reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa jesteście kochane!! :tak: ja również jak i Jolcia mogę się nawet czołgać byle jeszcze Malutka posiedziała mi w brzuchu te 5 tygodni...
Joleńko Ty się też oszczędzaj jak tylko możesz, mój brat jest wcześniakiem, urodził się w 7 miesiącu, zdrowiusieńki ale w inkubatorze swoje poleżał a moja mama to niestety odchorowała i było jej ciężko... tak więc dziewczynki nawet te dobrze się czujące nie przeforsowujcie się prosze!!
Kasieńka trzymam kciuki żeby tego paciorkowca gin pogonił gdzie pieprz rośnie;-)

reklama
Dziewczynki Jola i Flexy - trzymajcie się ciepło. Wiara czyni cuda... ,musi być dobrze.. Nasze Dzidzie już są duże a Widziałyście te pięć Dziewczynek, które urodziły się w 27 tyg. ciąży? I wszystko jest z nimi ok... ale Wy nie myślcie o wcześniejszym porodzie tylko o terminowym.

Kasia;
czy to gin zleca takie badanko? i czy wykonuje się je w gabinecie gin?
Najważniejsze, że Wiesz co masz i , że musisz to leczyć - nie ma nic gorszego niż brak świadomości. Dostaniesz lek i do porodu będzie ok

Kochana FLexy, trzymaj sie! "sciskaj kolana" i lez, na boczku, na boczku. Skoro jeszcze nie szpital to nie jest tak zle i go sie trzymaj. Poza tym 32tydzien to juz odlotowo. Dotrzymaj jeszcze do konca 36. Dasz rade, a my Ci pomozemy jakby Ci smutno bylo... Ino pisz
Kasia, nie martw sie, to dosc wczesnie wykryty paciorkowiec. Ja bede miala robiony wymaz ok 36tc. Zarowno z pochwy jak i odbytu (rzekomo to juz standard).
Jola, Ty tez rade z tym lezeniem, Tobie ciut wiecej czasu zostalo niz Flexy, ale przeciez nic Cie nie zlamie, prawda? no i Tobie tez pomozemy - wspierajac Cie jak mozemy.

No to teraz moze ja troche napisze o swojej pierwszej wizycie u nowego gina....
Przede wszystkim jestem totalnie podekscytowana. Jestem z czwartym dzieckiem w ciazy, adopiero dowiedzialam sie o kilku rzeczach np bol glowy moze byc z powodu zbyt malej ilosci plynow, naglego spadku cukru, zmeczenia, niewyspania, nerwow, spadku cisnienia lb moze to byc migrena, na ktora cierpialam swego czasu. No i mam probowac pic w zwiazku z tym wiecej, moge brac paracetamol, doraznie ibuprom, pic melise. Dowiedzialam sie, ze te wyniki morfologii u dotychczasowego gina uwazane za dobre u nowego traktowane sa jak anemia, ktora trzeba sie powaznie zajac (zelaz+wit C+kwas foliowy 5mg). Zylaki wygladaja brzydko (poprzedni uwazal ze to nic takiego), dostalam leki, zalecenie usg naczyn krwionosnych. Dostalam tez skierowanie na badanie krwi + koagulacja (cokolwiek to znaczy?????) - w zwiazku z tymi zylakami. Na nastepna wizyte mam przyjsc z wynikami usg. Bed miala robiony posiew z szyjki macicy, ale tez z odbytu pod katem streptococusa. Ufff...... Co jeszcze? Wcale nie przejmuje sie moja waga (76,5kg) nad przyrostem ktorej poprzedni gin ubolewal.....
A wiec reasumujac: jestem przeszczesliwa, ze zmienilam lekarza!

Hej! A ja dzis kompa nie wlaczalam! Caly dzien zabiegany, a nic nie zrobilam specjalnego, ale meza nie bylo dwa dni, wiec musialam zapakowac dzisiaj rano trojke do auta zeby jedno przedszkola zawiezc. Lola poprosila mnie o to, zeby zostac w domu - a tak ladnie prosila, ze uleglam. Potem do domu, potem do gina, do przedszkola, do domu i tak skromne 50 kilka kilometrow zrobilam autem....O wizycie napisalana wlasciwym watku......

Magdziarka podziwiam zorganizowaniei energię lepsza jesteś od Kubicy:-D
Kasia, Jola a co robicie w pracy, że tak szybko chcecie wrócić?
Joaś z Ciebie też błyskawica:-D

Co do urlopu to sama jeszcze nie wiem ale z opiekunką będę miała problem, mama jeszcze pracuje, teściowa 120 km ode mnie, a opiekunka będzie pewnie kosztować 1500 zł, poza tym ja do pracy wyjeżdżam przed 6.00 rano i wracałabym na 17.00 dzidziusia nie widziałabym i serce chyba by mi pękło tak cały dzień bez niego.

reklama
Ja nie biorę magnezu tylko zestaw witamin Elevit :tak:jak na razie skurcze ustały, ale w przyszłym tyg robię badania więc zobaczymy jak wyjdą:tak:

Do góry