reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Czesc dziewczyny, bylam dzis na tescie glukozy i bylo super:-) dostalam butelke z czyms o smaku sprite wiec nie mialam klopotow z wypiciem. A tak sie stresowalam ze moj zoladek nie przyjmie itd. Poza tym lekarz powiedzial ze wygladamy bardzo dobrze i wszystko jest okey. To milo uslyszec takie slowa, zawsze lzej na duszy :tak: :-)

Izka super tylko pogratulowac:tak::-D

reklama
hej gaduły, właśnie wstałam po 1,5godzinnej drzemce. Zmokłam, zmarzłam i nic z tego nie wyszło (pojechaliśmy połazić po komisach, ale to nie dla nas ze wzgl na ceny) więc wróciliśmy, zjadłam obiadek i chciałam się tylko zagrzać pod kołderką:-)
co do tego upominania sie o zamkniety, to wiem, że byłoby to przegięciem, tak tylko napisałam
anni doszła juz przesyłka?
Sorga ja się nacieszyłam naszym starym trupkiem do dzisiaj, wczoraj po południu nim przyjechałam w końcu (po jakichś 5 tyg) do domciu, a dzisiaj znów nie chciał jeździć, więc wrócił do mechanika:wściekła/y:

Muszę się wam pochwalić, że junior dziś wyrwał sobie kolejnego ząbka :-)
W związku z tym czeka nas wizyta wróżki zębuszki ;-)
A dwie górne jedynki właśnie mu się wybijają :tak:

no brawo:tak: a zastanawiałam się, czy wróżka zębuszka jeszcze urzęduje:-D
a ja czekam na pizzę:tak: chociaż bardziej mąż na nią czeka:laugh2:

A ja dzisiaj pobudka o 5 rano :wściekła/y: Oficjalna werscja juniora brzmiała: "Mamo nie mogę spać", ale dla wszystkich było oczywiste, że zżera go ciekawość co wróżka przyniosła ;-) Dostał pieniążka i jest cały zadowolony :-D Ja zresztą też, bo on sobie sam zęby wyrywa (ja to bym chyba zemdlała jakbym miała mu wyrwać :tak: )

Dzien dobry - ja sie tylko grzecznie odmeldowywuje - mam urwanie kapelusza w pracy, domku, na budowie (moj Maciejka jak pamietacie ma noge w gipsie i dozorowac musze ja:-p ).
Ale jeszcze dwa tygodnie i moj chaosik na chwilke sie uspokoi - do porodu;-)
Efilo - w zwiazku ze mam miec niespodzianke to podam imie dla Chlopca -Piotr i dziewczynki - Marysia. Dzieki temu bede mogla pozostac na liscie uzupelniona;-) :-)

Lafirynda wczoraj wróciła do łask, mechanik nie wziął ani grosza i mówi że będzie trzeba w komputerze wyregulować wtrysk paliwa, więc w poniedziałek pojedzie na dwa dni na generalke,która była planowana, wymiana oleju, rozrzadu itd. i tp. czyli to co każdy robi przy kupnie używanego auta+ ten komputer.
kachasku rozumiem ale ja za to auto dałam kupe kasy i to nie jest stary trupek, dlatego sie zezliłam. Wydaliśmy pare tys. wiecej ponad budżet żeby mieć na kilka lat dobre, bezpieczne, rodzinne auto, które da się odsprzedac po tych 3-4 latach, bez wiekszej straty. Ale wyjasni się dopiero na koniec przyszłego tygodnia jak już ją wszyscy mechanicy obmacają :pPP lafirynde jedną hahaahaha

Ania ładne imię wybraliście dla chłopca! :-D

Jola mam nadzieję, że mój Piotruś też będzie taki samodzielny. Bo ja padnę, jak mi przyjdzie grzebać w uzębieniu :szok:

Sorga no bo byłoby za pięknie, jakby się tak wszystko układało :-p Zawsze MUSI być coś, co dba o wysoki poziom naszego ciśnienia ;-)

Hej Dwu/trzypaczki :-D
Ja tu wpadłam wreszcie się pochwalić poprawioną tabelkę a tu Ania zapodała nowe info :-D Aniu oczywiście uzupełnie :tak: Sama chciałam Piotrusia jak mi lekarz wykrył sisiorka :-D który potem sie gdzieś stracił :-D

Zostaje nam 9 mamuś bez info o płci. Jeżeli któraś z nich nie chce znać płci przed porodem to proszę napisać - wyróżnimy to w tabelce :-)

reklama
Sorga, mam nadzieje, ze wszysto super z lafirynda i tylko tak straszy malpa jedna ;-)
Kachasku, nie wiem jeszcze bom nie w domu a u rodzinki w Kraku na kilka dni i bede w poniedzialek spowrotem w Rz-wie. A juz sie nie moge doczekac:-p
P.S
ja jeszcze ci nie wyslalam z powodu tego wyjazdu, ale obiecuje, ze po przyjezdzie szybciutko paczuszke sklechce :zawstydzona/y:

Do góry