reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dziwczyny - dzwonilam dzis do komorki sledczej zajmujacej sie przestepcami na necie (mam akurat wejscie ;-) . W skrocie -Sprawa jest powazna... Prosze Was nie wpisujcie zadnych adresow ani telefonow na NK. Zdjecie pierwsze ustawcie bez dzieciaka. To moja rada.
NK mi nie odpisala - poblokowala tylko kilka profili - they do not care.

Agik - specjalnie dla Ciebie wyjasnienie. Dzis poszlam na te profile co wczoraj ogladalam i- zablokowane maja galerie i komentarze. Mowie o takich swirach - poczytaj uwaznie. Wszystkie komentarze, zobacz ile maja znajomych - zastrzezone galerie niestety juz - ale tak miedzy soba sie dogaduja pedofile - taki kod. zapraszaja sie do znajomych ...
Logowanie do nasza-klasa.pl - poczytaj sobie doklkadnie profil - opis na przyklad czym sie zajmuje. W tej galeri zdjec wczoraj widzialam kilka fotek dzieci - w tym dziecko o ktorym pisalam - z durnymi opisami "ssij moja cipke itp.,"- dzis ich juz nie ma - ale profil jest. Zobacz pod komentarzami ile jest kont usunietych. Wczoraj jeszcze byly. Typowe - sukam mamusi i tatusia...
dalej
Logowanie do nasza-klasa.pl
Logowanie do nasza-klasa.pl

Patrzcie na ten komentarz byl pod jednym zdjeciem... Profil w wieku 10 lat - mierza w dzieci takie co maja juz profile na NK...

"Został utworzony nowy do dziecka
Zapraszamy wszyskie dzieci!!
Oto link:
nasza-klasa.pl - Dom dziecka;]

Mamy nadzieje że ten dom dziecka ci się spodoba i w nim zamieszkasz
Pozdrawiam <33

pomożemy ci wybrac doskonałych rodziców!!

chociaż choc tam zajżec ja i ciocia selenka sie tobą zaopiekujemy;]"

Po mojej akcji wczoraj konta pousowane. I co ... Kto mi Kurna napisze, ze nie ma sensu interweniowac? Jest sens. Dziewczyny - to nie sa zarty.Wy sobie nie zajecie sprawy ile dzieci ginie co roku - bo sa porywane przez takich kretynow. Glownie mierza w dzieci z rodzin patologicznych i domow dziecka, ale to moze byc Wasze dziecko. Uwazajcie prosze Was. Nie zachecajcie tych durniow zdjeciami dziecka - nawet jezeli ma ono odsloniety brzuszek.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak tylko jeszcze na ten temat - rozmawialam wlasnie dzis (jak wam pisalam) Panem Policjantem ,ktory glownie zajmuje sie pedofilia - inet. Tu nie chodzi Agik o kilka zdjec dzieci. To jest niestety bardziej zlozone. Pedoilfilia to jak swiat narkotykowy - dzialaja w tak zwanym swiecie kryminalnym. O tym sie nie slyszy , ale to sa z regoly organizacje przestepcze bardzo dobrze zorganizowane. Dzialaja na zasadzie podziemnego rynku zbytu - jak na kazdy product - musi byc kupipec i towar. .Sprzedaja sobie zdjecia dzieci lub tez dzieci. :-(Czesto dostaja zamowienia od bogatego klieta, ktory zyczy sobie zdjecie dziecka np. ktoro ma 4 latka uprawiajace sex z ... nie wiem.. co kolwiek. Sa ludzie, ktorzy wlasnie takie zdjecia, lub tasme z filmem dostarczaja. W gre wchodzi kupa kasy. Wiec, szukaja ofiar. NK sluzy glownie do pewnego typu komunikowania sie. Pokazanie kim jestem kilkoma zdjeciami - w ten sposob jak my znajdujemy znajomych z NK w tym samym czasie oni znajduja... siebie. rozumiesz? Nie bede sie rozpisywa wiecej.

W NY mialam kolege, ktory mial do czynienia wlasnie z pedolilami w wiezieniach. Byl psychologiem. Nie chcecie wiedziec czego sie dowiedzialam. Dlatego tak reaguje na te sprawy.

Wywalilam wszystkie zdjecia Melki z NK,wszystkie na ktorych jest sama i chyba zlikwiduje strone fotosika....nie chce popadac w paranoje ale...

Dzis cale popoludnie spedzone na dworze,wybawilo mi sie dziecko i padlo o 8 :)
Amela ajnie juz spiewa wymyslone piosenki :) i tanczy przy tm jak szalona heheh.
od wrzesnia do przedszkola i juz nie moge sie doczekac,na pewno szybciej zacznie sie rozwijac,tyle bodzcow,no i uwielbia dzieci ale jescze nie potrafi sie bawic w cos konkretnego z rowiesnikami,raczej zabawa polega na ganianiu sie nawzajem.
Mowi kurka malutko i nie chce powtarzac po mnie,zna pare prostyc zwrotow ale zawsze mowi prosze czyli ''psisi'' i dziekje czyli ''dzie'' ,tak mnie to wzrusza :)
Aha no i mama ewoluowala na ''mami'':)))

Szopka juz na porodowce pewnie.Trzymam kciukasy caly czas!!!!!Wiecie juz cosik moze ????
Elmaluszek jak ''kropelki''?
Anni ,Ty to masz wtyki wszedzie i branie na kadym kroku :p Zazdraszczam :*No i masz racje ,zawsze warto interweniowac,chocby efekty mialy byc malutkie.Najgorsza jest dretwota i ogolna zlewka i otepienie na zlo i nieszczescie ludzkie a tymbardziej gdy sprawa sie tyczy dobra i bezpieczenstwa naszych dzieci.AWE Anni :***
Esia zyjeta???A Dzagudek zyju???Toska a Ty?

U nas też dziś superowa pogoda:-):tak:, prawie cały dzień spędziłyśmy na dworze:happy:. Do domu tylko na jedzenie przychodziłyśmy. Nawet młoda dzisiaj nie spała na południe:sorry:, powiedziała że pójdzie spać "później wieczorem":rofl2:. No i padła o 9-ej. Chyba powoli będzie się przestawiać na spanie nocne, bo już parę razy się zdarzyło że ominęła drzemkę. A u Was też dzieci omijają spanie w dzień? Wydaję mi się że mimo wszystko jeszcze powinna spać w dzień, że to jeszcze za wcześnie:confused2:
Jutro wybieramy się do mojej siorki na cały dzień, ma córcie z roku Nati
(3 m-ce młodsza). Cieszę się na ten wypad, bo to zawsze coś innego niż w domu:-):-):-):-):-):-)
Pozdrowionka

Zagotowałam się.
Usunęłam WSZYSTKIE zdjęcia z nk - co z tego, że na niektórych dzieci nie są same? To duży problem wyciąć dorosłego?
Albumy na picasa też już poblokowane.
Zaraz wywalę fotosika i to by było chyba na tyle, jeśli chodzi o prewencję.
Rzygać mi się chce...
Dziwię się, że nk tak olewa sprawę - allegro jakoś jest w stanie sprawnie współpracować z policją i najmniejsze dziwne transakcje są namierzane - co za problem namierzyć kompa, z którego loguje się pedofil? Jestem zbulwersowana i poważnie rozważam usunięcie konta... Tylko najpierw wyślę do wszystkich znajomych odpowiednią wiadomość :baffled:
Ale miłe zakończenie wieczoru :baffled: Kuźwa, jaki człowiek jest głupi myśląc, że w sieci jest w miarę bezpiecznie...
Sorki, przeszła mi ochota na pisanie czegokolwiek...

Ollus kochana moja - dzieki. Jesli chodzi o branie to nie przesadzajmy... :-):zawstydzona/y::-D
hehehe Melka na pewno bedzie szczesliwa w zlobku. Suri jest baardzo zadowolona. :tak:

Apropos brania - przyslali mi do malowania chalupy prawdziwego Apolla. No tak to jest jak czlowiek zajety to pojawiaja sie wlasnie takie "jurne" chlopaki ;-):-D

Ja dzis zrobilam sobie dzien dla siebie. Zaliczylam: fryzjera, taniec brzucha, silownie i sklep ciuchowy. Nie chce patrzec na rachunek CC za miesiac :-D

Powiem Wam, bylam pierwszy raz w zyciu na boxie dla kobiet. :eek:Super sprawa. Najpierw niesmialo, potem jak zaczelam walic w wor to pot sie ciuirkiem ze mnie lal. Ale jak sie wyzylam... Lo matko ;-) hehehe

a postanowilam oduczyc Suri od cyckania butli non stop. Wszysko super, ale panna latwo sie nie poddaje. ryczy jak szalona non stop. Trzymajcie kciuki bym sie nie ugiela:sorry:

Esiu - kochana myslalam wlasnie co u Ciebie... wybacz, ze popsulam ci humor.
Nei chce swirowac, ale :-( ja z fotosika wywalilam wsio:tak:. Zostawilam piccasse... musze tez ja zabezpieczyc- bo zdecydowalam sie ja zostawic. To tyle.

Ostatnia edycja:
No trzymam kciuki za Surinkowe odbutelkowanie:)

Ale masz szczescie w nieszczesciu z tymi przysojniakami.Nieszcescie bos zajeta :p

Ja mialam bliskie spotkanie z Adonisem jak wymieniala straz pozarna czujniki przeciwpozarowe,no zapukal mi taki,wysoki,czarne kedziory,umiesniony,koszulka biala tak fajnie opinala mu muskuly,szelki,lekki pocik(heheh).Szczena mi opadla,myslalam ze striptizer jakis mi puka,trzy razy mi tlumaczyl po co przylazl,ja nie rejestrowalam niczego,wiekszosc zmyslow i mozg mi sie wylaczyly heheeh.A panowie strazacy(cala reszta)siedzieli w wozie strazackim i sikali ze smiechu:pI wiecie ...kurna powiedzialam ze moj czujnik jest ok i ze nowego nie potrebuje kurna no!A moj czujnik tak naprawde zeswirowal i ...eeeee daruje Wam szczegolow heheh :DDD

Odnosnie dostepu do cudzych fotek - nie pisalam Wam jak sie wnerwilam kiedys. hehe
Nie wiem czy pamietacie wklejalam wan foty na zamknietym kiedys jak mieszkalismy z G w rzeszowie tam robili mi sesje zdjec do artykulu - kobieta w ciazy za pasami. Wstawilam te foty na picasse i temu fotografowi (troche sie zaprzyjaznilsmy) wyslalam link do mojej galerii.
Franek akurat ten nasz przyjaciel fotograf z gazety wyborczej pisal artykul o rzeszowie i kolekcjonowal artykuly odnosnie tego co sie tam dzieje w swiecie kultury. Wiec, pisze mi maila jak juz bylam w Anglii a tu: ze znalazl 3 numery gazety (juz nie pamietam jej nazwy a teraz nie chce mi sie sprawdzac) na ktorej nawet na pierwszej stronie jestem ja. Moje zdjecia osobiste - gosc sciagnal (ten fotograf od sesji z autem) i uzyl do swoich artykulow - myslac, ze nikt tego nie zobaczy. :szok::angry::angry::angry: szlak mnie trafil - zadzwonilam postraszylam sadem - niestety naczelny stracil stolek przez ta afere :sorry: Szkoda mi sie go zrobilo, ale kurcze jak mozna no...:confused2:

reklama
Nie umiem usunac konta na fotosiku,jak to sie robi kurcze...:confused2:

Zapomnialam zapytac,czy znacie moze jakas strone internetowa z ksiazkami do sciagniecia na PC .mam taki niedosyt,uwielbiam czytac a tu tak ubogo:-(
Nie czytam ambitnych lektur,raczej cos lekkiego i przyjemnego np.Chmielewska uwielbiam hehe,zawsze sie usmieje:tak:i horrory i kryminaly wszelalkiej masci.podsuncie mi cos prosze:sorry::-)

Do góry