reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Moje dziecie juz 40 minut lata po domu ze szczotka od odkurzacza i kawalkiem rury i krzyczy buuuuuuuuuuu(czyt.warczy jak odkurzacz) i juz nie wiemy jak zmienic na inna zabawe bo jak zabieramy rure to jest placz:-D

reklama
Esiu
powiedz proszę na co teraz szczepiliście? Na pewno pisałaś ale ja przez ten wyjazd to ze wszystkim nie w temacie. My idziemy w poniedziałek na meningokoki.

Hej!
Witamy wszystkich wracających z urlopu :tak:
Dziś miałam dzień lenia, ale żeby nie było, to pofatygowałam się do fryzjera :-D
W sobotę jedziemy na chrzciny więc muszę jakoś wyglądać ;-)

Elmaluszku nie narzekaj Maks boi się odkurzacza :baffled:

Dorotka głos oddany :-)

Teraz (w zeszłą środę) szczepiliśmy MMR (odra, świnka, różyczka). No i wiem, że to "wredna" szczepionka i najgorszy czas jest między 7-14 dniem po szczepieniu :dry: Już to szczepiliście?
My meningokoki zrobimy teraz (tzn. za 6 tyg - we wrześniu) razem z ospą :tak:

Jolka-nie jest zle tylko rece mi opadaja do oczywiscie musialam z nia tak lazic i z tą rurą:-D:-D:-DPotem tato latal:tak:
Esia-przestala po poltora godziny:-D.My teraz bedziemy szczepic na to(odra rozyczka swinka).Jak Piotwor zniosl szczepionke a raczej te dni po?

A teraz doczytalam ze Piotwor troche fisiuje.My jutro idziemy sie szczepic i troche sie bojam bo po ostatniej Amelka sie rozchorowala

a my sie meldujemy z Polski - taaa przejazdu samochodem - raczej nie polecam nikomu z GB.

W pierwszy dzien podroz trwala 17 godzin - w drugi 12...:sorry2: Suri zniosla podroz wspaniale (lepiej chyba ode mnie) - bylam w szoku - jednak musielismy robic czeste przystanki - bo poprostu bylo mi jej zal. Za kilka dni jedziemy na polodnie i juz mam dosyc. :baffled:

Tak wlasnie myslalam, ze jednak dobrze, ze nie pojechalismy po choremu nad morze. Nie zniosla bym tego - teraz i tak nie dokonca wyleczone- mi klimatyzacja skasowala gardlo kompletnie:wściekła/y: Glupi wynalazek ;-)

Caluski Dziewczynki odezwe sie za 2 tygodnie.

Zosia już po MMR
Trochę się baliśmy bo to było przed wyjazdem (na szczęście czas 'poszczepienny' jeszcze spędziła na miejscu). Właściwie nie było żadnych oznak ubocznych.
Ospę jeśli zaszczepimy to oddzielnie. Ale nie wiem czy się zmieścimy bo jeszcze przecież jest przypominająca DTP. Acha, no i podobno tych 'cięzkich' szczepionek typu meningokoki nie powinno się podawać na jesień bo wtedy układ immunologiczny jest bombardowany zarazkami i nie ma co go przeciążać. To tak gwoli informacji jakby ktoś rozważał. (oczywiście nie mówię o wrześniu tylko później)

reklama
elmaluszku z tą szczepionką bywa różnie - lekarze straszą, a sporo dzieci przechodzi ją bez śladu - na pewno będzie dobrze! :tak:

anii dobrej zabawy!!! :-)

efilo no właśnie się pokumulowały te szczepienia :dry: Bo przecież jakoś teraz jest i przypomnienie prevenaru i infanrixu (czy co się tam wybrało). No sporo :dry: Mam nadzieję, że będę na miejscu żeby tego przypilnować, bo jakoś nie widzę Małża koordynującego sprawę ;-)

Mam pytanie kulinarne - jak robicie kaszkę mannę? Zgłupiałam :sorry2: MM nie powinno się gotować (prawda?), więc zrobiłam na wodzie, a potem próbowałam dosypać do odrobiny mm ale się nie rozmieszało :dry: więc sięgnęłam po kartonikowe nestle - to mi rozbełtało mannę :dry: Czy zrobienie gęściochy na wodzie i dodanie rozrobionego z wodą mm ma sens? Macie jakieś inne metody? (zależy mi na dodaniu mm, bo Piotwór i tak strasznie mało go je...)

Do góry