Oj żyję, żyję choć nie wyspana jestem jak potwór i przejedzona do wypęku. Ale po kolei....
Gingeros, bardzo współczuję Wam obojgu i mocno ściskam Antonka. Niestety, tak to często bywa że dziecko przychodzi do szpitala ze swoją chorobą a wychodzi z chorobą sąsiada. Szkoda tylko że tego szkrabika tak wszystko na raz dopadło. Bidulek malutki.:-(Ale w końcu wszystko będzie dobrze!!! Całuję mocno i trzymam kciuki za szybkie wyjście.
Zuzi i Stasiowi też życzymy dużo zdrowia. Zastanawia mnie kiedy to się wreszcie skończy i te nasze bąble będą wreszcie zdrowe. Szlag człowieka trafia, a to wszystko przez tą cholerną pogodę.
Esia, za łeb i do gleby jak się nie słucha.
![Wściekła(y) :angry: :angry:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/angry.gif)
A Ty się nie denerwuj i odpoczywaj póki jeszcze możesz.
Iszatr, Twoja opowieść zwaliła mnie z krzesła.....
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Coraz bardziej lekarze mnie przerażają. Swoją drogą mój Mąż od dziecka miał bardzo czerwone gardło - i to nie z powodu choroby, tylko taki kolor po prostu. Teściowa się do dziś śmieje, że jak tylko chciało się jej pobyć trochę na zwolnieniu, to brała go pod pachę i do lekarza. Zawsze dostała zwolnienie, bo "gardło paskudne", a mój Mąż był zdrów jak ryba.
Szopka - dzięki za podpowiedź. I tak właśnie zamierzałam zrobić z tą pościelą, żeby nas wszystkich wyprać. A co do leku, to lekarka właśnie powiedziała że "na początek" da go Weronice, a potem się zobaczy.
No a co do mojego wyjazdu, to muszę Wam powiedzieć, że mimo iż ja nie należę do osób szalejących i imprezowych, to mimo to czas był tak zorganizowany, że i bez dyskotek bawiłam się świetnie.
Jakbyście miały ochotę zobaczyć to miejsce, to podaję link do strony:
Hotele SPA wellness - Młyn Klekotki - SPA Hotele na Mazurach Ośrodki Obiekty konferencyjne Imprezy integracyjne nad jeziorem Sale konferencyjne
Ponieważ to jest ośrodek "wellness and spa", to może jak macie kasę, będziecie sobie chciały tam wyskoczyć (np. poprosić Męża o taki urodzinowy prezent - polecam bo warto). Miejsce jest po prostu przeeeeeeduuuuuudne!!! Jak zgram zdjęcia to pokażę Wam parę widoczków. Dzięki temu że pogoda była cudna, zdjęcia są bardzo udane.
No to teraz dłuższa opowieść - na miejscu byliśmy w piątek ok. 17tej. Pokój dzieliłam z dziewczyną z firmy która to organizowała. Zresztą to właśnie ona nas obsługuje, więc nie była mi tak zupełnie obca, a okazała się przesympatyczną i ciepłą osobą, więc świetnie się porozumiałyśmy. Wieczorem była kolacja w formie bufetu z pysznym żarełkiem, typu: ryby z własnej wędzarni - zresztą jeszcze ciepłe, własne grzyby z lasu, własnoręcznie pieczony chleb i mięsa, grill itd, itp. Nie do przejedzenia, aż szkoda bo człowiek wszystkiego by chciał skosztować. Do kolacji przygrywał zespół szantowy, który potem nas zabawiał wciągając w śpiewy, tańce i konkursy. Bardzo fajna sprawa. Ponieważ czułam się zmęczona, a poza tym i tak nie zamierzałam iść na dyskotekę to ok. 23ciej się zmylam do pokoju. Niestety nie dane mi było pospać, ponieważ dyskoteka która miała się odbywać w innym budynku przeniosła się do naszego z powodu awarii sprzętu - a ja miałam pokój nad samą restauracją gdzie ją przenieśli. No i trwała do 6,30 rano - muzyka łomocząca nad głową by mi nie przeszkadzała, ale towarzyszyły temu takie wrzaski, śmiechy i łomotanie drzwiami że spać się nie dało. No więc spałam od 6.00 do 7.30, więc cud że w ogóle byłam w stanie funkcjonować.
![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
W sobotę po śniadaniu mieliśmy grę w monopol - część osób z każdej grupy (a było ich 4) grała w sali w ogromny monopol rozłożony na podłodze, kostkami 1m * 1 m, a reszta każdej grupy wykonywała w terenie zadania za które dostawała kasę, którą dostarczała graczom. Zadania były bardzo fajne i super się bawiliśmy. Potem był obiad i po obiedzie szkolenie. Ponieważ I część mnie nie interesowała, to wybrałam się w tym czasie na indiański masaż karku do SPA. Totalna błooooogość, zaproponowałam pani adopcję, ale nie chciała.
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Potem poszłam na II część szkolenia, a po szkoleniu była uroczysta, serwowana kolacja. No i tu znów przegięcie - nie dość że człowiek nie miał kiedy zgłodnieć między posiłkami, to kolacja składała się z .... 6 dań!!!
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Niestety wymiękłam i 2 ostatnie po prostu tylko spróbowałam, bo myślałam że pęknę. Wszystko fantastyczne, mają super kucharza, które robi cuda. Po kolacji mieliśmy wieczór hazardu do północy - ruletka, black jack, poker itd. Pograłam trochę (oczywiście na "ichnie" pieniądze), a ponieważ nie udało mi się wygrać tak aby dostać nagrodę, ani nie zbankrutowałam (za co też była nagroda), to zakupiłam za wygrane pieniądze cygaro dla Męża (wczoraj to zapalił i ło Matko jak to cuchnie.... już tego żałuję). Po hazardzie znów była dyskoteka na którą nie poszłam. I nie była chyba zbyt udana, bo miała być w klimacie lat 70tych, ale z tego co słyszałam DJ nie bardzo chyba wiedział co to znaczy bo puszczał głównie współczesne piosenki - z lat 70tych było może ze 3. Poza tym towarzystwo było już mocno zmęczone po poprzednim wieczorze i rzadko kto tańczył. Dyskoteka tym razem skończyła się ok. 3ciej, a ja o 2giej padłam mimo hałasu. Po prostu już więcej nie dałam rady. W niedzielę po śniadaniu poszłam na zawody wędkarskie nad jezioro (nic nie złowiłam niestety), a do wyboru jako zajęcia dodatkowe była jeszcze sauna lub nordic walking. Zastanawiałam się nad tym drugim, ale dobrze że go nie wybrałam, bo mój kark po masażu był tak obolały jakbym kijem zarobiła - ledwo się ruszałam. Po zawodach był obiad, pakowanie i wyjazd do domu.
No i tak to wyglądało, żadnych ostrych zdjęć nie posiadam, inne pokażę później.;-)Mam nadzieję że Was nie zanudziłam.
No i przy okazji - widzę że nie jesteście zainteresowane kosmetykami o których pisałam? Dziś się przejdę zobaczyć, więc jeśli jednak coś chcecie to piszcie!!!