reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Jeszcze raz dzięki za wszystkie rady :tak:
Dziś jakby lepiej, na razie Małgosia qpony w normie, Piotrek brzydki ale za to tylko 1. Może już przechodzi...

niuni współczuję :tak: Nienawidzę jak coś obudzi dzieciaki - na szczęście, uspokojone na rękach szybko dają się odłożyć i śpią dalej :tak: Ile tak ganiał jeszcze?
anni dużo pracy? Zaglądaj kosztem snu :-p;-)
izka ale masz wakacje... Miodzio...
dorotka zdrówka!
Dzagud milutki dzień :tak: Oby takich więcej :tak: A z kotem uważaj, zawsze będzie się pchał na balkon (i oknami też popróbuje wychodzić - najlepiej założyć zabezpieczenia). Ja moim latem zakładam szelki i smycze i przyczepiam tak, żeby nie wyleciały ;-) Chociaż w zeszłym roku jakoś odpuściłam i chodziły dość swobodnie. No ale moje to wydelikacone, tchórzliwe panienki :sorry:
Sorga prawdziwe kolki występują niezależnie od jedzenia, więc oby to jednak były "tylko" objawy dojrzewania układu pokarmowego :tak: Tak czy siak, Sab pomoże :tak: Miłego dzieciowego popołudnia.

Potwory u siebie. Piotrek obudził nas (w tym nieszczęśliwą Małgosię) o 7.15 :eek: O 10 Mała już wołała, że chce spać. Wstała o 12, pognaliśmy na spacer, ale Panicz już był głodny i śpiący, więc marudził jak cholera :wściekła/y: O 14 obydwoje poszli do łóżek. Pogoda piękna, a my siedzimy w domu... Nie żebym narzekała, że śpią, ale same rozumiecie :sorry:

reklama
Esia przypomniało mi się o tej fridzie, powiedz mi o co chodzi z tymi infekcjami od używania Fridy , bo nie załapałam :zawstydzona/y: a używam dość często...
U nas też słonko śliczne a wszyscy śpią, nie żebym narzekała... :p hehehe bo miałam sporo do ogarnięcia zanim się dzieciarnia zwali, a teraz juz czekam i tak z żalem na to słoneczko patrzę :)

Sorga używając fridy wciąga się sporo bakterii/wirusów prosto z zakatarzonego noska dziecko do własnego gardła :sorry: Jeśli natychmiast ich nie zatłuczesz, infekcja gotowa. U nas świetnie tłucze Tantum Verde psikane prosto w gardło :tak: Odkąd stosowaliśmy, nie zaraziliśmy się ani razu :tak: (teraz już nie używamy, bo dzieciaki dmuchają). Naprawdę polecam :tak:

No wiec Sorga - kochana jedno to Viburcol - czopki - ale to podawalam jak juz bylo mega zle. A to dupne to...i tak mam fiolke niedokonczonych pastylek w reku wlasnie - jednak niestety zdrapana jest nalepka. Jest to produkt homeopatyczny - firmy Heel i zaczyna sie nazwa na S. Mysle, ze w aptece gdzie maja homeopatyczn eleki znajdziesz.

Pol tableteczki rozpuszczaj w mleku, jak nie bedzie przechodzilo nastepne pol za godzine. Wiecej nie dawaj w tym samym dniu.

Nio nio -poza tym mi kota dzis ktos przejechal i nie jestem w nastroju:-( Kuzwa a wczoraj go wyklnelam bo mi nakuptal do nowo posianych kwiatkow... Echh.

Ide kopac zaraz w ogrodku mu grob. Ech...

No wiec Sorga - kochana jedno to Viburcol - czopki - ale to podawalam jak juz bylo mega zle. A to dupne to...i tak mam fiolke niedokonczonych pastylek w reku wlasnie - jednak niestety zdrapana jest nalepka. Jest to produkt homeopatyczny - firmy Heel i zaczyna sie nazwa na S.
Spascupreel?

kotka współczuję:-(

O rany anni tak mi przykro... :-:)-:)-(

Sorga na moje dzieci homeopatia nie działa, niestety :sorry: Dlatego sięgam po chemię ;-)

od południa kolek nie stwierdzono:p:-D pomiot wyskakany śpi słodko :) Bardzo udane mieliśmy popołudnie :D
Dzięki za rady, zamierzam się obkupić w te różne i łapac się wszystkiego jak kolka wróci :p
anni- strasznie mi przykro z powodu Kociaka, ja tez na swojego psioczę codziennie, ale jakby mu się coś stało to bym się zapłakała. Bądź dzielna kobieto!

Anni - wspolczuje straty kociaka ;-(

Sorga - Esia z tantum verde dobrze radzi.choc ja mimo psikania i tak zawsze od Misi cos lapie;-):sorry: Ale Frida oczyszcza nosek rewelacyjnie, no i chorobsko szybciej mija dzieciowi....No i nie polecam podrobek Fridy...moj M kupil mi kiedys Sopelek, choc wyraznie mowilam FRIDA (stara sie zuzyla, rurka sparciala). A on zadowolony przynosi mi ten chu..wy Sopelek i zadowolony, ze pani w aptece mu doradzila, ze taniej. Sprobowalam Misi tym katar odciagnac..hehe...i za godzine M. byl spowrotem z Frida ;-)

Ja zaraz spadam spac..kuzwa...mam wyklad na osma rano, wiec musze wstac przed szosta...wypic ze dwie kawy minimum...a potem przez dwie godziny opowiadac studentom z entuzjazmem o bakteriach....juz widze entuzjazm w oczach studentow...pewnie polowa bedzie jeszcze przysypiac ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Sorga super, oby tak dalej i żeby kolek nie było
fantazja, o bakteriach, powiadasz? baaaardzo ciekawe musi być:-)

Do góry