reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
milkaa-chyba mamy podobne brzuchalki:-)23.tydzien
1000406ph8.jpg

reklama
Rzeczywiście słonko w stolicy świeci, choć przed chwilą "trzy na krzyż" płatki spadły.
Mój Wojtek w tym roku tylko jeden raz siedział na sankach. Popsuła się nam ta zima....

A Nasza mała dziewczynka nie ma jeszcze do konca imienia gdyz zastanawiamy sie nad jednym spośród czterech- Agata Alicja Sara Zuzanna... Moze wy wypowiecie sie cos na ten temat ???

A u nas w Olsztynie śnieg leżał długo. Nawet za miastem mamy stoczek narciarski i jak były mrozy to naśnieżali i Olek sobie nie odmawiał jazdy na nartach. Ja w tym roku nie pojeździłam z wiadomych względów. A zima jest tylko fajna jak jest dużo sniegu i taki niewielki mróz. Zazdroszczę mężowi, który jedzie niebawem do Czech służbowo i zabiera ze sobą deskę snowboardową.U nas za oknem świeci słonko, więc pewnie się roztopi;-)

Witam kolejną czerwcówkową mamusię i moją rówieśniczkę :tak: już myślałam, że w czerwcu rodzą tylko piękne trzydziestoletnie ;-):-) a tu niespodzianka :-D Wszytskie imiona są ładne, ale Agata i Alicja są już chyba rzadziej spotykane, bo ostatnio popularne zrobiły się Sara i Zuzanna. Ale pamiętaj, że wybór zależy od Ciebie ;-)

limba - bo my baby tak mamy jak tylko wolne się trafi, zamiast leżeć do góry brzuszkiem to od razu nam się nasuwa pytanko a co by tu dziś porobić i bierzemy się za rzeczy ......skoro słonko nie pomaga to może małe niewinne lenistwo ?
No własnie,co to za cholerstwo.Ja jak właże do wanny na dwie godziny,albo ide na spacer,albo czytam ksiązke-to mam poczucie winy ze nie powinnam.Ze mi sie nie nalezy,że dobra matka Polka to cały czas sie krząta,piecze,gotuje i sprzata.Chociaz nigdy ani mąż ani dzieci nie powiedziały mi że mi sie nie należy-dla nich to normalne ze mama ma czas dla siebie.Mam wyrzuty sumienia jak kupie strudla jabłkowego a nie upiekę,albo jak sie zle czuję to zamawiam gotowy obiad u Chinczyka.Mysle ze to przez moja toksyczną rodzinkę,ojciec uważał ze kobieta ma prawo połozyc sie o północy,a matka zamiast sie buntowac to jeszcze go popierała.Wyjechałam daleko od rodziny,nie utrzymuje żadnych kontaktów juz ponad rok(długa historia i bolesna)-ale ten wsączony jadzik we mnie tkwi.No nie potrafie sie cieszyć wolnym czasem,nie potrafie mysleć o sobie-nawet jak coś sobie kupie babskiego to mam moralnego kaca.Czy to kiedys minie:-(

reklama
A oprócz tego w nas tkwi takie przekonanie, że to co robimy robimy najlepiej i ze jak my nie zrobimy to kto zrobi za nas. Czasem śmieszyło mnie jak ktoś mówił połóz poleż ..ok ...ale tam np. gary czekają i co z tego ze poleżę jeśli i tak będę musiała to zrobic potem , gdyby ktoś nas wyręczał częściej może by było łatwiej

Do góry