reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Lorcia Elbląg to ładne miasto i macie fajną meksykańską knajpkę;-)
A co do wyboru szpitali, sklepów itp...to jesteście myslę na równi z naszym Olsztynem. :tak:

reklama
szczerze ci powiem ze w Olsztynie bylam tylko raz na kortowie:zawstydzona/y: zazwyczaj jakies wieksze zakupy to uderzam do trojmiasta:zawstydzona/y:
powiadasz meksykanska kuchnia jesli chodzi o Anioly na starowce to zgadzam sie:tak:

A ja tak się przejełam przeczytaniem wszystkich wczorajszych postów, że zapomniałam napisać o mojej wczorajszej wizycie :-D
Nie miałam niestety USG, więc płeć jeszcze jest wielką niewiadomą :sorry2:
Powiedzialam o moich bólach podżebrowych, a ginka na to, że to mogą być skurcze :szok: Ale dokładnie mnie przebadała i wszystko ok. Pocieszyła mnie, że bóle pod żebrami i bóle bioder są spowodowane moją wadą kręgosłupa i uciskiem macicy no i że później będzie jeszcze gorzej :baffled: I aż boję się pomysleć jak dopiero będzie później bolało, bo wczoraj miałam problemy z chodzeniem, jakby wszystko z zawiasów mi wyskoczyło i nie chciało wskoczyć spowrotem :baffled:
Jeśli chodzi o moje wyniki, to glukoza i mocz ok, ale morfologia beznadziejna, tzn. spora anemia :sorry2: dostałam żelazo Sorbifer Durules 2xdziennie (mam nadzieję, że wyjdę z anemii, żeby po porodzie jakoś funkcjonować).
Ginka musiała się nieźle naszukać, żeby serduszka posłuchać:-D, bo dzieciątko znów ułożone w poprzecznie i to na samym dole macicy(dlatego brzuch mi opadł). I wygląda na to, że spodobało się maluszkowi takie leżenie, bo najczęściej tam sobie leży :sorry2: mam nadzieję, że nie będzie taki wygodny do końca ciąży i się jeszcze dobrze ułoży ;-)

Magdziara nie zaszkodzisz ,Twój organizm wie najlepiej co dla niego dobre.Takie okresy wstrętu do jedzenia przechodzą,widocznie teraz potrzebujesz czegoś innego.

Ja mam ogólnie nastrój do d..y.Chyba mam jakąs grzybice,wszystko swedzi i piecze,podejzewam ze to drożdzaki znowu przylazły,a poznaje to po tym ze znowu mam swira na punkcie coli i pepsi.To dranstwo potrafi zmusic człowieka do jedzenia cukru łyzeczką,chlania litrów coli.A potem wszystko swedzi,z ust cuchnie:crazy:,głowa boli i pryszcze wywala na całej twarzy.Do tego nie ma chyba pozycjii w której by mnie brzuch nie bolał.Jak siedze -żle,chodzic nie moge bo brzuch mi chyba na kolana spada,jedynie na wznak lezec moge ale po 10 minutach przyłazi zgaga.Męcze sie potwornie.Moze jakis pas kupic?Odwiozłam córe do szkoły,wysiadam z autobusu i...stałam jak debil z 10 minut bo kroku zrobic nie mogłam,potem nózka za nózka jak staruszka 80 letnia ,bolało w kroku i w biodrach.Normalnie jakby mi smaru w stawach zabrakło,rozchodziłam sie dopiero po kilkunastu krokach.A tu miałam sie wybrac na zakupy:szok:,tylko jak?Pewnie zamówie wszystko z katalogu i mi przywiozą bo jak mam łazic godzine po sklepie to prędzej urodze.Ale sie namamrałam,sorki ale chyba mi teraz lepiej:-)

Limba wyżal się, zrobi Ci się lepiej, a kto jak kto, ale babki w podobnej sytuacji zrozumieją Cię najlepiej :tak: Ja też ledwo się toczę, taki ból bioder :baffled: pocieszam się, że jeszcze tylko 2,5 miesiąca :-D

Joaś życzę zdrówka:-Dbędzie dobrze. Zrób sobie ciepłą herbatę z cytryną i miodem rozgrzejesz się:tak:po tym pilnowaniu robotników i szybciutko pod kocyk:-D

Limba ja tez miałam drożdżaki ale lekarz zalecił nystatynę i po tygodniu przeszło. Najlepiej mieć oddzielny ręcznik do tych spraw:tak:.

Magdziarka ja tez tak miałam kilka dni, ale tak jak mówi Limba Twój organizm sam wie czego potzrebuje, widocznie więcej witamin a mniej kotletów:-D

reklama
Ja codziennie muszę zjeść Danonka i coś słodkiego też , ogólnie ogranizm domaga się tych składników których potrzebuje

Do góry