reklama
Joaś ja w takim wypadku powiedziałabym im, że jeśli tego nie zrobią o ustalonej porze to zapłacę mniej wkurzają mnie etcy faceci. Pilna robota! co to za wymówka pacany to Twój czas i możesz miec jakieś plany. Powiedziałabym im do słuchu
właśnie też bym takim niedzielnym fachowcom zapłaciła mniej, albo wogóle postraszyłabym ich nową ekipą remontową. to już nie są czasy kiedy robotnik przychodzil do pracy spać i pić i robic dodatkowe fuchy na boku w czasie godziny pracy! wiem ze duzo fachowców wyjechało i zostali nieliczni co maja dużo zleceń, ale postraszyć ich zawsze mozna.
co do szkół rodzenia w moim rodzinnym mieście szkoła jest w połowie refundowana. za zajęcia się płaci ok. 150 zł, jest 8 spotkań, każde po 2 godziny (jedna godzina to teoria, druga praktyka). jak ja chodziłam z pierwszym dzieckiem na zajęcia, wtedy były za darmo, ale tylko dla pierwiastek i obowiązkowe. i nie było że jestem pielęgniarką i mam jakieś pojęcie- musiałam uczęstniczyć. teraz się to zmieniło. pomimo że macie książki i czytacie, znacie z doświadczenia rodzinnego, ale zawsze coś nowego tam zostanie powiedziane. teraz nie chodzę. nie ma takiej potrzeby. ale dla pierwiastek polecam. szczególnie jak planujecie porody rodzinne.:-)
Ja dziś też po wizycie i wszystko ok. Wyniki krwi lepsze, bo poprzednio miałam lekką niedokrwistość - witamiki pomogły. Szyjka zamknięta. Serducho bije jak trzeba.
Ginka pytała mnie też o to, czy chcę iść na zwolnienie. Na razie odmówiłam, ale cieszę się, bo to znaczy, że nie bedzie mi pewnie robić kłopotów ze zwolnieniem pod sam koniec ciazy.
A wczoraj byłam u dentysty i - o dziwo - nie mam żadnych dziur. A wstyd przyznać, że ostatnio byłam na kontroli w ciaży z Wojciaszkiem, cyzli 2 lata temu. Po porodzie przez jakieś 3 miesiące wypadały mi włosy i bałam się, ze zęby też "poleciały". A tu miła niespodzianka. :-)
Przy okazji pierwszy raz na fotelu dentystycznym siadział mój Wojciaszek, który ma już 16 ząbków. Wszystkie zdrowe i równe.:-)
Ginka pytała mnie też o to, czy chcę iść na zwolnienie. Na razie odmówiłam, ale cieszę się, bo to znaczy, że nie bedzie mi pewnie robić kłopotów ze zwolnieniem pod sam koniec ciazy.
A wczoraj byłam u dentysty i - o dziwo - nie mam żadnych dziur. A wstyd przyznać, że ostatnio byłam na kontroli w ciaży z Wojciaszkiem, cyzli 2 lata temu. Po porodzie przez jakieś 3 miesiące wypadały mi włosy i bałam się, ze zęby też "poleciały". A tu miła niespodzianka. :-)
Przy okazji pierwszy raz na fotelu dentystycznym siadział mój Wojciaszek, który ma już 16 ząbków. Wszystkie zdrowe i równe.:-)
Joaś, Magdziarko, Limba, trzymajcie się dzielnie. Już niedługo przyjdzie prawdziwa wiosna, wyjdzie słonko, to od razu będzie lepiej.
A ja ostatnio w dobrym nastroju, bo Wojciaszek już trzeci dzień śpi do 7:30, a nie do 6:30 i daje się wyspać rodzicom. Kochany synek! :-)
A ja ostatnio w dobrym nastroju, bo Wojciaszek już trzeci dzień śpi do 7:30, a nie do 6:30 i daje się wyspać rodzicom. Kochany synek! :-)
A bardzo prosze
Joasiu...napisałam do jednej z moderatorek i otrzymałam odpowieź:
Cytat:
Napisał magdziara
Jestem z czerwcówek 2008 właśnie jesteśmy na etapie wybierania moderatora. Przeczytałam, że Ty jesteś moderatorem. Czy możesz mi napisać co należy do obowiązków moderatora na czyjąpomoc moze liczyć i inne ważne informacje. Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam Magda
Witaj,
moderator ma pilnowac porzadku w danym dziale. Czyli łączyć dublujace się tematy, przenosić ewentualnie posty, podklejac ważne watki tak by nie znikneły.
Ma też oko na inne użytkowniczki by nie było waśni.
Może edytować posty innych osób.
Generalnie to taki porządkowy
Jesli chcesz zostać moderatorem mogę zgłosić Twoja kandydature.
Jesli już w moderacji bedziesz miała jakieś problemy możesz sie poradzić Admina. ( np mnie).
Pozdrawiam
Aletka
Jestem z czerwcówek 2008 właśnie jesteśmy na etapie wybierania moderatora. Przeczytałam, że Ty jesteś moderatorem. Czy możesz mi napisać co należy do obowiązków moderatora na czyjąpomoc moze liczyć i inne ważne informacje. Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam Magda
Witaj,
moderator ma pilnowac porzadku w danym dziale. Czyli łączyć dublujace się tematy, przenosić ewentualnie posty, podklejac ważne watki tak by nie znikneły.
Ma też oko na inne użytkowniczki by nie było waśni.
Może edytować posty innych osób.
Generalnie to taki porządkowy
Jesli chcesz zostać moderatorem mogę zgłosić Twoja kandydature.
Jesli już w moderacji bedziesz miała jakieś problemy możesz sie poradzić Admina. ( np mnie).
Pozdrawiam
Aletka
No to czekam niecierpliwie na Twoje odwiedzinki. A ja jutro ruszam z mężem i młodym do Stolicy. Mam nadzieję na seans w Imaxie bo jeszcze nie byłam a potem na zakupki do Factory;-)Ja mam kolezanke w Olsztyynie i juz wybieram sie do niej w odwiedziny chyba 6 rok... az mio wstyd noo ale to jakos nie po drodze.
reklama
Podziel się: