reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Dziń dybry - byłam :tak:
Dziś robole przyszli mi odśnieżać taras :eek: Śniegu tam jest teraz może pół wiadra (a było tak ze 3000). We 3, bez łopat i średnia wieku 55 lat :eek: O 8.30 :eek: Pogoniłam, że mało łapci nie pogubili - no taka ściema! Przyszli obejrzeć, czy coś się da uratować z tych zostawionych na zimę bez fug kafelków... Spryciule. No czekam czy jeszcze przyjdą :wściekła/y:

Anielap-teatr lalek powiadasz, brzmi bardzo ciekawie, ja tez myslalam zeby zabrac Alusie na jakiejolwiek przedstawienie ale boje sie ze bedzie sie wiercic i nudzic po jakims czasie.
Dorotka-a moze powinnas zrezygnowac z drzemki w ciagu dnia? Moja Ausia nie spi w dzien ale zato zasypia o 20 i budzi sie o 7:30 rano i w zasadzie jak w zegarku dziala.

A ja dzis dokonczylam zwiedzac Stare Miasto-bylam dzis w czesci muzulmanskiej-ale mi sie podobalo, jestem wrecz zachwycona ta czescia. Co prawda mozna wchodzic tylko na 30 minut i ogladac Kopule na Skale i meczet El-Aqsa ale dla mnie bomba. Slicznie tam jest, wszystko zabane choc straznikow z karabinami tyle co na wojnie az strach przechodzic. Wszedzie peno oddzialow, zolnierzy itd.

Sluchajcie a ja w szoku jestem...moja mala niepozorna Misia zapoczatkowala epidemie rota w calym przedszkolu:szok: Juz nawet Ciocie choruja i pediatra, ktory ja ogladal:sorry: Niedlugo Misia bedzie jedynym dzieckiem uczeszczajacym do przedszkola...i pewnie dyrektorka sie nia zajmie, bo juz przechorowala:rofl2:

Njapierw prezentacja Tami po kuracj Dzagudowej :) - sama błogość :) po pierdach oczywiście :p

oraz ja z dziećmi - nieczesto miewam zrobione foty to się chwalę :)

Endokrynolog u której byliśmy jest suuuuper, Generalnie hormony tarczycy spadają ale jeszcze troszkę muszą spaść w efekcie i przyszłym tyg kolejna seria badań plus usg główki bo zauważyła u Tami"oczy zachodzącego słońca" znaczy się że widać białka nad źrenicami co jest objawem neurologicznym, a usg głowy trza zrobić póki ciemiaczko nie zarosło. Poza tym objawem, który w mojej osobistej opinii powinien się nazywać" oczy WSCHODZĄCEGO słońca, powiedziała że z małą wszystko ok, że uszkodzić takiego noworodka to nie lada wyczyn i takie co 0 apgar maja , powinny się martwić. U Tami zaś wszystkie odruchy ok iona powodów do zmartwień nie widzi, a jak będzie trzeba małą dawkę hormonów włączyć, to się włączy i tyle :) ale jednak usg głowy chce robic... no i niech kamieniem rzuci ta co by się nie martwiła!
To była nasza pierwsza i ostatnia prywatna wizyta u niej , w ogóle się zdziwiła jak nas zobaczyła bo ona , naszej pediatrzy mówiła że mamy przyjść do poradni, tylko że pediatra ni napisała "cito" na naszym skierowaniu i dostałam termin na 5.05... ale nic, mała starta, teraz już będziemy przyjmowane bez kolejki i za darmola- no bosko, sami cudni lekarze nas spotykają z Tami :)
Oprócz tego dziś byłam u gina i mogę się już kąpać- czyli wyleżeć w wannie i powrócić do życia sexualnego hehehe:tak::-D:laugh2::tak:
Dziewczyny czy która ma spiralę i mi przysięgnie że nic nie czuć w trakcie współżycia?:zawstydzona/y: bo ja się bojam, że wywalę kupę kasy i będę się domagać żeby to wyjęli... a wsadzić maja na 10 latek więc... to chyba istotne:p
plus , zszyta zostałam krzywo ;/ za 6 miesięcy idę na poprawkę wrrrr

esia- miej trochę wiary w ludzi, pomóc chcieli mili panowie :p:rofl2:
my też mamy teatr lalek, może może ale watpie czy Eryczek wysiedzi.... na razie odpuszczam :D

Sorga, cieszę się że trafiasz na dobrych lekarzy, choć oczywiście lepiej by było żeby takie wizyty nie były w ogóle konieczne. Ale grunt że to dobrzy fachowcy.:tak: Widzę że póki co Twoje obawy zaczynają się rozwiewać. Zobaczysz że i USG okaże się zupełnie ok.:tak:
No i cieszę się że moja kuracja piardowa pomogła Tami.:-D

No i zapomniałam - cudnie wyglądacie, a Ty po prostu kwitniesz!

reklama
Sorga piękne zdjęcia :tak:
Super, że mała ok :-)
No i gratki wizyty u gina :-D ja jeszcze nie byłam :zawstydzona/y: a post u nas od października

Do góry