reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Blanes, z Maksa to już kawał chłopa. Ale tak jak na pierwszym zdjęciu jest jeszcze do Madzi podobny, tak na drugim to już widać że to 100% facet.:tak:

reklama
Oskarek, Maksiu i Madzia wszystkiego najlepszego:-)!
Blanes no własnie czeku ścieliście Maksiowi włoski i czym maszynką, bo sa takie równiótkie:tak:.
Fantazja Michalinka jest prześliczna:tak:.

wszystkiego naj wszystkim 5-miesięczniakom:tak:
Blanes:-):-):-)tyle mogę napisać:-p a tak serio to przystojniak z twojego bobasa:tak: też chciałam obciąć Michałowi włoski ale jakoś nikt mnie nie chce poprzeć (mężowi podobają się długie włosy u małych chłopców:angry::wściekła/y:)
co do siedzenia, pomagałaś mu jakoś przy siadaniu czy sam nagle się podniósł i usiadł? Michał od wczoraj próbuje się dzwigać z leżenia
fantazja - uśmiech Michalinki słodki:-)

Do obcięcia włosków zmusiła mnie przyjaciółka (Chrzestna Maksa), ja od drugiego miesiąca nosiłam się z tym zamiarem, ale wszystkie ciotki na mnie wskakiwały z jakimiś zabobonami. Poza estetycznymi przesłankami (oraz siłowymi kooleżanki ;-)) skłoniła mnie do obcięcia ciemieniucha Maksa, z którą walczę od trzech, czy nawet więcej, miesięcy. Intuicja mnie nie zawiodła, po postrzyżynach praktycznie jej już nie ma :-).

Kachasku, tak tak, Maks wstał i usiadł :-p. A tak serio to od miesiąca garnie się tak strasznie do siadania, że nie ma opcji leżenia na rękach. Na początku siadał tylko jak czuł, że trzyma moje palce w rękach, ale od kilku dni odkrył swoje stopy i teraz już nie chce mnie trzymać tylko swoje stópki. I tym sposobem zaczął siedzieć, opierając się o swoje nogi, albo trzymając ręce pomiędzy nimi :tak:.

acha, zapomniało mi się: Oskarku, sto lat kochany :-D

no nie mial takie fajne czupuru na łebusi ale teraz to powazny facet . a my dzisiaj kompiel w misce hehehe ubaw taki ze hej musze jeszcze trzymac oskata bo sie buja do przodu ale strasznie mu sie podobie .a jeszcze płacz dzis był wielki zeby chyba jedynki 2 naraz górne bo te oczne to juz ma . no i marchewa i pietrucha z rosołu zjedzona i moze to spowodowało płacz nie wiem sama co było wielki ryk:szok:

co do siedzenia, pomagałaś mu jakoś przy siadaniu czy sam nagle się podniósł i usiadł? Michał od wczoraj próbuje się dzwigać z leżenia

W 6 miesiącu możesz bez obaw już "pomagać" Miśkowi siadać. Jak tak strasznie ciągnie do góry, to spokojnie podaj mu palce i pomóż się podciągnąć. Oczywiście potem go trzymaj stabilnie, albo chwyć pod pachy, albo połóż z powrotem- to ostatnie przejdzie tylko kilka razy, bo jak wyczai siedzenie to juz koniec :-D
U nas Ania też już większość dnia chce żeby ją podtrzymywac w takim siadzie. Nie próbowałam jej tak swobodnie samej posadzić (zbyt miękko jeszcze wygląda), ale widać że to kwestia 2-3 tyg kiedy zacznie sama pożądnie siedzieć.
W piątek na szczepieniu była w przychodni jakaś mamuśka z dzieckiem 6,5 miesiąca i oni siedziało już całkowicie samodzielnie, coś tam sobie łapkami z przodu oglądając. Tak więc wszystko przed nami- wniedalekiej przyszłości :-)

Dzagud, ucałuj Madzię od nas z okazji 5miesięcznicy:-)
Blanes, Fantazja cudne maluchy.

rzeczywiście Fantazja nasze dzieciaczki są urodzone tego samego dnia:tak:

Oleola, Stasiowi też się często ulewa, konsultowałam sie wiele razy z pediatrą, która stwierdziła, że taka jego uroda:-)
Śliniak non stop:-D:-D:-D

reklama
Najlepszego dla 5-cio miesięczniaków!!! :-)
Chwilkę mnie nie było, a tu tyle do nadrabiania :szok: A noc taka krótka... ;-)

Blanes jak to pływał sam? Przyczepiłaś, kazałaś się trzymać i posłałaś na drugi brzeg? Szczegóły proszę! :-D
A fryzura piękna! Przez sen cięłyście? Bo na żywca to bym chyba ucho upitoliła, tak główką wywija... ;-)

toska wg ortopedy sadzać można, gdy dziecko samo siada (nie siedzi, a siada właśnie). A samo siada, gdy zrobi to z pozycji czworaczej, a nie przez bujnięcie czy dźwignięcie do przodu. Sprowadza się to do tego, że często dziecko już wstaje, a jeszcze nie siada, bo samodzielne siadanie jest jedną z najtrudniejszych umiejętności :tak: Tylko pojęcia nie mam, jak nakazać 6-7 m-cznemu wyrywającemu się do siedzenia Maluchowi leżenie :-D

fantazja Misia mnie nieodmiennie zachwyca skrzacikowym usmiechem!!! :-) Nie wiem jak mój Syn (śpi, więc mu nie pokażę fotki teraz) ale ja się zakochałam! :-)

Do góry