reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

młotek i sie dobić;-)
a tak serio to nie mam pojęcia:no: ja brałam miód koprowy (tzn z koprem włoskim) ale nie wiem, czy jest u nas. może mleko z miodem i masłem? bidulko wskakuj pod kołderkę i zdrowiej szybciutko!!!

reklama
Przypomniało mi się że widziałam w internecie cenę tego "kosmicznego" wózka, o którym Ryska pisała. Otóż kosztuje "tylko" 2,5 tys. EURO. Taniocha, jak pomyśleć o lakierze metalic, tv i dvd dla rodzica i innymi bajerami których już nie pamiętam.:-D

Dorotka oby to był dobry znak - nam też wszystko wylatuje i górą i bokiem i z pampersów i z huggiesów. No ale bywają dni, gdy zawartość się trzyma ;-)

A mnie powaliło choróbsko :sick: Zatoki zapchane, głowa jak bania a gardło jakbym połknęła gwoździe... Zdycham.
Nie mogę się skupić. Co mogę wziąć poza oscillococcinum i tantum verde? I apapem?

dada mają gumeczki przy nozkach i z tylu na pleckach tak wiec wszystko ladnie sie trzyma:-
Esiu zdrowka zycze:tak::tak::-):-)
Dorotka- to ja pisałam o DADA. Jestemniezmiennie nimi zachwycona, a mójportfel jeszcze bardziej :-) Pisałam że one kosztują 28zł, a ostatnio sprawdziłam że to jest 18 :szok: :-)
Nie pamiętam kiedy ostatnio kupa z niej się wylała... Chyba taki dzień nie nastąpił :-)

P.S. Ni ejetsem pracownicą/ właścicielką tudzież wspólniczką żadnego ze sklepów Biedronki :-) Ale pieluchy mają extra :-)

18zl za 36 pieluch
u mnie niestety nie ma mega paczek przynajmniej w tej biedronce
ale sprawdze jeszcze w drugiej:tak:

Melasa a ile ich jest w opakowaniu?

no wloasnie Kachasku 36 sztuk
niestety w tej biedronce nie bylo czegos takiego jak mega paki
tylko paczki po 36 sztuk
ale musze spawdzic jeszcze w innej:tak:

no to chyba spróbuję te DADA, póki co mamy jeszcze zapas - całą pakę Happy i przytargałam z Niemiec "toujours" kupione w lidlu. szkoda, że u nas ich nie ma, bo jak dla mnie są świetne (chociaż muszę zobaczyć u nas w lidlu te duże opakowania - w mniejszych są inne pieluchy) pomijam kolorowe obrazki i pasek zmieniający kolor pod wpływem siuśków. w Polsce jeszcze na takie się nie natknęlam:no: oczywiście z nich też juz siku wyszło bokiem, ale była to ewidentnie moja wina, bo krzywo zapięłam:dull: no i pielucha w zasadzie nie była pełna, a łóżeczko mokre (Msiek spi na boczku)

a w ogóle to chciałam wam się pochwalić (a co będę sobie żałować) - poprawka z matmy zdana na 4:tak: facet ne wpisuje ocen negatywnych, więc po podliczeniu średniej... kwalifikuję się do stypendium:tak::-) każdy grosz się przyda:happy: (mam tylko nadzieję, że nie będą brali pod uwagę tego, że to poprawka)

Kachasek kujonie - gratuluję stypendium :-)

Esia
bidulko wygrzewaj się pod kołderką, a jak jutro nie będzie lepiej to leć do lekarza, może coś poleci skutecznego dla karmicielki. Na gardło dobrze działa płukanie wodą z solą, a zatoki ja wygrzewam zwykle podgrzaną solą zawiniętą w chustkę- u mnie działają te domowe sposoby :tak:

Izka witaj, dobrze że milusia nie marudziła w podróży i już się zdążyła przestawić na nowy czas.

szopka dziękuję :tak: ale jak to się stało, to do dzisiaj nie wiem:szok: (gdybym dostała 3,5 to o styp. mogłabym zapomnieć) i dzięki za podpowiedź z solą na zatoki:-) może zadziała jak będzie potrzeba
tylko jak ją podgrzewasz?

reklama
36 szt za 18zł, ale są też paki podwójne za 28-29zł (czyli 72 szt, o ile pora późna nie przyćmiła mego umysłu). NIESTETY w żadnej biedronce nie widziałam podwójnych paczek w rozmiarze 3, czyli tym którego używamy. Wszędzie widywałam tylko te większe. Pewnie jak Ania urośnie to wszędzie będą promocje na r.3 a te większe pójdą w górę ;-)

Do góry