reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Tak w ogole chce wam cos dziewczynki powiedziec... Dzis wlasnie jak pisalam wczesniej bylam w gina - moj jest ordynatorem wiec chyba glupi nie jest - mam nadzieje ;-) I tak jak mi powiedzial, ze szyjka trzyma mocno to zobaczyl moja mine:

...no wiecie - bo my sie tu nakrecamy by szybko urodzic nie ;-) no wiadomo - chcialy bysmy miec to za soba...Szczegolnie w te upaly -

i.. gin powiedzial mi tak:

ze, dziecko daje sygnaly tez kiedy jest gotowe - wtedy juz organizm matki zaczyna produkowac oxytocyne i ... ze natura jest dla nas najlepsza i tez natura wie kiedy ma dzidzia wyjsc... hmm hmm tak mowil - wiec, tylko mi sie pytaie nasowa co z dziewczynami ktorych dzidzie chcialy wyjsc juz w 22 tygodniu... allleee dobra - wierze mu - mowil jeszcze ze kazde dziecko sie troche inaczej rozwija i jedno w 36 tygodniu jest super oki a drugie moze byc nei dokonca jeszcze oki.

wniosek -trzeba czekac.:baffled: I chyba lepiej ze nasze dzieciaczki beda zdrowe i donoszone co nie??? :tak:;-)

Dorotka
mam do ciebie pytanie:
Ty pijesz Karmi - chyba tak kiedys pisalas? Bo ja wlasie kupilam sobie i zaczynam miec wyrzuty sumienia - ale to tylko 0.5 % wiec chyba nie jest zle?

reklama
anni, na pewno w tym co ci doktor powiedział jest dużo racji, jednakowoż chcieć żeby wylazły mamy prawo, a z drugiej strony nikt ich siłą wyciągać nie będzie, przecież nie możesz sobie ukucnac i urodzić ;-):tak: żadna z nas nie jest na tyle zdesperowana żeby iść na siłownie dzwigac ciężary, a spacery, herbata malinowa i sex z kochanym to jest jak najbardziej naturalne;-):laugh2:

Nie sadze by Karmi mozna bylo sie upic, ale ja sie czuje 'nietrzezwa' hehehe:-D

moze to to goraco - nic ide sie kapac i chyba walne sie spac... do napisania potem :tak:
alleeee gorac dzis no...

co z dziewczynami ktorych dzidzie chcialy wyjsc juz w 22 tygodniu...
To się nazywa patologia...
Mądrze mówił Twój lekarz - generalnie tak jest, jednak oczywiście nie oznacza to, że w 43tc mamy czekać "aż dziecko będzie gotowe" ;-)
Jak ze wszystkim - wyjątków od reguły mnóstwo...
Ciekawe czy przeczucia się nam posprawdzają? Czy przeczuwającym wcześniejszy poród się uda? Jeśli moje się sprawdzą, to urodzę w lipcu... Nie wiem czy wciąż tak bardzo tego chcę - po tych upałach... :confused:

Nie wiem czy ktos mnie tu jeszcze pamieta, ale moj termin na 3 czerwiec ulegl zmianie;-) i od 5 dni jestem mama drugiego synka Piotrusia:-)
Piotr waga - 4,08; 58 cm, silami natury, godz. 14.35

aniu.g serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!

Ale byka powilas,gigant!!!!Cudnie,cieszymy sie razem z Wami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powodzenia :)))

reklama
Anni nie można się upić Karmi, musiałabyś wypic dziesięć butelek by poczuć się jak po jednym prawdziwym piwku. :rofl2:
Ja sobie popijam prawie codziennie kufelek Karmi, a zasmakowało mi po tym jak sąsiadka mnie poczęstowała swoimi zasobami zgromadzonymi na zwiększenie laktacji - podobno zadziałało rewelacyjnie, więc ja moje cycusie powoli zaczynam przygotowywać do produkcji ;-)

Do góry