reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

a ja sobie siedzę i piszę:baffled: wymodziłam jakieś 4 str (dopiero:dry:) i chyba już mi się nie chce. Michaś smacznie śpi (obudził się od 19 do tej pory 4 razy, więc nie jest źle), chyba koniecznie chciał się wpakować do mnie do łóżka, bo między 1 a 2 budził się 2 razy, ale dostał cycka - wcześniej jadł po 23, bardziej przytulił się do cycka, chociaż possał też- i wylądował w łóżeczku, pojawił się mały cichy bunt, przytuliłam go, odłożyłam i śpi już godzinę u siebie:tak: może uda się go tam przetrzymać do rana:blink: i może w końcu dziecię zaskoczyło o co chodzi w spaniu;-) już drugi wieczór i noc są ok w porównaniu do wcześniejszych:tak: wczoraj zauważyłam, że chyba zdenerwowało go w nocy to, że nie mógł trafić do buzi smoczkiem (trzymał za gumkę) machał nim, aż się zbuntował i pożalił na głos;-) ale po interwencji spał dalej:tak:
dzisiaj miałam taki plan, żeby nie iść spać, ale chyba nie dam rady:no: i idę (może jeszcze poczytam coś z finansów - w niedzielę egz a mi się nie chciało uczyć)
nie ma jak sesja i brak chęci do nauki:baffled:

anni dobrze, że tylko jak śpiewasz;-) Michał miał taki okres, że wszystkim smoczka chciał wciskać, nawet jak siedzieli cicho (że niby taki hojny)

reklama
Kachasku - ;-) ale to znaczy, ze niestety moj glos to zadna rewelacja :-D Pisuj pisuj ta twoja prace...niechaj bedziemy z ciebie dumne!

Kotek- dziekuje za zyczenia powrotu do zrowia - bardzo mi one teraz potrzebne:baffled: bo jeszcze niestety nie czuje sie najlepiej. Najgorsze to, ze jak jestem chora to nie chce mi sie spac... Co przy pol rocznym dziecku jak same wiecie i tak nei jest latwe... No i kiedy ma organizm dojsc do siebie ? eechhh

melduję się po wyspanej nocy :-D o 6 rano myślałam, że Antonek udusił się poduchą albo kołdrą, bo spał jak suseł :zawstydzona/y: a Maciejka była zdziwiona, że obudził go budzik, a nie Antonek :-D dzisiaj robimy powtórkę wszystkiego i zobaczymy czy to przypadek, czy postępy ;-)

tak na prawdę Antonek nie przespał cudnie całej nocki, bo już o 23:35 zaczął stękać, ale ja twardo leżałam i czekałam na rozwój stęków. Niestety po kilku minutach nasiliły się odgłosy, tak więc wstałam i dałam smoka (bo moja inteligentna Maciejka zapomniała o tym ;-)). godzinę później znów były stęki, ja znów twardo czekałam na rozwój i ... po chwili przeszło Antonkowi :-D o 2 były jeszcze raz stęki, ja znowu twardo ;-) i później była już cisza i sen :tak: :-D o 7:02 obudziło mnie moje dziecko, bo foczkowało w poprzek łóżeczka i waliło główką w szczebelki :-D dostał jeść, po pełzał po naszym łóżku i po pierwszym ziewie zasnął :-D co prawda w naszym łóżku, ale tym zajmę się jak noce będą już super ;-)

Ciekawe czy dzisiejsza nocka będzie równie udana ;-) już trzymam za to kciuki :tak: i wy też trzymajcie :tak:

ANNI tak po krótce, ta metoda polega na samodzielnym ... wypłakaniu sie dziecka ;-) trzeba zwlekać z interwencją ileś tam minut, a w tym czasie mały ma sobie płakać ;-)

wg mnie, metoda może być dobra przy starszym dziecku, takim całkowicie kumatym i całkowicie świadomym swoich wymuszających histerii ;-)

z tej metody wzięłam tylko zwlekanie na stęki nocne ;-) niech mój mały panicz sie uczy, że mamunia nie będzie na każde jego pierdnięcie :-D bo chyba za szybko wstawałam na jego stęki :zawstydzona/y:

:-Dstawiam szampana :-D

n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif

glitteryourwayaf413deenk2.gif

glitteryourway0998a992vx3.gif

Gingeros -aaa juz kumam no ja bym serca nie miala. Choc moja panna tez"sciemnia" czesto a ja do niej pedze jak tylko.

Sluchaj bylam teraz na Galeri Antonka i powiem ci, ze CUD MIOD chlopak. Na prawde sliczny jest...ajjj bedzie serca lamal ;-):tak:

Kachasku - ;-) ale to znaczy, ze niestety moj glos to zadna rewelacja :-D
w tym kontekście to my nie powinniśmy w ogóle się odzywać:szok:

Pisuj pisuj ta twoja prace...niechaj bedziemy z ciebie dumne!
nie będę pisować :no: ani mi się śni
a pracę będę tworzyć wieczorkiem:sorry2:
Blanes a tak z ciekawosci spytam...Co to za metoda "usnij wreszcie"
koszmarna jak dla mnie

ANNI tak po krótce, ta metoda polega na samodzielnym ... wypłakaniu sie dziecka ;-) trzeba zwlekać z interwencją ileś tam minut, a w tym czasie mały ma sobie płakać ;-)

wg mnie, metoda może być dobra przy starszym dziecku, takim całkowicie kumatym i całkowicie świadomym swoich wymuszających histerii ;-)

z tej metody wzięłam tylko zwlekanie na stęki nocne ;-) niech mój mały panicz sie uczy, że mamunia nie będzie na każde jego pierdnięcie :-D bo chyba za szybko wstawałam na jego stęki :zawstydzona/y:
to podobnie jak ja, tylko to i wiedza o zaburzeniach snu mi się przydały;-)

od nas również:tak:

Wszystkiego najlepszego z okazji 7 miesięcy dla Antka i Maksia :-)

:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Esia, Blanes mamy spacerówkę Bebecar ICON, tak samo jak gondolę i fotelik do samochodu, który też musimy wymienić, ponieważ jak ostatnio wcisnęlam Stasia miałam duży problem, żeby go wyjąć:baffled:
ogólnie z wózka byłam bardzo zadowolona, do momentu jak zobaczyłam spacerówkę:szok: Jestem strasznie zła, że kupiliśmy cały komplet:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no, ale Polak mądry po szkodzie.....

Esia, gdzie kupiłaś Mclarena? Też chcemy go kupić, myślałam, że nastąpi to dopiero latem ,ale nie wiem, czy nie zrobimy tego już teraz :confused:

Monika, bierz przykład z Jolki i się nie przejmuj:tak:

dzagud uśmiałam się z "ptaka", nie wiedziałam, że tak się to nazywa;-) mój Staś opanował tą pozycję do perfekcji:-D

anni, jak chcesz sobie pośpiewać to nagraj płytę i mi prześlij, Stasiek uwielbia jak ktoś fałszuje:baffled::-D

Gingeros gratuluję wyspanej nocki:tak: może to prezent z okazji miesięcznicy;-)

Kachasek ile stron dzisiaj wyprodukowałaś???:-p

reklama
Esia, Blanes mamy spacerówkę Bebecar ICON, tak samo jak gondolę i fotelik do samochodu, który też musimy wymienić, ponieważ jak ostatnio wcisnęlam Stasia miałam duży problem, żeby go wyjąć:baffled:
ogólnie z wózka byłam bardzo zadowolona, do momentu jak zobaczyłam spacerówkę:szok: Jestem strasznie zła, że kupiliśmy cały komplet:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no, ale Polak mądry po szkodzie.....
a my nie mamy problemu ani z upychaniem ani wyciąganiem Misia, ma jeszcze luz:tak:
ile stron dzisiaj wyprodukowałaś???:-p
całe zero:baffled:

Do góry