reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
witam kobitki. Właśnie spojrzałam na liste naszych dzieciaczków i widze ze nas co raz to więcej. OGROMNIASTE GRATULACJE DLA WSZYTKICH ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAM I BUZIACZKI DLA ICH MALEŃSTW!!!!

ja swoją karierę karmiania piersią zakonczyłam wraz z wyjściem ze szpitala. Powody?
1. moje brodawki są "do du...y" mała nie mogłą ich złapać
2. niestety ilość pokarmu w obu piersiach to 20 ml :dry:dzidzi byla glodna caly czas
3. dzidzia nie chciala mojego pokarmu
4. przy probach karmiania brodawki zostaly tak pogryzione ze porobily sie rany , strupki i zatkały sie kanaliki
odkad dostaje butelke zupelnie inne dziecko! :blink:

reklama
Dzień dobry wszystkim rozdwojonym i nierozpakowanym mamusiom ;-);-);-)

Magdziarko, dziękuję że mnie "wytłuściłaś":-D. Co prawda mojego własnego tłuszczyku już mam w ciąży wystarczająco, ale taki pisany też jest miły :-)

Od samego rana chodzę ciągle głodna:szok:, jak na początku ciąży . W nocy jadłam truskawki, potem obudziłam się z takim burczenie, że dziewczynka zaczęła fikać:-), godzina po śniadania, to samo. Normalnie nie wiem co się dzieje. W dodatku przez tę moją cukrzycę, cały czas czuję się trochę osłabiona - chyba jednak mam za mało cukru ;-)
Ja też dzisiaj idę do doktorka i aż się boję ile moje dziecię może ważyć, jeżeli w 34 tyg. miało 3000g. Stawiam, że na końcówce będzie min. 4 kg.:szok:
Ale macie racj, że 4580, to przesada.

Joaś, współczuję Ci z tymi robotnikami. Ale jak wszytsko u Ciebie zrobią, to na pewno myszy zjedzą im narzędzia.

Mata - powodzenia na egzaminie ! Jedna z Majówek, też zdawała przed rozwiązaniem 2 egzaminy i zdała. Dzidzia będzie Cię wspierać :tak:

Azile, Magdziara - dołączam się do Waszego emeryckiego grona:-D Ja do tego jestem od kilku dni bardzo rozdrażniona i dopada mnie co rusz amnezja;-)

majeczko polecam piłeczke, mi bardzo pomogła w koncowej fazie położna kazał mi na niej podskakiwac i siedziec "okrakiem" i pomagało, do tego jeszcze bardzo fajnie kiedy ktoś mauje ci plecy i krzyż , poamaga sie rozluźnić i ustabilizować oddech, co jest bardzo ważne! Super , polecam jako trening przed porodem!!!!

majeczko polecam piłeczke, mi bardzo pomogła w koncowej fazie położna kazał mi na niej podskakiwac i siedziec "okrakiem" i pomagało, do tego jeszcze bardzo fajnie kiedy ktoś mauje ci plecy i krzyż , poamaga sie rozluźnić i ustabilizować oddech, co jest bardzo ważne! Super , polecam jako trening przed porodem!!!!

U nas położna w szkole rodzenia, też bardzo polecała piłkę i masaż.

Ogromne gratulacje dla wszystkich, ktore juz sie rozpakowaly. Ostatnio brakuje mi czasu zeby wszystko komentowac ale zagladam regularnie. Pozdrawiam :-):-):-)

Czesc Dziewczynki

Mialam dzis KTG i wizyte
KTG mialam jeszcze lepsze niz poprzednio - gdy mialam jeden skurcz - dzis nie mialam zadnego :-D W dodatku polowe badania Olga przespala - i dopiero jak dostalam szklanke soku pomaranczowego - zaczela sie ruszac i zapis wyszedl. Sam zapis jest oki

wizyta - ogolnie jest dobrze, nie rodze narazie, mam dluga szyjke, glowka malej lekko przyparta. Niestety mam znow infekcje drog moczowych co na tym etapie jest juz malo wesole - bo jesli doszloby teraz do porodu - dziecko urodziloby sie rowniez z infekcja. Tak wiec lekarz zalecil abym jak najszybciej zrobila posiew moczu i zaczela brac po badaniu od razu furagin. Przemierzylam wiec z Jagoda - autobusem pol miasta - bo po 11 juz malo gdzie mocz do analizy przyjmuja - oddalam sika i zaczelam brac furagin. Jesli sie okaze ze sa faktycznie bakterie - dostane antybiotyk. Cale badanie niestety trwa ok tygodnia. wiec ja teraz przechodze na te druga strone - czerwcowek ktore nie chca absolutnie urodzic przed terminem. Sa tu w ogole takie???
Jak zaczne lykac za tydzien antybiotyk - kolejny tydzien kuracji - wiec conajmniej 2 najblizsze tygodnie musze byc w dwupaku

to tyle

padam ze zmeczenia, gotuje juz obiad, spuchniete mam stopy i chyba sie nigdzie juz nei rusze. A maz wczoraj przytargal dla Jagody motorek na akumulator z piwnicy i ladowal go cala noc - i mala stoi od rana nade mna abysmy poszly pojezdzic:zawstydzona/y::no:

Weszłam teraz na Majóweczki zobaczyc i dziewczyna urodziła 4 czerwca dziecko z wagą 4580:szok::szok::szok: naturalnie. Ja poproszę tak chociaż z kilogram mniejsze;-):-D

Lezałam w szpitalu to dziewczyna urodziła synka 5100 g... masakra! Taka klucha... pampersy 2 juz miał za małe:-p
O nie, nie, ja proszę o trochę mniej...

Widzę dziewczynki, ze upał na nas wszystkie działa usypiająco, a tu od rana " zar leje się z nieba..."

Mata jeśli tylko fizycznieś na siłach- idz na egzam, trzymam kciukasy!

Lorcia- miło Cię widzieć!!!

Ulcia grunt że dzidzia zadowolona i najedzona:tak:
Joaś współczuję ci takich robotników!!nie dość że człowiek płaci im niemałe pieniądze to jeszcze trzeba zęby zacisnąć by sobie nie poszli!!gnojki wiedzą że w kraju jest deficyt na fachowców i to skrzętnie wykorzystują:baffled:

reklama
to mój brzusio, może już ostatnie fotki Paulinki w brzuszku:-) Do rozstępów się juz przyzwyczaiłam:-p

dsc05057et3.jpg

dsc05058ra4.jpg

Do góry