reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Mowiac po ludzku Dzagudku - grant to projekt badawczy, ktory sklada sie w konkursie i
albo dostaje finansowanie albo nie:tak: No i sobie tez wynagrodzenie mozna jakies wyplacac...
Ja oczywiscie bakterie wciaz badac bede:cool2:

Bylam z Misia nakontroli. Nasza pediatra za glowe sie zlapala, jak zobaczyla ile strupkow ma Misia...Powiedziala, ze Misia przeszla ospe jak dorosly:szok:

Do konca lipca mam zwolnienie. Poki co spacery godzinke dziennie...zero slonca i jeszczezero kapieli:angry:

Przez cale lato Misia ma byc w cieniu...To sobie poszalejemy nad morzem:dry: Dobrze, ze osrodek jest dla dzieci, w lesie i w cieniu...Nad morze to pewnie po 17 bedziemy wyruszac:baffled:

Acha i zaraz idziemy po nocnik. Misi jeden strup goi sie bardzo brzydko - pod pielucha...dostala masc z antybiotykiem i zalecenie biegania bez pieluchy...I tak mialam ja do nocnika przyuczac, wiec...zaczynamy...Mezowi kazalam dywan sciagnac;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Fantazja no cieko mialyscie z Misia przez ta ospe ,dobrz ze juz po wszystkiemu prawie:)

DZiewczyny chwale sie:
zmienilam dzis suwaczek wagowy bo osiagnelam cela,20 kilo za mna i postanowilam ze jeszcze 5 przede mna:)
Tak latwo mi to idzie to czemu by nie schudnac jeszcze?Lepiej sie czuje bez balastu.Jak juz bedzie 60 kg to zabieram sie za rzezbe :p

mam nadzieje ze za 5 kg nie bede wygladac jak sliwka suszona :////

Olla mam nadzieję, że ucho uchronisz, bo jak Ci w nie nawieje nad morzem :szok:
Ja lekki rajzefiber też już mam :tak: Zwłaszcza gdy myślę o pakowaniu... :nerd:
Dzagud oj rozumiem - u nas jak Trzoda niewyspana, to potem też nocne jazdy są :dry: Dobrze zrobiłaś poganiając teściową - naprawdę rzadko nie da się uśpić dziecka (przynajmniej tego przyzwyczajonego do drzemki), jeśli się do tego odpowiednio przyłożyć :-p
fantazja a dokąd jedziecie nad morze? Bo coś przegapiłam... :sorry2:
Biedna Misia - ja zaliczyłam mega ospę, więc wiem co to znaczy - a ona jeszcze do tego taka maleńka... :-(

A u nas pierwszy dzień bez cyca :szok: Małgosia w nocy ładnie spała do 4, potem 2 przerwy na zasmoczkowanie i obudziła się o... 8 :szok: No to już nie dałam piersi, tylko piciu wodę, chwilkę przetrzymałam i ładnie zjadła kaszkę :tak: Czyżby jaskółka? :-D
Oczywiście, Piotruś wstał zanim jeszcze Małż wyszedł - ok. 6.40 :-D To tak, żebym się za pewnie nie poczuła :-D
Upał jak cholera... Poszliśmy do lasu, tak trochę cienia - a w cieniu DZIKIE chmary komarów :szok::szok::szok: Matko, no nie ma bezpiecznego miejsca... :dry:
Idę rozwieszać pranie... Przynajmniej szybko wyschnie ;-)

Olla NO BRAWO!!! Niesamowita jesteś!!! Naprawdę podziwiam - kurka, co za konsekwencja!!! Super!!!
Jak Cię zobaczę, to jeszcze w kompleksy wpadnę totalne...
Nauczysz mnie wiązać pareo? Bo bez tego to na plażę nie wyjdę... :-D

Ostatnia edycja:
Esik,brawa dla Malgosi sie naleza!Rozstac sie z cycusiem to jest wyczyn!!!!Gratki dla Ciebie tez ,za konsekwencje i wytrwalosc.Ja juz spakowana ale i tak biegunka mnie nie minela heheh :D
A wiesz,Ty mnie nie denerwuj z tym paero,ewntualne to Ty mozesz zmoczyc je w zimnej wodzie i na czolo polozyc bo ci sie przez to wczesne wstawanie mozg przegrzal heheh:)Super laska z Ciebie.Szczuplutka i zgrabniutka!!!Tylko pozazdroscic :*

Aha!Agiczku ,Ty sie mnie chyba kiedys pytalas jak schudnac(nastepna gruba po Esi :p).Wiesz bez silowni to ja bym dalej w lesie byla:)Tak wiec dieta to polowa sukcesu ....

Ostatnia edycja:
Olla mam nadzieję, że to koniec karmienia :tak: Ale więcej będę mogła powiedzieć jutro o 6 - jak mi się panienka obudzi i zawoła to :sorry2:
Mam średnią wiadomość. Prawdopodobnie dojedziemy nad morze dzień później :baffled: Umarła babcia Małża i pewnie pogrzeb będzie w sobotę... Związany z nią nie był, no ale zawsze - to babcia, więc na pogrzeb musi pojechać...
fantazja fajne miejsce :tak: Na pewno super spędzicie czas :tak:

Ale upał... I gdzie ta burza? :dry: Nie narzekam, żeby nie było :-p Ot, dzielę się spostrzeżeniami :-p:-D

Witam:zawstydzona/y:.
Ja tak codziennie zbieram sie do pisania i nigdy nic mi z tego nie wychodzi, po prostu brak czasu (z niczym się nie mogę wyrobić:baffled:). A wszystko przez cudowne pobudki Natalii:wściekła/y::wściekła/y:. Idzie mi spać ładnie bo między 20-21ą, ale się budzi około 3- 6 rano, i nie chce dalej spać:no: ogląda bajki lub się bawi i tak przez jakieś 2 godziny a potem idzie dalej spać na jakieś 4godz a ja z nią. No i w gruncie rzeczy wstajemy około 10 a nawet 12-ej i mamy krótki dzionek a tu trza obiad co ogarnąć na spacer, no po prostu chyba narzekam bez powodu, ale po takich pobudkach źle się czuję. Także tylko sobie Was podczytuję ale weny i chęci do pisania brak kompletny:sorry2::sorry2::sorry2: Jeszcze jak Natalia spała w południe to więcej mogłam zrobić czy choćby odpocząć.

Esia zazdroszczę odcycowania i konsekwencji w postanowieniu. Ja dalej w lesie, czyli dwa razy cyc, rano i wieczorem. Chyba po prostu mi wygodnie tak zwłaszcza że wieczorem usypia w ciągu 10-15minut, ale rano to jestem zmęczona cycaniem młodej, bo ona nie doi tylko mamla. Ufff

Oj widzę ze nie długo forum będzie pustakami świecić, bo wszyscy gdzies wyjeżdżają, to nic poprowadzę monolog:-) Fajnie będę królować

Więcej nie wiem co miałam napisać pozdrowienia:dry::sorry2:

Hej!!!

W końcu zebrałam się w sobie i postanowiłam coś skrobnąć ;-)

Widzę, że Małgosia już duża panna ;-) gratki odcycowania :-)

Olla tobie gratuluję efektów odchudzania:tak: podziwiam cię za siłę :tak: ja pewnie w życiu bym nie wytrwała :zawstydzona/y:

Fantazja dobrze, że już ospa idzie precz :tak:

A u nas po staremu, dwoję się i troję żeby wykończyć ogródek, jutro jadę po kolejną partię roślinek ;-) a wieczorami przygotowuję deski na płot, musimy szybko go skończyć, bo mam serdecznie dość ganiania Maksa po podwórkach sąsiadów :wściekła/y:
No i dziś spuchły mi nogi od kolan w dół :-( nie bardzo wiem co mam z tym zrobić, bo nigdy mi nogi nie puchły :confused:

reklama
Do góry