reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Aniknulka, Liliana80 weźcie sobie nospę i odpocznijcie. Może być tak jak napisałaś Aniu, że wychodzi teraz zmęczenie pracami domowymi. Ja miałam tak samo. wydawało mi się, że nie robię nic poza tym co robiłam na codzień, a jednak dla organizmu był to za duży wysiłek. Lekarz mi tłumaczył, że często kładą ciężarną do szpitala, bo domowe leczenie nie pomaga i okazuje się, że jak kobitka leży w szpitalu i nic nie robi dolegliwosći mijają.
Odpoczywać dziewczynki jak najwięcej

reklama
Coraz częsciej wydaje mi się, że urodzę wcześniej. Przeczucie mi podpowiada, ze mam max. 2tyg. i trochę się boję żeby czasem się nie sprawdziło:szok::szok::szok::szok:. Przygotowałam nawet ubranka na wyjście ze szpitala i pokazałam M gdzie są, żeby później nie szukał. Torba do szpitala dla mnie prawie spakowana.
Agusia 2 tygodnie :szok::szok::szok: nie strasz, Ty co prawda masz wcześniejszy termin, ale mi się wydaje, że mam jeszcze z 1,5 miesiąca :baffled: torbę do szpitala ma w planach gdzies za miesiąc spakować :baffled: i chyba trochę przyspieszę :sorry2:

Przecież z tym przeładowaniem w szpitalach to są jakieś jaja:szok::szok::szok: Do czego to doszło, że ciężarne kobiety boją się czy w szpitalach znajdą miejsce dla siebie. W głowie się nie mieści

No i nadszedł czas na majóweczki, a później kto???????????
No jasne, że MY CZERWCÓWECZKI:-D:-D:-D:-D:-D

U mnie w biały też porodówki przeładowane. Dziś byłam u kolerzanki i jej kumpela dostała zawcześnie skurczy, przyjeli ją do szpitala, mieli położyć na patologie ale nie było miejsca wiec poszła na porodówka i urodziła przed terminem. Bo porodówk akurat miała miejsca. Niezłe co!!!

Marta ja nie straszę. To takie moje odczucia. Podobne samopoczucie miałam przed samym porodem z Kacprem. Też bym chciała chociaż tak do połowy Maja dotrwać a nawet i ciut dłużej. I mam nadzieję, że Synusiowi nie będzie się tak spieszyło

Ale w ciąży to chyba tycie wskazane ;-):-D:-D:-D
po porodzie zaczniemy się marwić na serio, żeby zrzucić jak najszybciej ;-)
Ja na 90% jestem pewna, że nie wrócę do wyjściowej wagi :sorry2: biodra mi się rozrosły i pewnie coś tam mi zostanie :-D

Oj mata nie spiesz sie tak bardzo. Nie przejmuj sie przeczuciami innych kobitek!!!!!!
Ty masz jeszcze 10 tygoni do terminu to kupa czasu. Ja dwójka swoich dzieci rodziłam po terminie i co prawda to znam tylko dwie dziewczyny które przed terminem się rozdwoiły. Będzie wszystko w swoim czasie a ty nie panikuj. Pamiętaj poród nie trwa chwilkę, jak by co zdążysz sie spakować.:tak:

Azile, tylko żebym miała co spakować :baffled: :-D

tez się pocieszam, że poród chwilę nie trwa, więc jakby co, to zdążę ;-)

A wracając do tematu wątku, mam pytanie ;-)
Jak są skurcze te bardziej "porodowe", to odczuwa się ruchy dziecka :sorry2: tak się zastanawiam, bo czasem jak twardnieje mi brzuszek, to zaraz potem czuję ruchy, a pytam się, bo zielona jestem :baffled:

reklama
Do góry