reklama
anni przykro mi :---(
Sorga Staśko na szczęście bezkolkowy, więc nie pomogę. Ale tez słyszałam o tym cudownym leku z Niemiec. A może to jednak nie kolki, jeżeli dziś nie było. Polecam za to profilaktycznie gripe water, ja dawałam młodemu odkąd skończył miesiąc do ....... (myślę;-)) chyba przez 6-7 miesięcy. Pomagało też przy wprowadzniu stałych posiłków. Nigdy nie miał problemów z brzuchem, ani kupami. No ale to może moje dobre geny;-) Trzymam kciuki, żeby to jednak nie były kolki.
Esia ja tez polecam Dicoflor.... ze słyszenia od przyjaciółki, bo u nas nie było jeszcze - odpukać - potrzeby. Też słyszłam o tym wirusie żołądkowym, może Trzódka go przechodziła.
Dzagud, fajnie, że miałaś miły dzień, taki pozytywny ten Twój post od razu :-)
Fantazja miłego wykładu jutro
idę czytać dalej co komu odpisać.........
Sorga Staśko na szczęście bezkolkowy, więc nie pomogę. Ale tez słyszałam o tym cudownym leku z Niemiec. A może to jednak nie kolki, jeżeli dziś nie było. Polecam za to profilaktycznie gripe water, ja dawałam młodemu odkąd skończył miesiąc do ....... (myślę;-)) chyba przez 6-7 miesięcy. Pomagało też przy wprowadzniu stałych posiłków. Nigdy nie miał problemów z brzuchem, ani kupami. No ale to może moje dobre geny;-) Trzymam kciuki, żeby to jednak nie były kolki.
Esia ja tez polecam Dicoflor.... ze słyszenia od przyjaciółki, bo u nas nie było jeszcze - odpukać - potrzeby. Też słyszłam o tym wirusie żołądkowym, może Trzódka go przechodziła.
Dzagud, fajnie, że miałaś miły dzień, taki pozytywny ten Twój post od razu :-)
Fantazja miłego wykładu jutro
idę czytać dalej co komu odpisać.........
u nas dzisiaj trzeci dzień bezkupowy , ale z Erykiem było to samo- moje złe geny położna każe czekać 5 dni przy cycu zanim sie podejmie kroki w celu przeczyszczenia.Nigdy nie miał problemów z brzuchem, ani kupami. No ale to może moje dobre geny;-) Trzymam kciuki, żeby to jednak nie były kolki
Wy już pewnie macie dość, ale cóż jakoś do tych lutówek się mi nie chce ...
Sorga ja już mykam spać, ale jeszcze tylko dorzucę, że na cycu może nie być qponów nawet 7-10 dni (ekstremalnie czytałam, że do 14 ale ja bym tyle nie wytrzymała ;-)). Jeśli brzuszek miękki, wrzasków nie będzie, nadmiaru bąków też, to warto poczekać
Do lutówek nie zwiewaj, mi się akurat miło wspomina - głównie dlatego, że to już było-minęło ;-)
toska a Ty u rodziców? Jak nastrój?
Dobrej nocki.
Do lutówek nie zwiewaj, mi się akurat miło wspomina - głównie dlatego, że to już było-minęło ;-)
Dobrej nocki.
kachasek
matka-wariatka :)
Sorga, spascupreel próbowałam u Miśka ale nie dało za bardzo (rozgniecione i rozpuszczone bodajże w łyżeczce wody - nie pamiętam robiłam tak jak mi anni powiedziała). U mnie nie wiem czy działa, u mojej mamy działa a z kupkami u nas jak dobrze pamiętam też tak było, że nie robił kilka dni jak był na cycku (na początku panikowałam, ale później już kwestia przyzwyczajenia, jak był brzusio miękki i wszystko ok)
wyobraź sobie że ja już tak od 2, 5 roku mam
współczuję:---(
Ale Ty możesz coś zmienić, ja chwilowo nie za bardzo
A co lekarze mówią? Masz tak leżeć do 36tc?
tak byłoby najbezpieczniej
a mi sąsiedzi znad nas obudzili godz temu młodego i teraz buszuje... a miał być wieczór dla nas...
oj współczuję
Pogoda piękna, a my siedzimy w domu... Nie żebym narzekała, że śpią, ale same rozumiecie
rozumiem
A on zadowolony przynosi mi ten chu..wy Sopelek i zadowolony, ze pani w aptece mu doradzila, ze taniej. Sprobowalam Misi tym katar odciagnac..hehe...i za godzine M. byl spowrotem z Frida ;-)
a pisałaś, że masz niewychowanego męża ;-)
u nas dzisiaj trzeci dzień bezkupowy , ale z Erykiem było to samo- moje złe geny położna każe czekać 5 dni przy cycu zanim sie podejmie kroki w celu przeczyszczenia. ...
na piersi norma co do kupsonów jest bardzo elastyczna, od kilku dziennie do 1 na tydzień/10 dni
ee tam, niedługo ja zacznę je zamęczać, niech sobie panie troche przypomną okres niemowlęci ;-)Wy już pewnie macie dość, ale cóż jakoś do tych lutówek się mi nie chce ...
Dobrej nocki.
Tak, juz u rodziców. I nastrój o wiele lepszy, ale to może też zasługa dzisiejszej pogody i krótkiego spaceru.
Poza tym rozłąka z m. dobrze mi zrobi, bo ostatnio juz mnie naprawdę za bardzo drażnił, a to niedobrze
Dzięki za pocieszenia po historii z "sałatą", poprawiły mi humor, szczególnie kapusta i cytryny
Ostatnia edycja:
Dzień dobry.
toska cieszę się, że humor lepszy. A drobna rozłąka zazwyczaj bardzo dobrze robi ;-)
Piotrek w żłobku, mi od razu lepiej ;-) Mam nadzieję, że qpony się nie powtórzą
Jakaś taka dziabnięta jestem - pewnie ta mgła za oknem...
Dawno relacji pogodowych nie było ;-) Bardzo podoba mi się tempo, w jakim to białe gó.wno znika :-) Oby się utrzymało i szybko śladu nie było
Po mieście jeździ się o niebo lepiej, choć pod żłobkiem masakra parkowaniowa trwa Dziś zostawiłam auto na zakazie, w środku bramy i na awaryjnych i zdążyłam na cito wyjechać, tuż zanim wlepiająca mandaty strażniczka miejska podeszła Drobny sukces, a cieszy
toska cieszę się, że humor lepszy. A drobna rozłąka zazwyczaj bardzo dobrze robi ;-)
Piotrek w żłobku, mi od razu lepiej ;-) Mam nadzieję, że qpony się nie powtórzą
Jakaś taka dziabnięta jestem - pewnie ta mgła za oknem...
Dawno relacji pogodowych nie było ;-) Bardzo podoba mi się tempo, w jakim to białe gó.wno znika :-) Oby się utrzymało i szybko śladu nie było
Po mieście jeździ się o niebo lepiej, choć pod żłobkiem masakra parkowaniowa trwa Dziś zostawiłam auto na zakazie, w środku bramy i na awaryjnych i zdążyłam na cito wyjechać, tuż zanim wlepiająca mandaty strażniczka miejska podeszła Drobny sukces, a cieszy
Sorga, ani mi się waż gdziekolwiek uciekać!
A wiesz, mi się przypomniała też jedna rzecz. Ja stara i też miewam kolki (chyba to jest to) i naprawdę nie jest to nic przyjemnego. Mnie pomaga albo espumisan (wiem że dla dzieci jest w kroplach chyba) i położenie się z podkurczonymi nogami, albo z braku leku... gorąca kąpiel. Bo to generalnie chodzi o zatrzymanie gazów - ja wtedy doczołguję się prawie na czworaka do łazienki, nalewam mocno ciepłej wody i polewam sobie prysznicem brzuch, robiąc taki delikatny masażyk. To powoduje że coś mi się tam w brzuchu rozluźnia i zaczynam... no domyśl się(ale efekty dźwiękowe są niezapomniane). I po chwili wychodzę z wanny jak młody bożek.Więc jakby Ci leki nie działały albo by zbrakło to polecam albo ciepłą kąpiel, albo termofor na brzuszek (też działa).
Esia, ja też nie mogę się napatrzeć na to jak toto topnieje.I cieszę się jak dzika.A Ty wiesz co, dziś dowiedziałam się od kolegi, że w piątek zabierał swojego Synka ze żłobka wcześniej, bo ... jelitówka się rozszalała. Podobno jak zabierał swojego to już wcześniej 5-ciu odesłali. Aż się ucieszyłam że Magdy nie wysłałam w piątek do żłobka.
Fantazja, miłego wykładu.
Dobra, biorę się za robotę - dopiero przyjechałam bo byłam już u tego orzecznika. No i wszystkie wyniki ok - nawet cholesterol się poprawił. Coś mi wyszło na EKG że coś mam "nieswoiste", ale lekarka powiedziała że to nic ważnego.
A wiesz, mi się przypomniała też jedna rzecz. Ja stara i też miewam kolki (chyba to jest to) i naprawdę nie jest to nic przyjemnego. Mnie pomaga albo espumisan (wiem że dla dzieci jest w kroplach chyba) i położenie się z podkurczonymi nogami, albo z braku leku... gorąca kąpiel. Bo to generalnie chodzi o zatrzymanie gazów - ja wtedy doczołguję się prawie na czworaka do łazienki, nalewam mocno ciepłej wody i polewam sobie prysznicem brzuch, robiąc taki delikatny masażyk. To powoduje że coś mi się tam w brzuchu rozluźnia i zaczynam... no domyśl się(ale efekty dźwiękowe są niezapomniane). I po chwili wychodzę z wanny jak młody bożek.Więc jakby Ci leki nie działały albo by zbrakło to polecam albo ciepłą kąpiel, albo termofor na brzuszek (też działa).
Esia, ja też nie mogę się napatrzeć na to jak toto topnieje.I cieszę się jak dzika.A Ty wiesz co, dziś dowiedziałam się od kolegi, że w piątek zabierał swojego Synka ze żłobka wcześniej, bo ... jelitówka się rozszalała. Podobno jak zabierał swojego to już wcześniej 5-ciu odesłali. Aż się ucieszyłam że Magdy nie wysłałam w piątek do żłobka.
Fantazja, miłego wykładu.
Dobra, biorę się za robotę - dopiero przyjechałam bo byłam już u tego orzecznika. No i wszystkie wyniki ok - nawet cholesterol się poprawił. Coś mi wyszło na EKG że coś mam "nieswoiste", ale lekarka powiedziała że to nic ważnego.
reklama
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Dziewczyny ja tak w biegu więc przepraszam, że nikomu nie odpisuje, ale potrzebuję waszej pomocy :-)
Pralka mi się popsuła i muszę szybko zamówic nową jakie parametry chcę to wiem, ale nie mam pojęcia jakiego producenta wybrac
Możecie mi napisac jakiej firmy pralkę macie i czy jesteście zadowolone???
Będę baaardzo wdzięczna :-)
Pralka mi się popsuła i muszę szybko zamówic nową jakie parametry chcę to wiem, ale nie mam pojęcia jakiego producenta wybrac
Możecie mi napisac jakiej firmy pralkę macie i czy jesteście zadowolone???
Będę baaardzo wdzięczna :-)