale na jego podstawie zrozumialam co nie gra i co trzeba zrobic.

A czy jest tu jakas mama ktorej dzidzius nadal czesto ulewa? Moze macie jakies podpowiedzi co robic/czego nie robic? Karmie tylko piersia. Ostatnio zmienilam pozycje do karmienia i chyba jest poprawa, chociaz to dopiero 3 dni.
Na wadze przybieramy powoli, w poniedzialek bedziemy sie bardzo dokladnie mierzyc i wazyc.

Dziękujemy bardzo Cioteczkom i ich pociechom. To stawiamy torta i szampona;-)(oczywiście Piccolo)
24.gif

11.gif

Jeny, Fantazja co za przepiękny uśmiech. Najpiękniejsze życzenia od Michalinki!!!

Witam

A czy jest tu jakas mama ktorej dzidzius nadal czesto ulewa? Moze macie jakies podpowiedzi co robic/czego nie robic? Karmie tylko piersia. Ostatnio zmienilam pozycje do karmienia i chyba jest poprawa, chociaz to dopiero 3 dni.
Na wadze przybieramy powoli, w poniedzialek bedziemy sie bardzo dokladnie mierzyc i wazyc.

oleola
mój Czarek cierpiał na refluks, ale od kiedy skończył 4 m-c przestał ulewać prawie zupełnie. Teraz zdarza mu się tylko czasem bezpośrednio po jedzeniu kiedy za dużo zje. Ja też karmię piersią i nie zdecydowałam się na podawanie mu zagęszczacza w postaci mleka modyfikowanego AR (wg naszej pediatry można dwa razy dziennie dodać tą mieszankę do 20-30ml odciągniętego mleka mamy). Ułożyliśmy Czarkowi materac pod kątem ok. 30 stopni i w ogóle pilnowałam by jego główka nigdy nie znajdowała się niżej zwłaszcza podczas karmienia. Trochę to pomagało.. Robiliśmy przerwy podczas karmienia na odbicie, zakładaliśmy luźne ubranka i luźno zapinaliśmy pieluszkę, przebieraliśmy przed karmieniem lub sporo po.
Trzymam kciuki by jak najszybciej i twojego malucha opuściła ta przypadłość. :tak:

Bardzo dziękujemy za pamięć :-)

Dzagud, buziaczki dla bliźniaczej Madzi ;-):tak:

Fantazja, a może Michalinka dla Maksia by się też pouśmiechała, chyba się zakochał, bo jak zobaczył zdjęcie to się uśmiechnął :-D

Blanes, Maks siedzi już sam?
Pytam, ponieważ zastanawiam się, od kiedy można sadzać malucha w krzesełku.
Tak, Maksio siedzi już sam, oczywiście jeszcze potrzebuje asysty, ale już sam się utrzymuje w siadzie. Opiera rączki przed sobą i tak wytrzymuje kilka minut.
Z tego co wiem, dzieci można sadzać od 6 miesiąca, ale jeśli jest stabilny to pewnie można i wcześniej :confused:.

A to zdjątka,
Mask w fartuchu czeka na obiad (jeszcze przed ścięciem ;-))

a tu nowa fryzurka

reklama
Do góry