reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
wg tego kalkulatora to ja już dawno przekroczyłam przysługujący mi limit ;-) - mam jakies + 18 - czy ktoś mnie przebije??:-) startowałam z 60 kg przy 174cm

reklama
moi rodzice dowiedzieli się o bliźniakach jak już się urodziłyśmy (ja i siostra) :-) - był to dla nich niezły szok :-D

Wiadomo, ze kilka lat temu polikwidowano miejsa na poloznictwie - podnaszac stanard i to stad sie bierze - ta mniejsza ilosc miejsc w danym szpitalu. Bo przeciez jeszcze kilk lat temu na jednej sali lezalo 8 kobiet, dzieci byly na sali norodkow, a lazienka byla jedna na kilka sal. Jest z jednej strony bardziej komfortowo, a z drugiej... no coz mamy stresa czy do szpitala sie dostaniemy. Tgo wymarzonego.
Joaś ale u mnie w szpitalu dalej pachnie PRL-em :sorry2: sale 4-osobowe, dzieciaczki na sali noworodków i chyba tylko jedna sala 4-osobowa z dziciaczkami, na chyba około 15-16 osób kilka prysznicy i toalet (w połowie nieczynnych :baffled:). Ponoć remont robili, więc warunki bardziej ludzkie, ale i tak luksusów nie ma :sorry2:
Tez staram się nie nakręcać, że braknie dla mnie miejsca, ale głupio by było, gdy okazało się, że muszę rodzić w innym szpitalu :baffled: popytam się na najbliższej wizycie jak wygląda u nas sytuacja na porodówce, może dowiem się czegoś ;-)

cześć dziewuszki:tak:

u mnie pogoda niezbyt sprzyja dobremu samopoczuciu:sorry2: mimo to poszłam z małym na spacer i wróciłam cała zmarznięta:baffled:
w domu mam lekki szpital.tym razem mój M załapał grypę i od rana wyleguję się w łóżku:baffled: a mieliśmy jechać do lasu:angry:
Joaś dużo zdrówka dla twojej rodzinki!! i dla wszystkich czerwcowych mam:-)

dziewczyny od wczoraj chodzę strasznie spuchnięta:baffled::szok: nogi mam jak kołki nie mówiąc już o dłoniach:szok: przez tą opuchliznę wszystko mnie swędzi wyglądam tak jakbym przytyła 30 kg a gdzie tu do końca:angry:

Mi też puchną nogi, a przede wszystkim stopy, aż ciągle czuję jakby mi cierpły :baffled: do tego nawet na spacer wybrać się nie mogę, bo zaczynaja mnie boleć :sorry2: Jeszcze trochę, skończy się nasze marudzenie i będziemy smigać na spacerki z naszymi dzieciaczkami :tak: bez opuchniętych nóg, z taliami osy i bez zbędnych kg ;-):-):tak:

mimo wszystko cieszę się że żyje w dobie usg:-D
niespodzianka odnośnie płci dziecka to dla mnie do przeżycia ale mnoga ciąża:-D:-D:-D

reklama
Kilka lat temu (chyba z 5-6) ciocia męża była w ciąży. Chodziła do lekarza, który miał USG. Podczas porodu okazało się, że na świat przyjdzie dwójka dzieci, a nie jedno :szok: To drugie dziecko "chowało się" za pierwszym i mino, że ciocia miała robione kilkakrotnie USG, to nie zauważono dwójki dzieci :szok:

Hmmm... a jak ja też mam bliźniaki, w końcu już kilka osób stwierdziło, że mam taki duży brzuch, że to muszą być bliźniaki :baffled:

Do góry