reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Witam!!!
DZis jade do gin. ciekawe czy Liwia gotowa jest do wyjscia ,jak tam szyjka i rozwarcie ,chciałabym po 24 urodzic -zobaczymy

reklama
Witajcie!
Czy przyjmniecie mnie do swojego grona?
Mam na imię Marta i termin porodu mam na 17 czerwca. Już wiemy, ze będzie chłopiec...więc zasilamy miejszość czerwcową :-)
Do czasu porodu mamy jeszcze sporo do zrobienia... Zaliczenie sesji, wykończenie mieszkania narazie sprawiają, ze staram się nie myśleć o trudach porodu.
Pozdrawiam gorąco!

Marimar witaj wśród czerwcówek!
Jak troszkę poczytasz wstecz ten wątek to zobaczysz że większość z nas podobnie jak i ty boryka się nie tylko z zakupami dla maluszka i urządzeniem jego pokoiku ale i z pracą, studiami, egzaminami, zaliczeniami, remontami, budowami i całym szeregiem problemów które się przy okazji pojawiają.
Ale jak się kobietki między sobą wygadają i popsioczą to potem łatwiej.. ;-):-)

Marimar, witaj na czerwcówkolandzie - szkoda że tak późno, ale lepiej późno niż....;-)

Sorga, super że dziś humorek nieco lepszy. Wszystko się ułoży, a niestety na nieuczciwych ludzi nie mamy wpływu. Można się tylko wściekać, tylko co to da. Ech, niestety takie życie.

Kachasek - ja mam z kolei taką nieodpowiedzialną siostrę. Wprawdzie powoli jej przechodzi (no, rychło w czas, bo już 30tka jej za rok stuknie), ale za to teraz jest "najmundrzejsza" i najlepiej wszystko wie, więc wszystkich poucza. Wrrr. Niedawno została oficjalnie psychologiem (znaczy zdała magistra) i teraz nie potrafi się zachowywać jak normalny człowiek, bo nawet do mnie powiedziała, że "przede wszystkim jest psychologiem, a nie moją siostrą, więc moje problemy rozpatruje z psychologicznego punktu widzenia". Ot, fijoł!:szok:

Co do sytuacji finansowej, to u nas też sielanki nie ma, ale trzeba sobie jakoś radzić, nie? No i nie będę z tego powodu rwać włosów z głowy - biedy nie cierpimy, a ludzie na prawdę mają dużo gorzej.

Gosia, trzymam kciuki żeby było jak sobie marzysz. Ja według swoich planów powinnam urodzić do czwartku, a Mąż też mnie pogania, bo do poniedziałku musi złożyć wniosek o pieniążki na tzw. "gruszę" i jak już będzie Magda to pisze na 4 osoby, a jak nie to tylko na 3. No a wtedy dostanie ze 200 zł mniej. Więc muszę coś zrobić żeby się pospieszyć. ;-):-D

reklama
Marimar to chyba dobrze, że mamy tyle na głowie przed porodem, bo inaczej ciągle myslałybyśmy o tym co nas czeka i jak sobie poradzimy, przynajmniej ja tak mam:tak:. Zyczę pomyślnego załatwiania tych wszystkich spraw z którymi musisz się jeszcze uporać;-):-).

Do góry