reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

A ja zgapiam od Blanes - wybaczcie, nosem się podpieram i nie mam siły sama nic ładnego stworzyć :zawstydzona/y:

Ginger a czemu wyrzucacie drzemkę?? Jak rane, tylko ja marzę o chwili, gdy Młody śpi? :szok:
A odległość jest bardzo względna - ja gdy mam jechać 30 minut JEDNYM autobusem, to uważam to za luksus i świetne połączenie ;-)

Monika nienawidzę takich akcji! Współczuję...
Ja jakaś nerwowa ostatnio jestem i w ogóle niezbyt pozytywnie nastawiona do świata :zawstydzona/y: Kuźwa, aż mi samej przed sobą czasem głupio...

Nic nie napiszę co u nas, bo musiałabym się powtarzać :baffled: Z nowości, była zielona qpa, więc może wreszcie ten ząb wyjdzie i zaświeci słoneczko...
Idę walnąć się w pościel, może choć z godzinkę złapię...

reklama
chyba rozłożę koc na balkonie dla Maciejki :-D dochodzi północ, jego nadal nie ma :eek: pewnie dobrze się bawi i wróci ziejący alkoholem :wściekła/y: do tego dojdzie chrapanie :wściekła/y: albo balkon, albo wycieraczka ;-) a ja pewnie tradycyjnie nie zasnę póki duży nicpoń nie wróci :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ESIA wyrzucamy przede wszystkim dlatego, że przed drzemką jest 20 minut stękania, płaczu, wicia się i strasznych awantur :-( i śpimy 25 minut max, do tego budzimy się z płaczem i przez następną godzinę stękamy i jesteśmy bardzo na nie :-( zauważyliśmy, że jak drzemki nie ma, lepiej zasypiamy o 20 i nocki spokojniejsze. tak więc teraz będziemy wydłużać drzemki o 13 ;-) bo jak dłużej pośpimy o 13, to nie marudzimy do kąpieli ;-)

ISZATR wolny komputer a w ręce laktator :-D

MONIKA nie pocieszę, ale rozumiem ;-)

nie lubię zasypiać samotnie :-(

Monika
akcja przykra ale super że babka stanęła na wysokości zadania. Ja też ciągle czekam na krzesełko i na razie Zosia jest karmiona w huśtawce która powoli zaczyna przypominać pomarańczowe pobojowisko :wściekła/y:

Esia - skad ja to znam. Nie wiem skad sie to przyplatalo ale ostatnio cierpie na Zespół Naglego Zaniku Cierpliwosci :dry:

Ginger - ostatnio siedzac z laktatorem w reku (na szczescie elektryczny wiec reka ma nadal ten sam obwod) myslalam o Tobie i tym sciaganiu na kazde jedzenie Antonka. No mnie by coś trafiło :wściekła/y: Jak rano mam odciągać to odciągam... ale ten moment w czasie i ide jak na sciecie. :baffled: A jak nie ma niani to byle pretekst wymyślam żeby dzisiaj dac Zosi nie z butli tylko z cycusia.

U nas brak prądu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I to zaplanowany. Jak można zaplanowac odłączenie prądu w godzinach kiedy już się zmierzcha:wściekła/y: Nie mogli tego zrobic dopoludnia?? :wściekła/y:
Mam jeszcze troche baterii a potem już tylko ciemność. Muszę skombinowac jakies swiece bo jak Zosia sie obudzi to przekichane po ciemku :dry:

Hej

Pozdrawiamy Was bardzo mocno, dziekujemy za zyczenia.

W domu super, Amelka szczesliwa, ciagle sie smieje i gada. A ja tylko jem, ale w planie co najmniej dwa kilo "nadbagazu" zeby byl zapasik, bo dla mnie lakatacja to super-dieta-cud :)

oleola - z tego co ja odkrylam sainsburys i wholefoods ma te pieluszki i nazywaja sie ecobaby - a jakze inaczej hehehe
sa w takim bialym opakowaniu. W dotyku sa troszeczke twardawe, ale nic mylnego na wrazliwa pupe bardzo sie sprawdzaja - przy najmneij u nas pupka lsniaca i zdrowa po 2 miesiecznym kryzysie. A poza tym to szczesciara z ciebie - ja 3 jeszcze na plusie i laktacja w ym nie pomaga:dry:

Esia - skad ja to znam. Nie wiem skad sie to przyplatalo ale ostatnio cierpie na Zespół Naglego Zaniku Cierpliwosci :dry:
No u mnie to już przeszło w Zespół Ciągłego Podk...wienia :zawstydzona/y:

Noc masakryczna - od 2 budził się co 15-20 minut. Z płaczem ofkors :baffled: I koło 4 już wyspany :oo: I cały dzień krzyczenia (nie płaczu, tylko takiego wrzeszczenia na mnie). Coraz bardziej mi się macierzyństwo podoba - nie wiem, czy drugi suwaczek przetrwa...

Esia, trochę się boję pisać do Ciebie, co by nie oberwać. A zresztą jak masz ochotę to proszę, mogę być dziewczynką do bicia ;-):-D. Na moje oko to zębiska, jak tam dziąsła, widać coś już?

Esia - ja tez cos napisze - tylko nie bij;-)
Ja wlasnie sie roztkliiam jakie to macierzynstwo piekne i mimo, ze mowilam definitywnie NIE... Teraz chyba chce 2 dziecie - ale to pod warunkiem ze sie zdolam przed ta 'misja' wyszalec i wyspac. Ogolnie mi humor dopisuje choc w zyciu nie bylam bardziej wykonczona.:-p

reklama
biedna Esia:-(, oby w końcu się wykluły
Ale muszę cię przeprosić, bo głośno się zaśmiałam czytając o Twoim Zespole Ciągłego Podk...wienia :-D:-D:-D

U nas nocka była super, i w dzień też nienajgorzej - może jednak to nie zęby, już sama nie wiem

Do góry