reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

my też dziś byliśmy u pedodonty- Młody grzeczny aż miło :-) ma jedną dziurkę, no i zaproponowano nam zalapisowanie. a słyszałyście może o ozonowaniu? kurcze blade, teraz kombinuję czy to czy to. Dorotka, pomożesz? :-)

Tośka, super wieści :-) Teraz tylko patrzeć, aż przenosisz ;-) Dobrze, że kłopoty już za Tobą, miłego finiszu! :-D

Młody nie spał dziś w południe (a śpi zawsze, i to ok. 2 godz) więc już padł. więęęęęęęęęęęęęęęęęęęęc..... wreszcie mam kilka chwil dla siebie!!!! Tralala, jak mi mało do szczęścia potrzeba :-D

A i jeszcze jedno-byliśmy dziś w zabawkowym, no i Szymon dopadł taki śmieszny mały rowerek dla dzieci iiiiii.... o zgrozo! ODJECHAŁ!!!!!! Umie pedałować!!!!! Kopara mi opadła ze szczękiem na podłogę..... Bajka, ale mnie zaskoczył!

No i jeszcze coś- szanowny tata włączał dziś bajkę i coś mu straszliwie nie szło, trwało to i trwało.... no i w końcu moje Młode pod nosem zamruczało "plej, k..wa, plej..." i dalej spokojnie czekał...... ło matko, kolejny szoking dla mnie :-D dobrze, że jest to anomalia, choć z drugiej strony, chyba prawdziwy Facet mi rośnie, który i przytuli, i zaklnie kiedy trzeba :-D

ufff

znikam korzystać z wolnego czasu

buziaki!

reklama
Witam wieczorowa pora...wlasnie skonczylam nacierac miesa przyprawami ;-) Jutro ciag dalszy.

Kachasku i Niuni - ja tez chyba profilaktycznie z Misia do dentysty sie przejde. Bo zeby chce myc wylacznie sama, a wiecie jakie to mycie ;-)

Hejo
Ja po robocie;-)uffff...
Dorotka-odpoczywaj ile wlezie:tak:;-)
Toska-ciesze sie ze wszystko oki.Ale szczerze juz nie moge sie doczekac najmlodszego z najmlodszych w czerwcowkolandzie:-DWiec do roboty:-D
Kachasek-Misio dzielnie zniosl wizyte,brawo:tak:
Niuni-no no niezle sobie Szymus poczyna:-DJak sie ojciec z baja ociaga to powiedzial o mysli:-DNa reperowaniu zubów nie bardzo sie znam ale moja kolezanka malemu lapisowala i jest zadowolona.Ale ekspertem w tej dziedzinie jest Dorotka.
Ja mam nadzieje ze Kundzik bedzie mial zubki po mnie.Wiecie ze ja pierwszy raz plombowalam ząb jak mialam 27 lat?jeszcze w ciazy z Amelka bylam:-D.Teraz w styczniu robilam kontrole w pl bo myslalam ze co bedzie a pani mnie zaskoczyla ze cala paszcza zdrowa.Tylko potem zeby sie wszystkie naraz nie posypaly hehe:-D
Fantazja-hehe jak to gdzie bylam????W robocie tradycyjnie;-)Moje zaproszenie jaknajbardziej aktualne od zeszlej majowki:tak:Wiec jak macie ochote to dawajta z Misia na nasze wiejskie włości do domku na kurzej stopie:-DJa mam rodzine 10 dni w czerwcu,reszta terminow welcome:tak:Tylko kciuki trzymaj za moje nieszczesne prawko zebysmy w domu nie siedzialy:-D

dzien dobry

ja zadgladac jeszcze będę ,ale tak bym chciala Wam przekazac

Kiedy Wielka Noc nastanie
życze Wam na Zmartwychwstanie
dużo szczęścia i radości,
które zawsze niechaj gości
w dobrym sercu,jasnej duszy
i niechaj wszystkie żale zagłuszy

Spokojnych i pogodnych
ŚWIĄT WIELKANOCNYCH
pełnych miłości
i rodzinnego ciepła
życzą
dorotka z rodzinką
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

-mama, pada śnieg?
-nie, no co ty
-tak, pada, tam w kuchni
:wściekła/y: faktycznie pada:wściekła/y:

dorotko dziękuję i wzajemnie:tak:

a w ogóle to dzień dobry:-) bo ja tak bez przywitania:-p
jak u kogoś nie pada, to ja ten śnieg podeślę z checią:tak:

Witam przedświątecznie...

Niuni, Szymek jest super - goni widzę w tekstach Toskowego Stasia.:-DSuper że z ząbkami ok. Kachasku, widzisz, u Miśka też nie należy się za mocno martwić - mała dziurka, mały kłopot. Cieszcie się że Wam pociechy paszcze otwierają, bo Magda nie ma absolutnie na to ochoty.:baffled:
Toska, jak tam? Dalej dwupak?
Elmaluszku, jak fajnie że znowu jesteś z nami.:tak:Zazdroszczę stanu uzębienia - ale wiem że są tacy ludzie, co mają tak jak Ty - chłopak mojej Siostry ma chyba 32 szt. i chyba do tej pory nie miał nic robione w paszczy.:baffled: Jeeeny, jak ja bym tak chciała...:baffled:

Ja dziś w robocie tylko do 12tej... Jupiiiiii.... Ale za to jak wrócę to chyba wezmę się za okna, bo u nas piękna pogoda.:-pNo chyba że Kachasek się wkurzy i wyśle nam trochę śniegu.:-D No a potem pieczenie mięcha i szykowanie pasztetu mnie czeka, czyli typowo świąteczne zajęcia.:-D

U nas z rana śnieg z deszczem....:wściekła/y:
Teraz pada deszcz...:wściekła/y:

Planów świątecznych nie mamy żadnych więc i szykowania żadnego.

Ale dla Wszystkich życzenia Spokojnych Świąt.

to jakas masakra-snieg z deszczem
u nas piekne slonce i na termometrze w sloncu plu 18,wiec odczuwalna jakos plus 10 jest

Kachasku,Anielap wspolczuje pogody

Dzagud jak noga malza

wiecie co ja wczoraj wskoczylam w 5 okienko,ale ten czas leci

Ostatnia edycja:
anielap u nas deszczu niet więc może i u was pzestanie ;-) a w końcu, co? wrocław czasem też może poczuć co to brzydka pogoda ;-p
Dzagud śniegu nie podeslę, chyba że ten co leży. Dzięki Bogu przestalo padać, ale słońca nadal nie widać. Mam nadzieję, że do niedzieli się wypogodzi, bo mamy w planach spacer do Książa :tak: w sumie mamy zamek pod nosem (tzn po drugiej stronie w-cha, więc jakieś 15km) a jesteśmy tam od wielkiego święta:szok:
ja dużo nie szykuję, bo idziemy do teściów. Za zadanie mam zrobić karpatkę. Ale wymyśliłam jeszcze, że upiekę sernik i jakąś sałatkę zrobię:tak: reszta mnie nie obchodzi ;-p

reklama
No i jeszcze coś- szanowny tata włączał dziś bajkę i coś mu straszliwie nie szło, trwało to i trwało.... no i w końcu moje Młode pod nosem zamruczało "plej, k..wa, plej..." i dalej spokojnie czekał......

:-D:-D:-D
a co szanowny tatuś na to????
super, że wizyta się udała:tak:

Hejo
Ja po robocie;-)uffff...

witaj elmaluszku, no w końcu się odezwałaś;-)
super, że u Was wszystko ok, Amelka zdrowa i ma apetyt.

Niuni, Szymek jest super - goni widzę w tekstach Toskowego Stasia.:-D

oddajemy pałeczkę Szymkowi;-):-D
chociaż dzisiejszy tekst Staśka też niczego sobie: chciałam już wracać do domu z placu zabaw i przedstawiam mu różne argumenty, w końcu mówie, że jestem głodna i idziemy, na co mój synek spojrzał na mnie i mówi: "Mamo, ale ty jesteś już wystarczająco gruba, lepiej już nic nie jedz" :dry::baffled: A później w windzie jechała z nami bardzo wyperfumowana pani, Staś tylko krótko skomentował: "Boże, ale od tej Pani jedzie" i ostentacyjnie zatkał sobie nos:-D

Toska, jak tam? Dalej dwupak?

tak, i do 15 go nie zamierzam tego stanu zmieniać ;-):-D Czuję się rewelacyjnie, do tego ta piękna pogoda za oknem ........... super :tak::-)
czasami czuję się troche wyrodną matką, że nie spieszy mi się z przyjściem na świat Kajtka. Ale to chyba spowodowane jest strachem jak to będzie jak się urodzi.......... dlatego potrzebuję jeszcze troche czasu ;-)

Ja dziś w robocie tylko do 12tej... Jupiiiiii.... Ale za to jak wrócę to chyba wezmę się za okna, bo u nas piękna pogoda.:-pNo chyba że Kachasek się wkurzy i wyśle nam trochę śniegu.:-D No a potem pieczenie mięcha i szykowanie pasztetu mnie czeka, czyli typowo świąteczne zajęcia.:-D

powodzenia w przedświątecznych przygotowaniach.
Kolejna zaleta 9 miesiąca ciąży: z czystym sumieniem nie robię NIC:-D:-D:-D
(zazwyczaj nic nie robie na święta, zostawiam tą przyjemność mojej mamie i teściowej, póki mają siłe i ochote niech szaleją kobitki, ale zawsze mam jakieś tam małe wyrzuty sumienia, a teraz wielkie NIC)

buziaki:-):-):-) (jak tam Wasze sprawy z mieszkaniem?:sorry2:)

ja dużo nie szykuję, bo idziemy do teściów. Za zadanie mam zrobić karpatkę. Ale wymyśliłam jeszcze, że upiekę sernik i jakąś sałatkę zrobię:tak: reszta mnie nie obchodzi ;-p

ambitne plany kulinarne;-) :-D, powodzenia i miłego szykowania

moje chłopaki mają drzemkę, (Stasiek ostatnio wstaje nam o 6.00:szok:, mąż do niego wstaje:-p, dlatego w południe jak ma wolne odsypia razem z synkiem:-D),

lecę na kawę i obiad gotować

buziaki, miłego popołudnia

Ostatnia edycja:
Do góry