reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Oj Anielap, fajnie masz... Buziaki chorowitku od chorowitka nr 2.;-)
Toska, ja się nie będę powtarzać, ale Stasiek mnie rozwala z kałacha.:-D
Esia, no ja dziś też wysprzątałam pokój. No i przy okazji odrobinę "odkurzyłam" garderobę. Wczoraj Pani na zebraniu u Weroniki powiedziała że robią zbiórkę ubrań dla dzieci z DD u nas w dzielnicy. Dzieci od niemowlaka do 18tki chyba i wszystko im się przydaje, nawet dorosłe, no bo te starsze to już jak na dorosłego. Ja właśnie już zrobiłam pakę ze swoich ubrań i Madzi, bo po Weronice to zostawiam dla Magdy.
Ale wiecie co, ja mam pytanie. Mówiłam Wam o tej mojej psiapsiule... Jej kupa kasy poszła na wiecie co, a wiem że nie ma nikogo od kogo mogłaby wziąć/dostać cokolwiek. Więc może jakbyście kiedyś miały jakieś malutkie ubrania co to do śmieci mają iść .... to może bym się dla Niej o coś uśmiechnęła, jak już będzie wiadoma płeć????:sorry2:Ja to kurka dla Niej nic nie mam, bo wiecie że z braku miejsca musiałam się na bieżąco wszystkiego pozbywać.:zawstydzona/y:

reklama
Hellolll - ja tez sie witam piatkowo :) Jeju jak ten tydzien mi zlecial:sorry2::szok:

Wiecie co... Ja sobie wlasnie uswiadomilam, ze od czasu tego masarzu w Krakowie jak bylysmy - nie bolala mnie glowa. A mialam migreny, ze lep urywalo. Bo specjalnie mnie gosc nacieral jakimis specyfikami i glowe wymasowywal - hehe nawet specyfik dostalam do domu do smarowania glowy w razie w...No puk puk odpukac w niemalowane- ale tak mi sie zdalo nagle sprawe z tego:tak::-)

Ja dzis jade na fajowe spotkanie i na fajowy lunczyk ze znajomymi i sie strasznie ciesze:tak:Knajpa jest zawalista - maja wege jedzenie z calego swiata prawie organic:-)

Apropos tego - wlasnie poluje na przepis Tailandzkiej zupki - Tosiu - moze ty znasz - wiesz??:tak:

To sa sweet potatos i coconut zmiksowane, ale tez tam sa przyprawy i nie wiem jakie (??) Znalazlam przepis na necie - ale jakos mi wyglada inaczej niz to co jadlam - dodam, ze zupka byla slodkawa z taka jakby szczypta gingera i hmm no wlansie i czegos jeszcze... Masz pojecie moze co to za zupka moze byc??

Dzień dobry!

Anni widzisz, to chyba musimy się znowu w Krakowie spotkac i całą grupą na masaż się wybrac;-) :-D

Toska to Stasiek ma gadane :-D

Anielap dużo zdrówka :tak:

A ja dziś wysyłam Maksa do babci na weekend :-D radochę mam, że hej :-D ale ze mnie wyrodna matka :zawstydzona/y::-p

Ostatnio coś mały ruch na bb :sorry2: gdzie się podziały dziewczyny?? Elmaluiszek, Olla, Szopka hop. hop

no i mamy wiosnę :tak:
byłam na krótkim spacerku, bosko:-) tylko skurczy dostałam i musiałam wracać:dry::-D

a tak w ogóle to dzień dobry :-)
właśnie rozkoszuję się ciszą w domu i popijam kawę.

co do mojego mądrali, to powiem Wam, że powinnam zacząć zapisywać jego teksty, bo naprawdę czasami jak cos powie to nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Dzisiaj żalił się dziadkowi, że wczoraj miał szczepionkę, dziadek pyta się go gdzie, a on tak myśli, myśli, patrzy raz na jedna rękę raz na drugą i mówi: "oj dziadku czy to ważne, daj tą nagrode i już' :-D Teściowa twierdzi, że to po tatusiu, bo ja taka przemądrzała nie byłam:-D

anni pamiętamy, Twój masaż i super fryzure po nim :-D a to bym chyba do dzisiaj nie domyła włosów z tych olejków.
Ja dodaję do zupy tajskiej trawę cytrynową, zielone curry, kolendrę i trochę imbiru (gingera;-)) no i mleczko kokosowe. Składniki różnie: raz same warzywa, raz kurczak z warzywami lub krawetki.
Miłego dnia ze znajomymi :tak:

Dzagud mam nadzieję, że jak już wszystko wczoraj posprzatałaś to dzisiaj odpoczywasz. Co do ubranek dla Twojej znajomej będę pamiętała. Ja zawsze oddaje dalej, teraz właśnie wróciły do mnie ubranka po Stasiu od przyjaciółki. Częśćo pooddawałam do domu samotnej matki, ale postaram się coś dla niej odłożyć:tak:

anielap zdrówka dla Was:-)

Esia jak ząb? Dzisiaj chyba na pogodę nie możesz narzekać?;-):-D

Jola jaka wyrodna matka, odpoczynek się Tobie należy.

miłego popołudnia wszystkim

Dzagudku, rozumiem, że koleżance przydałyby się ciuszki, tak? mam sporo po Młodym i lada dzień chcę coś z nimi zrobić, kilka sztuk pewnie wstawię w Allegro. ale mam tego duuuuużo....

Oj dzięki Kochane, wiecie to jeszcze dużo czasu, bo aż do października i jeszcze nie wiadomo jaka płeć, ale z góry dzięki. Liczę na dziewczynkę, bo wiem że oboje rodzice bardzo by chcieli, a że to praktycznie jedyna szansa.... Buziaki.

Kochane moje Czerwcówki!
Nie nadrobie - nie dam rady! padam na ryjek. Wszyscy jestesmy chorzy (oprócz Tami;) Dzis rano było USG i jest GIT! zmian w mózgu nie widać :D Jestem cała happy :)
anni ja bym robotę brała, kocham pracować a dom traktować jako nagrodę po dobrze wykonanym obowiązku :p
Niech już te moje chłopy wrócą do przedszkola i pracy- nic mi nie dają zrobić ;/ zarastamy brudem ale Eryk jest prze szczęśliwy ze ma trochę więcej mamy dla siebie jak Tami śpi :p
toska uważaj na siebie kochana :)
jola ja wywożę Eryka od 3 tygodni bo nie wyrabiam :p
buziaki

Dzagud-kurcze zebym mogla jakos tylko wyslac mam caly schowek pelen ciuchow po ALusi. Do pazdziernika jeszcze dluga droga wiec moze ktos bedzie jechal do PL my to raczej nie, choc nie mowie hop bo to roznie bywa. Na pewno bede pamietac i jesli mi sie uda przetransportowac tanio, przy okazji to Ci wysle duzo ciuszkow.

reklama
Dzagudku, ja unisexy Misi oddaje dla synka znajomej, ktory jest w tzw drodze..Ale jakby byla dziewuszka...to mam ze 3 wory sukienieczek itp...wiec chetnie oddam. Poki co trzymam w szafie ;-)

Do góry