reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

dzień dobry :-)

tak mi dobrze u rodziców, tak się rozleniwiłam, że nawet na BB nie piszę :zawstydzona/y:Czuję się jak w sanatorium :-D i zastanawiam się dlaczego ja -głupia wczesniej nie wpadłam na to, żeby częściej odwiedzać rodziców a kilka dni.

Miłego dnia wszystkim

buziaki

reklama
Witam
Ale strasna pogoda śnieg z deszczem-masakra:wściekła/y:
Na 90% będziemy mieli pizzernię ,żabi skok od domu:tak:

Sorga, cieszę się że trafiasz na dobrych lekarzy, choć oczywiście lepiej by było żeby takie wizyty nie były w ogóle konieczne. Ale grunt że to dobrzy fachowcy.:tak: Widzę że póki co Twoje obawy zaczynają się rozwiewać. Zobaczysz że i USG okaże się zupełnie ok.:tak:
No i cieszę się że moja kuracja piardowa pomogła Tami.:-D

No i zapomniałam - cudnie wyglądacie, a Ty po prostu kwitniesz!

zgadzam sie z kazdym slowem:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Sorga slicznie wygladasz:tak:

A ja powoli zaczynam się stresowac piątkową wizytą :zawstydzona/y:

Jolcia to powodzenia:tak:

Esia wspolczuje bolu :tak:

ja mialam dzis usg
crl 7,3 cm takze dlugie to moje dziecie
i fald 1mm
wiec wsio raczej oki:-)
strasznie sie ciesze:tak::tak::tak:

Dorotka super ,ze dzidziolek ok. caluski
Jola nie stresuj sie trzymamy kciuki
Sorga pikniutko

Sorga - no opcja 2 brzmi dobrze, choc te 5 lat bez okresu mnie troche martwi. Za duza interwencja dla organizmu mysle. Czasami mozna sie spolchwalac z natura, ale czesto to sie czkawka odbija. No nie wiem:sorry:

Esia, Dzagud - ja na szczescie tfu tfu dawno nie mialam mogreny, ale zaczelam z nia przygode zaraz po porodzie. Przez rok czy dwa - przesrane. Wymiotowalam z bolu juz kilka razy i nawet prochy nie pomagaly brr.... Slabo mi sie robi jak o tym mysle:confused2:

Toska- super, ze super:-D Dam Ci tylko rade, uciekaj stamtad poki jest dobrze. Rodzice maja to do siebie, ze po jakims czasie zaczynaja irytowac i sielanka sie konczy:-D

Izka - achhh zazroszcze... Tyle tylko powiem:-)

A z tą windą - to musisz być chyba mocno zdesperowana żeby oddać Piotrka do żłobka, że się zdecydowałaś tak telepać.:szok:
I tak i inaczej ;-) W żłobku powinnam do 8 dać znać, jeśli Piotrka nie będzie. A o tej h jeszcze miałam nadzieję, że "konserwator już jedzie" :baffled:
toska cieszę się :tak: Ale od nas nie leniu****!!!
Czy p.Luda się z Tobą kontaktowała?
dorotka super, że z dzidzią ok :-)

Łeb napitala, ale już mniej, bo łyknęłam te w miarę dla mnie skuteczne prochy.
Spędziłam popołudnie z siostrą w liceum na spotkaniu informacyjnym - ale się śmiesznie czułam :-D Miło było połazić po szkolnych murach, a że to jeszcze stare, warszawskie liceum z tradycjami i zajefajnym budynkiem, to tym przyjemniej :cool2:
Jednak powiem Wam, że starzeję się - te świeżynki to dla mnie takie dzieci... :-D

Toska- super, ze super:-D Dam Ci tylko rade, uciekaj stamtad poki jest dobrze. Rodzice maja to do siebie, ze po jakims czasie zaczynaja irytowac i sielanka sie konczy:-D

masz racje, dlatego jutro zwijam manatki i wracam do domu:-D

Czy p.Luda się z Tobą kontaktowała?

nie, mówiła mi, że wyjeżdża na 10 dni/ 2 tyg.
a do którego liceum wybiera się siostra?
współćzuję bólu głowy, kiedys miewałam straszne migreny, ale ostatnio mam- odpukać- raz w roku. A na ból głowy polecam zawsze okład z octu - sposób mojej prababci :tak:

Dorotko super, że na usg wszystko ok.

Sorga, śliczna mamuśka z Ciebie :tak:
co do spirali, to nie mam doświadzczenie, ale za to kiedyś byłam zdeklarowana przeciwniczką tego typu antykoncepcji, bo nie wyobrażałam sobie chodzić z czyms tam w środku, odkąd mam pessar, zmieniłam zdanie - nic nie czuć i nic nie przeszkadza (o seksie się nie wypowiem, bo mam szlaban:sorry:).

Jola trzymam kciuki za wizytę, wszystko będzie ok, zobaczysz:tak:.

Luka zdrówka

Gośka gratki pizzerii, podeślij mi jedną, właśnie zjadłabym chetnie taka peperoni;-)

strasznie męczy mnie zgaga :-( macie jakieś sposoby????????

toska mi w pierwszej ciąży pomagały wyłącznie jabłka (najbardziej takie małe pokurcze), a w drugiej wzmagały zgagę :eek: W drugiej chyba nic mi nie pomagało... :sorry:
Kurna, mi mówiła że na tydzień - to się muszę wziąć za sprzątnięcie, bo dom zarasta :confused2:

reklama
Esia-wspolczuje migreny, ja tez na to cierpie od 14 roku zycia...koszmar. Tylko ja mam tzw. aure przed i wiem kiedy nadchodzi i jesli mam mozliwosc np. wieczorem zamknac sie w ciemnym pomieszczeniu na jakies 30 minut i mi przechodzi bo ja mam migrene od swiatla, pojawia sie silny swiatlowstret i zaczyna sie tymczasowa utrata wzroku. No ale wiadomo nie zawsze mozna sie schowac...potem biore 400 mg ibuprofenu i staram uspokoic, zwykle po 30-60 minutach przechodzi. Ale jak mnie w dzien zlapie gdy ALusia szaleje to horror bo ja nawet nie widze gdzie ona jest tak dokladnie tylko mam taki zarys postaci. W klinice mi powiedzieli:' starsznie wspolczujey nie ma na to lekarstwa, ewentualnie przy bardzo silnych bolach mozna przepisac pochdne morfiny" ale ja az tak silnych boli nie mam, gorsza jest ta strata wzroku no i po tym pierwszym najgrszym ataku kilka di nawet czuje sie jakbym miala kaca, czy za dlugo spala, no taka walnieta jakas.
Goska-gratulacje! to jednak biznesik w planach, trzymam kciuki :-)
Toska-odpoczywaj ile sie da
Dorotka-no to super ze wszystko jest dobrze :-)
Jola-trzymam kciuki za wizyte.
A ja sie dzis zegnam z Jerozolima, jutro wyjezdzamy do Hajfy. Jeszcze ostatni raz pojde na Stare Miasto o 11:30 zaczynaja nawolywac na modlitwe do meczetow i te spiewy sa rewelacyjne :-) a 15 minut pozniej bija dzwony na msze do kosciola uwielbiam ten pomieszany klimat.

Do góry