reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Gosia super że się dzielnie trzymasz w dwupaku, jeszcze parę dni i z górki :tak:
Blanes trzymam kciuki i życzę piątki w sobotę!
Kachasku no to możesz teraz odetchnąć jak już w szkole wszystko zaliczone i rodzić dziś wg. planów gina... ;-) Ale moim zdaniem dziś jest za ładny dzień na rodzenie, taki ciepły, słoneczny - nic tylko leżeć na trawie i sączyć chłodne piwko :cool2: (karmi oczywiście ;-))

dorotko Gratulacje!!! ciesze się że Julka to nie Julek :)
i pochwalam decyzje o zwolnieniu, jesteś dla mnie i tak superbohaterką bo długo pracujesz i wcale nie narzekasz a przeciesz i zdarza się że się nastoisz , i pracujesz wcale nie mało. Dobrez że wreszcie się przełamałaś.

Dziewczyny czy wasi partnerzy biorą wolne na pierwsez dni/tygodnie po porodzie?

Sorga ja tez sie cziesze,tylko jak pomysle o tym ze to jeszcze tyle czasu,a ja przez caly miesiąc bede siedziec w domu to juz na samą mysl bialej gorączki dostaje:wściekła/y:,a jak narazie nic nie zapowiada sie zeby wczesniej:szok:
no i jak pomysle to co ja bede przez ten miesiąc w domu robic:-D
no ale w pracy juz dziewczyny poprzestawialy sobie dni,tak jak mnie nie bedzie,wiec mieszac nie moge:-D

co do zwolnienia to moj ma wlasna dzialalnosc wiec sam sobie ustala kiedy i jak pracuje,i po cichu licze ze mimo wszystko oprocz weekendowych nocy to wiesz sama jak najmniej:tak:

Dorotko zobaczysz że szybko przywykniesz do domowego lenistwa. Jak już naprawdę nie będziesz miała nic do zrobienia to przynajmniej my skorzystamy bo na forum więcej czasu z nami spędzisz ;-)

Dorotko cieszymy sie, ze dolaczysz do grona - nas zawzietych niepracujacych ;-)
Jestem pewna, ze to dla twojego dobra to zolnienie - ;-)

Sorga - dzieki za info -tak mi cos wlasnie switalo..w tym moim lepku. Super - dzieki.

Ja dzis dalam mega popis w hiper markecie - hehehe
wiec, zaczelismy rozmrazac lodowke - i tak troche sie to przedluzylo i planowalismy wypad do hiper kupic jakies co nie co-w sumie zadko tam jestesmy a akurat maja dobre rybki i,,, no i jestesmy w sklepie - ide po rybe i Moj madry mowi tak:
" nie kupuj tej ryby bo przeciez nam sie lodowka rozmraza - co z nia zrobisz?"
i tooo wystarczylo: Zrobilam taka scene - zaczelam normalnie beczec, ale tak belkotac przez lzy, ze on mi ryby broni a ja od tygodni ja chce i "Bozzzzeeee" - 26 letnie babsko ciezarne ryczy na calego przy stoisku rybnym - ludzie sie patrza na M i mysla ,ze pewnie cos mi straszngo zrobil - a ja poprostu zaczelam WYC!!!! Tak to ja nie plakalam od jakis 10 lat. M zbaranial - po czym wlozyl grzecznie rybe do koszyka i nic nie mowil chyba przez godzine, tylko caly czas dziwnie sie na mnie spogladal...jakbym byla tak na serio postrzelona....:laugh2::baffled:
Choc placz mi ustal jak ryba znalazla sie w koszyku...SZOK
Sorga - kobieta ciezarna - definitywnie - NIE JEST NORMALNA ;-)

Gosia brzuchol pierwsza klasa;-):tak::-D naprawde wyglada na koncowke juz, taki pełen :p malenstwo zapewne dorodne:cool2::laugh2:

anni, nie no jazda boska! Niesamowita jesteś, a twoj M wykazał super opanowanie :D

reklama
Dziewczyny czy wiecie gdzie znaleźć liste strajkujących szpitali? ktoś wie jak ten strajk sie ma do rodzacych? u mnie w szpitalu nic nie piszą, to chyba pracuja normalnie :confused:

Do góry