reklama
magdalenkakol
Fan(ka)
Moj gin probowal sie czegos juz dopatrzec na ostatnim usg ale niestety nic nie widzial..
kasia.kl22
Początkująca w BB
Ja jestem w 14 tc. Na ostatniej wizycie gin. powiedział mi że już na kolejnym spotkaniu prawdopodobnie dowiem się czy to będzie syn czy córka, wizytę mam 2 stycznia, więc czekam na nią z niecierpliwością. A wasze otoczenia przepowiada wam już płeć? I czy macie jakieś konkretne zachcianki?
azile29
Czerwcowa mama'08
Ja pamiętam że w pierwszej ciąży nie miałam roztępów aż do 8 miesiąca za to w 9 to aż strach mówić . Uda biust i cały brzuch! Ale mężowi to nie przeszkadza, zawsze powtarza że urodziłam mu przecież najwspanialsze dzieci. Ja mam ku temu predyspozycje i nic nie pomagało. Jedne je mają inne nie.
a propo zachcianek to mój organizm potrzebuje mięsa, zwylke mogłam nie jeść mięsnych produktów nawet przez kilka dni. Ale teraz jednego dnia nie wytrzymam, zastepcze produkty nie pomagają. Smakują mi konkretne potrawy i "zapychacze" intucyjnie odstawiam na bok.
kasia.kl22
Początkująca w BB
Ach te zachcianki! Ja przed ciążą uwielbiałam słodycze, a teraz nie mogę na nie patrzeć. Nigdy bym nie przypuszczała, że zrezygnuje z czekolady, na której widok teraz mnie mdli. Natomiast obecnie gustuje w mięsach i rybach i we wszystkim co jest kwaśne i słone.No i "mówi" się że jak się je 'kwaśne i słone' to będzie chłopak. Ciekawe ile w tych przesądach prawdy?
milkaaa
Czerwcowa mama'08
Ja bede miala usg za tydzien - w 14 tygodniu - lekarz sam powiedzial ze moze dopatrzymy sie kto zamieszkal w brzuszku.
W poprzednich ciazach mialam okreslona plec w 21 i w 19 tygodniu
Nie nakrecam sie za bardzo - dojrzy to dojrzy - nie to nie - chyba trzcia ciaze przechodze juz z "lekcewazeniem" albo moze nie mam czasu sie tak ekscytowac jak w pierwszej (kiedy w ksiazce kazdego tygodnia linijka zaznaczalam dlugosc plodu )
Ale jak by nam na swieta powiedzial - nie powiem - byloby fajnie.
A co do zachcianek - dla mnie nei ma reguly - nie toleruje slodyczy - tak jak w poprzednich ciazach. Pierwsza ciaza przebiegala pod znakiem pomaranczy - mam dziewczynke. Druga - ryby, wszystko co kwasne, kiszone i o zdecydowanym smaku - dziewczynka. teraz ulubionym daniem sa ogorki kiszone starte na duzych okach z lyzeczka musztardy - pyyyycha
W poprzednich ciazach mialam okreslona plec w 21 i w 19 tygodniu
Nie nakrecam sie za bardzo - dojrzy to dojrzy - nie to nie - chyba trzcia ciaze przechodze juz z "lekcewazeniem" albo moze nie mam czasu sie tak ekscytowac jak w pierwszej (kiedy w ksiazce kazdego tygodnia linijka zaznaczalam dlugosc plodu )
Ale jak by nam na swieta powiedzial - nie powiem - byloby fajnie.
A co do zachcianek - dla mnie nei ma reguly - nie toleruje slodyczy - tak jak w poprzednich ciazach. Pierwsza ciaza przebiegala pod znakiem pomaranczy - mam dziewczynke. Druga - ryby, wszystko co kwasne, kiszone i o zdecydowanym smaku - dziewczynka. teraz ulubionym daniem sa ogorki kiszone starte na duzych okach z lyzeczka musztardy - pyyyycha
Też jakoś nie wierzę zachciankom, to moje pierwsze maleństwo więć aż tak bardzo mi nie zależy. najważneijsze żeby było zdrowe. W środe miałąm USG i gina nawet nie kompentowała płci, za to mówiła o wszystkich innych narządach, że są OK. Moja fasolka ma 8 cm i jest strasznie ruchliwa:-)))
reklama
kasia.kl22
Początkująca w BB
Ja też uwielbiam pomarańcze i jem ich bardzo dużo. Choć podobno w ciąży nie można jeść cytrusów to ja i tak im się nie mogę oprzeć. Zdrowie naszych maluszków jest oczywiście najważniejsze, ale fajnie bybyło wiedzieć kogo się nosi pod serduszkiem. Bardzo dużo się naczytałam na temat 'przewidywania płci' i oczywiście odwiedziłam wiele stronek z tabelkami, testami itd. muszę przyznać że to naprawdę fajna zabawa. Oto niektóre z nich, choć i tak pewnie już je znacie.
www.noworodek.pl
jolmys.webpark.pl
www.noworodek.pl
jolmys.webpark.pl
Podziel się: