reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Tak czy inaczej trzeba być konsekwentnym. Mały musi poczuć kto tu rządzi ;-)
Dokładnie o to chodzi - to rodzice decydują, co dla dziecka dobre (przynajmniej na tym etapie ;-)).

Blanes ja spałam w salonie :-D
A poważnie, to Małż twierdzi że lepiej - co by się pokrywało z moimi obserwacjami, bo nic mnie nie budziło :-) Oczywiście poza gościem przy cycu o 3 w nocy ;-)
Póki co zdecydowaliśmy pozostawić jedno nocne karmienie - Piotruś jest szczuplutki i na pewno mu to nie zaszkodzi :tak:

Dziewczyny, ta metoda, moim zdaniem, nadaje się albo do prowadzenia od początku (tzn. od noworodka) albo dla zdesperowanych rodziców. Trzeba mieć naprawdę silną motywację, żeby wytrwać... My i tak stosujemy w dość ograniczonym zakresie, bo tylko do spania nocnego - dzienne (poza wyjątkowymi sytuacjami, max 1 raz dziennie) Młody ma właściwie wyregulowane :tak:

reklama
Agik juz Ci wyslalam
tylko nie wiem dlaczego napisalas mi zamiast pw to ze naruszylam regulamin:tak:
O matko Dorka , przepraszam Cię. Ale ze mnie głupek...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Zaraz otwieram maila...no jak się młody uspokoi bo właśnie daje koncert :wściekła/y:

Młody padł, otworzyłam maila a tam dorotka.1 jako Asia - tera zgłupiałam:baffled::dry:
Pewnie dorotka.1 dostałaś to od jakiejś Asi...

O matko Dorka , przepraszam Cię. Ale ze mnie głupek...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Zaraz otwieram maila...no jak się młody uspokoi bo właśnie daje koncert :wściekła/y:

Młody padł, otworzyłam maila a tam dorotka.1 jako Asia - tera zgłupiałam:baffled::dry:
Pewnie dorotka.1 dostałaś to od jakiejś Asi...

dokladnie od asi:tak::tak:

Dorotko - dziekuje mam.
Miejmy nadzieje, ze nie bede musiala kozystac, ale dorze miec. I tak poczytalam to i owo wczoraj i dobrze pisza...:tak:

milego korzystania dziewczyny w razie koniecznosci:tak::tak::tak::-D

Witajcie kochane czerwcóweczki.
I oto sposobem częstych wyjazdów znów mam zaległości buuuu
U nas w porządeczku. Wszyscy zdrowi. Jakubek rozrabia na całego :) A uparciuch z niego się zrobił i krzykacz, ze hoho. U was też dzieci domagają się krzykiem...np nie chcialam podać Jakubowi zabawki...leżał na brzuszku i nie mógł jej dosięgnąć... Alez krzyczał... No i ostatnio fantastycznie się smieje machając raczkami i nóżkami... No i pochwalę się, że papuguje różne odgłosy typu buuu, wrrrr, hahah :)
Jak tak czytam dziewczyny jak niektóre maleństwa często budza się w nocy...to wręcz niemogę uwierzyć... Mój synek jako noworodek budził się dwa razy... a teraz już od około 5 msc przesypia całe noce... po 11h bez przerwy...
Ja dzisiaj siedze jak na szpilkach...czekajac na wieści od m :) Ale jak wszystko pojdzie ok to się pochwalę ;)

witam witam :-D
i o zdorwie pytam :tak:

cudna pogoda, prawda ?? gdyby nie to, że po mojej prawej wisi kalendarz i jak byk jest na nim kartka ze styczniem, pomyślałabym, że już wiosna zagościła na dobre :-D jak najdłużej takiej pogody życzę sobie i wam ;-)

prace nad lepszymi nockami trwają nadal ;-) wczorjasza noc była marudna, dzisiejszej natomiast Antek spał jak suseł !! i dopiero po 5 (!!!!!) wybudził się pierwszy raz i stęknął. Tak więc nie mam pojęcia o co biega z tymi nockami. Każdego dnia robimy tak samo. Raz rewelka, a raz dramat :baffled: może ma ktoś jakąś logiczną teorię ??

ja tak cicho myślę, że to zęby ;-) ileż można na nie czekać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

od wczoraj Antonek przemieszcza się w sposób raczkujący :-D jeszcze niezdarnie i powoli mu to idzie, ale już do przodu mknie. Najlepszym celem wszelkich spacerów są wszystkie kable ;-) mały elektryk mi rośnie :-D po tatusiu :tak:

glitteryourway7135842bau4.gif

glitteryourwaye2566abeko7.gif

glitteryourwaybcbeda2cjp3.gif

reklama
No tak, 3 dni nieobecności i ja znów do tyłu ze wszystkim...

Esia, Emmila, życzę Wam powodzenia w nauce zasypiania:-)

Gingeros, dla poprawy humoru powiem Ci, że taka pogoda ma być podobno do końca stycznia, a początek lutego ze śniegiem...
Co do nocek - u nas to samo, jednej nocy rewelacja a następna do bani. O coooo chodzi do jasnej ciasnej anielki?... ;-)

Kotek, ja też poproszę zdjęcia Laury w nowej fryzurce, plizzzz ;-)

My w czwartek wybraliśmy się do fotografa, żeby zrobić zdjęcie do paszportu dla Karolinki i małża do dowodu, a że poszliśmy całą rodzinką to poprosiliśmy o kilka zdjęć rodzinnych. Z tych kilku zrobiło się kilkadziesiąt plus kalendarze dla dziadków i grozi mi bankructwo ;-):-)
Dziś idę wybrać, które chcemy mieć i pewnie nie będę potrafiła z niczego zrezygnować.:dry:

Agik, to krzesełko, którego link wstawiła Dzagud polecam. Mam takie, bo po perypetiach z tamtym poprzednim (mini kids lux) zaproponowali mi wymianę na to, troszkę droższe, ale bez dopłaty. Nie pisałam o tym, ale jak w końcu dostałam tamtą dobrą część i złożyłam to okazało się, że siedzisko się nie rozkłada :baffled::dry:. No ręcę mi opadły po prostu... Chyba dostałam jakiś kompletnie wadliwy egzemplarz. Na szczęście sprzedawca stanął na wysokości zadanmia i wszystko załatwił super szybko i bezproblemowo :-). Ale tamto ma z kolei moja kumpela i bardzo sobie chwali. Po prostu ja miałam pecha :cool:

Dorotka, dzięki wielkie. Idę sprawdzać :)

Ps. Moja Karolka śpi już 1,5 godziny - dziecko mi ktoś podmienił, hahahaha. Jestem w szokuuuu.

Do góry