reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Ulek-u nas podobnie.Amelka urzadza wedrowki ludow po calym lozeczku w nocy.Jak nie spie o pprzykryje ja kocykiem ale potem spi odkryta.I podobnie jak dziewczyny ubieram bodziaka i pajacyka.Czasem bodziaka i kaftanik.Jesli boisz sie o nozki to moze po prosu zalkadaj skarpetki.Ja tak robie gdy nie ubieram siposzkow

reklama
U NAS PODOBNIE JAK U AGIK-MAŁY SPI Z NAMI BO NIE MAMY INNEJ MOZLIWOSCI,MAMY POKUJ OD WSCHODU ALE WIECZORKIEM JEST ZIMNO.MIKOŁAJOWI UBIERAM BODY Z KROTKIM,I CIENIUTKI PAJECYK,I WKŁADAM GO W SPIWOREK,JAK KŁADZIEMY SIE SPAC PRZYKRYWAM GO DO POLOWY CIENIUTKA KOŁDERKA,KTORA ZRESZTA JEST PO JAKIMS CZASIE POD MIKOŁAJEM.JAK M WSTAJE W NOCY DO PRACY TO SIE BUDZE I STARAM SIE GO PRZYKRYC NIE BUDZAC GO.

DZIEWCZYNY TEGO JESZCZE NIE MIAŁAM-MŁODY DZIS BYŁ TAK PADNIETY,ZE JAK DAWAŁAM MU KASZKE Z OWOCAMI TO JADŁ Z ZAMKNIETYMI OCZAMI-ON SPAŁ JAK ZABITY:tak:

Jak tak czytam, w co ubieracie maluchy na noc, to dochodzę do wniosku, że my nieźle hartujemy naszego młodego:baffled:
Stasiek śpi już od jakiegoś czasu w piżamce (bluzeczka + spodenki), nóżki ma gołe. Przykryty (tylko w teorii:blink:) jest cienką kołderką.

Przesypia całe noce, więc nie będę chyba nic zmieniać:dry:

Dzagud, Madzia śpiąco-siedząca boska:-)

Agik Staś śpi od początku w swoim pokoiku i nie narzeka;-):-D

toska ja nie mam piżamki (tzn mam ale jeszcze za dużą), dlatego pajacyk:tak:
ale jak śpi w rampersie, to bez skarpetek:blink:

zapomniałam dodać, że w piżamce z brzucholem na wierzchu wygląda przeuroczo:-D

Gośka śliczna ta Twoja primabalerina:tak::-)

Jolka/Gingeros - wybaczcie, jezeli to nie za badzo wscipskie zapytam- jakim cudem mozna byc babcio ciocia ? tez zaleznosci rodzinnej nie pojmuje jakos :no::-D

:-D:-D:-D może wytłumaczę ci tak, że dziadek Antonka jest moim dalszym kuzynem :tak:;-) a żeby było weselej, to jestem młodsza od naszej Gingeros :-D no więc nie bardzo wiadomo jak na mnie mówić :-p

Ja Maksa kładę spać w pieluszce i pajacyku, przykrywam kołderką i mały raczej się nie rozkopuje:tak: Nie jestem zwolenniczką piżamek u takich małych dzieci, głównie ze względu na często odkryte nerki :dry:

MYSLICIE,ZE PRZEGRZEWAM MIKOŁAJA ? BO TAK WAS CZYTAM I GŁUPIEJE:zawstydzona/y:.A PIZAMKE MAMY ALE NIE ZAKŁADAM ZE WZGLEDU NA ODKRYWANIE A ZE SPIWORKA BEDZIEMY MUSIELI NIEDŁUGO ZREZYGNOWAC BO BEDZIE ZA MAŁY.MY DOROSLI BUDZIMY SIE W NOCY I PRZYKRYWAMY BO NAM ZIMNO A DZIECI SIE JESZCZE SAME NIE PRZYKRYJĄ :tak:

TO NIE JEST ZŁOSLIWE;-)

reklama
Czarek dziś stał się właścicielem szóstego zęba, po drodze do tego stanu zjadł kawałek świeczki i kwiaty z begonii, mam nadzieję że mi chłopak nie zejdzie od tych nowości w diecie :szok::-D

Szopka, witajcie witajcie. Podrzuć trochę tego mięcha, bo na pewno pychota.:-D
Dzagud zapraszam na degustację, coś do mięska też się znajdzie ;-)

Gusia jak masz obawy że Mikołaj może w nocy marznąć bo się odkrywa to proponuję dodatkowe body pod pajaca i skarpety. U nas w domu ciepło jakoś i ja się nie przejmuję jak Czarek się rozkopie, a śpi w dzień w bodziaku a w nocy w pajacu czasem okryty kocykiem. Przecież nie będziemy nad dzieckiem warty ustawiać do pilnowania czy się nie odkryło. ;-)

Gosia Livka słodka jak miód:tak::-)

Do góry