reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Ok, Małż ogląda mecz, dorwałam się do kompa ;-) (rzadko cieszę się z meczy, a tym razem :-)).
anni no, to ja Tobie życzę, byś była grzeczna :-p Ja to Matka Polka ;-):-D No a Ty lansujesz się w szczupłych dżinsach :-D
Jolka gratulacje dla Jacka :-)
szopka dzięki - kochana jesteś :-) Mam nadzieję, że w serwisie sobie poradzą...
ja jak miałam 4cm rozwarcia to już wyłam z bólu :eek:
Ja wyłam na długo przed 4cm :dry:
Mocne kciuki, żeby się Tymek wreszcie zdecydował! :tak: No i super, że zdążyłaś z fryzjerem - potem inne sprawy wylądują na top-liście ;-)
elmaluszku ależ miałaś ekspres - fiu fiu...
Kotek pięknie Vaneska rośnie :-) A spania straszliwie zazdroszczę... Bo rozumiem, że nocki masz ok? Małgosia przerzuciła się na jedzenie nocne co 2h :eek: Od 2 dni podaję Jej wieczorem sinlac (na razie uczy się dopiero jeść z łyżeczki, ale mam nadzieję, że szybko załapie) i mam złudną nadzieję, że to coś da...
A z karkiem na pewno wszystko będzie dobrze :tak: Piotruś też tak miał i samo się wyrównało :tak:

Śpimy na materacu w salonie :baffled: Dziś spaliśmy w sypialni z Małgosią i oprócz wstawania na karmienie co 2h, co 45-60min budziło mnie Jej stękanie :baffled: Nieprzytomna jestem...

reklama
Oj no to w końcu jestem.
Dzisiaj młoda cały dzień dawała mi popalić:baffled:, od rana dokuczała, chciało jej się rządzić:eek:, ciągle robiła na przekur, cokolwiek powiedziałam to ona odwrotnie:baffled:, czyli reasumując ciągle jej coś tłumaczyłam, a w chwilach skrajności już krzyczałam:crazy::angry:. A na dokładkę nie spała w południ:no:e, tylko przeleżała ze mną w łóżku, po czym stwierdziła, że schodzi i nie będzie spać:baffled:. No ale wieczorem usnęła wcześniej (troszkę) bo po dziewiątej. Teraz już moje dzieciaki (oba:-D) śpią:tak:, czyli błogi spokój i mogę co nieco skrobnąć:tak:.
Anni gratki za wagę, a jednak coś ten studencik Ci w głowie:-)
Szopka prędziutkiego chlup
Kotek
z główką nie martwiaj na zapas, Natalii też groził kręcz czy coś takiego, ale przekładałam główkę często na drugą stronę i masowałamszyjkę, i wszystko się unormowało dosyćszybko.
Jolka
super że Jacek już umię jeździć sam rowerkiem

Oki kończę bo moj film się już zaczął o wampirku:-).

Anni-historia z Suri mrozi krew w zylach.Ja panikara jestem wiec pewno bym sie przekrecila.Gratulacje powrotu do wagi lecz tak sie zastanawiam co Ty zrzucalas:-pChyba teraz wygladasz jak ja:-D:-pNo i ten mlodzian hmmmm...romansidło sie kroi jak nic:-p:tak::-)
Gusia-alez Miki zdolniacha,hehe kombinuja nasze maluchy jak sie da.:tak:
Esia-porod szybkie plum tylko potem 2 miesiace stresu jak sie maluszek pasł w inkubatorku:sorry:Kciuki za najmniejszą zeby dala mamusi odpoczac:tak:
Goska-buziaki dla Livcioka.Biduleczka ciagle cos sie ciagnie za Nią:-(Zdroweczka...
Jolka-gratulacje dla Jacusia.A Ty wywalaj z siebie na zamknietym.Coby glowa spokojna byla;-)
Kotku-Jeju Vaneska slicznie przybiera.Amelka tyle wazyla chyba z pol roku temu:baffled:I super ze zakupowo wyszlo.Nie ma to jak sobie humorek poprawic.
Olla-hop hop kochana.Nie daj sie tam:-DSilniki skad ja to znam:baffled::eek:My jutro jedziemy po jakies trzy tyle ze do łodzi:eek:Alez te chlopy to maja:rofl2::-p

Acha chcialam napisac ze rzucalam palenie wczoraj:)-p:eek::baffled::baffled:)Wytrzymalam do 14:-(A i chyba dostalam zapalenia pecherza bo caly dzien sikalam chyba ze 30 razy:baffled:Kurcze

Milego weekendu:tak:

Ostatnia edycja:
Hej!!!
Maks dziśw nocy rozebrał się z pidżamy, zmarzł i potem płakał, że mu zimno :eek:

A ja dziś do pracy w czynie społecznym ;-)

Witam
Jolka ale numer:-D
Szopka rozpakowana -na bank;-)
A ja dzisiaj obudziłam się z jednym zaropiałym okiem-jakiś wirus,czy cu:szok:

elmaluszek-i co rzuceniem palenia????? ja zanosze sie z tym zamiarem juz ,hm nawet nie mam pojecia jak dlugo:baffled:moze razem rzucimy:tak::tak::tak::tak:,a jak pecherz???

Jolka-brawa dla Jacka to teraz,marsz do apteki i kup hurtowo plastry:-) jak moj M opowiadał mi jakie miał wypadki na rowerku to zawalu prawie niedostałam (przekozialkowal przez rower do przodu,to zatrzymal sie na drzewie ,albo widełki mu sie złamaly,aha i zatrzymal sie na samochodzie i przekozialkowal sie przez niego,dodam jeszcze ,ze Maluch wyjechal prosto z salonu sasiad byl:wściekła/y:)mam nadzieje ,ze Miki tego taletu po nim nieodziedziczy:tak:,a co do Maksia to agent z niego :szok::szok::szok:

Miki dzis niechce jesc:baffled: a teraz stoi przy kompie i nasladuje buzki:-D:-D:-D .Mpojechał na działke chciałam z nim jechac ,ale niestety z Mikolajem nieda rady zeby cos zrobic,moi rodzice niemogli go wziac bo mama ma zapalenie oskrzeli:-(a tesciowa niepałała optymizmem ,wiec odpusciłam a teraz mam doła(a niech mi zrobi cos tak jak niechce to dopiero:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a jak znam M to zrobi poswojemu )po zyjemy zobaczymy.

Tak sie zbierałam do pisania, że zapomniałam co to chciałam się pożalić...

To tylko miłej niedzieli wszystkim:-)

Ciekawe jak Szopka?​

Anni-lepiej nie kus losu i zostaw biednego studenta w spokoju :-D:-D:-D
Jola-moja mama (nauczycielka) tez miala dzisiaj jakies "zajecia w czynie spolecznym" w szkole, jakas ogolnopolska akcja?a i gratki dla Jacka:tak:
Szopka-trzymam kciuki za bezproblemowe rozwiazanie :tak::tak::tak:
Elmaluszek-jesli nic Cie mocno nie boli a tylko lekko szczypie to bierz witamine C na ten pecherz i staraj sie powstrzymac od biegania co chwila. Wieksza ilosc moczu wyplukuje bakterie, a kwasne srodowisko (od witaminy C) przeszkadza im w rozwoju. No i wytrwalosci z tym rzucaniem, moze jutro sie uda.
Kotek-fajna kluseczka Ci rosnie.
Esia-wspolczuje nocek, ja dzis tez mialam akcje ZEBY. Od 2:30 placz i marudzenie i tak az od 7. Przypomnialy mi sie stare czasy...:baffled:

pozdrowienia dla wszystkich, dawno nie wpadalam to juz nie nadrobie wszystkiego.

U nas oki, jakos sie zyje. Tluke z Alusia nauke polskiego i przywrocilam:
prosze (popo); dziekuje (dediu); jeden dwa trzy (jeden, da, ci) itd. Dzis gralismy troche z P (on na wiolonczeli a ja na pianinie) i pytam na koniec Alki "na jakim instrumencie bedziesz grala" a Alusia "na tim" i pokazala na wiolonczele. U nas pogoda piekna, slonce swieci na calego, takze chyba pojedziemy na wycieczke lub zrobimy grila na tarasie, mmm, fajnie sie zrobilo.

Hej!!!
Mam dziślenia giganta :zawstydzona/y: a cały stos prac do sprawdzenia :szok:

Gusia wykrakałaś :baffled: Jacek wczoraj przewrócił się na rowerze, a muszę powiedzieć, że jest baaardzo ostrożnym dzieckiem (dlatego tak długo nie jeździł, bo na propozycję nauki odpowiadał: "Mama a po co ja mam wsiadać na rower, jeszcze się przewrócę. Wolę książkę sobie poczytać" :-D:szok:)

Izka nie wiem czy ogólnopolska akcja, ale nasze dzieciaki w tym tygodniu egzaminy piszą i stąd te powtórki

reklama
Jolka, buziaki dla Jacka i gratulacje. Mój Mąż "robi" Weronice rower już ze 2 lata i cały czas się zapiera tym że ona i tak jeździć nie będzie (jest taka sama jak Jacek pod tym względem;-)). No ale mam nadzieję że w tym tygodniu już go wreszcie zrobi, tylko że na początek będzie na 4 kółkach jeździć, dopiero jak się przyzwyczai to przejdzie na 2. Już się boję co to będzie.:eek:

Do góry