reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Moja Niunia też czasami zezuje ale czytałam że do jakiegoś czasu to normalne. Z oczkiem tez miałyśmy problem bo mała miała noworodkowe zapaleie spojówki i najpierw przemywałam rumiankiem ale nie pomogło i jak zaczęłam przenywać solą fizjologiczną to po paru dniach ropka zniknęła.
Niuni zdjęcia śliczne :-).

reklama
dostalismy kolejny antybiotyk na oczko
albo jest to infekcja ze szpitala albo niedrozny kanalik lzowy
narazie do obserwacji
jesli sie nie poprawi to po 2 tyg robimy antybiogram zeby zobaczyc jaka to bakteria
a jesli bedzie dalej ropialo to w wieku 3 miesiecy bedziemy musieli sondowac kanalik

zezowanie jest podobno normą do okolo 6 miesiecy

Dorotko trzymam kciuki, żeby antybiotyk pomógł
my jutro mamy konsultację u chirurga odnośnie tego krwawienia, trzymajcie kciuki, żeby okazało się, że jest wszystko w porządku

Kachasku wszystko na pewno będzie dobrze, a kciuki pozaciskamy dla pewności :-) Daj znać po wizycie jak się Misio miewa.

Dorotka, powodzenia w leczeniu. Na pewno antybiotyk pomoże:tak:.
A moja też zezuje oczywiście, czasami tak jej się przytrafi, że nie mogę na to patrzeć:happy2:. Ale przechodzi, owszem, moja starsza też tak miała i przeszło. Z tym, że u niej trwało to dłużej, jak miała rok to jeszcze zezowała.

Dorotka powodzenia. Magdzie też oczy ropiały po urodzeniu. W szpitalu aż mi włosy dęba stawały, bo nie była w stanie powiek odemknąć tak miała zaropiałe i posklejane. Kazali mi wtedy wycierać solą fizjologiczną i jeśli nie przejdzie to wtedy na antybiotyk. Ale faktycznie przeszło. Teraz jak widzę ropkę to przez jakiś czas stosuję sól i jest ok.
Kachasek - daj znać co z Misiem. Mam nadzieję że wszystko ok.
A co do zezowania, to pocieszyłyście mnie, bo ja też byłam przerażona tym. Tym bardziej, że ja miałam tę cholerną toxoplazmozę, a to może uszkadzać wzrok, więc wszystko co się dzieje z oczkami to już dla mnie powód do nerwów. Na początku sierpnia mamy kontrolę u okulisty i mam nadzieję że okaże się że wszystko jest w porządku.

Dziewczyny a czy nawilżacie noski solą fizjologiczną? Bo ja mam tą z Nivea i wg ulotki rozpylacza można używać bezpiecznie od 3 m-ca, ale nasz Misio często ulewa noskiem i potem mu melczko zostaje i zatyka nosek i zaczęłam mu rozpylać sól w nosku i wyciągać gruchą. Mam nadzieję że krzywdy mu nie robię, ale nie mogę słuchać jak mu w tym nosku świszcze.

:-D:biggrin2:krwawienie ustąpiło - wchłonęło się - został po nim tylko ślad (zwapnienia w nadnerczu):tak:
bardzo się cieszę z tego powodu:-D:yes:

reklama
Do góry