reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mata nie jesteś sama. Ja obrączki nie niosze od 2 miesięcy. Nogi mam tak popuchniętę że kostki już dawno nie widziałam:-D.
No i naczynka też pękają, a do tego tak nogi bolą.............aż szkoda gadać. Ale pocieszające jest to, że już wszytko sie prawie kończy. Tylko 9 tygoni i będzie po wszystkim.
Ale zaczynam się martwić czy nie zaczyna mi się zatrucie ciążowe :-( u ginki ciągle mam podwyższone ciśnienie, w domu jest niższe, ale i tak trochę wyższe niż przed ciążą :baffled: muszę regularnie kontrolować ciśnienie i zobaczymy. Poza tym dzisiaj rano jak wstałam to miałam już opuchniete kostki, a po dłuższym spacerze, siedzeniu, czy prasowaniu to ustać nie mogę :-(

reklama
No to Mata trzeba sprawdzić mocz czy nie ma białak i wszystko sie wyjaśni. Ale z tego co pamiętam to twoja dzidzia dość nisko fika w brzuszku. Może tak jak u mnie uciska i właśnie dla tego są te obrzeki.
Ja na pocieszenie też z rana wstaje z opuchnięciami.

Witajcie Czerwcoweczki!!!:-)
Jestem z powrotem w domku,po 4 tygodniach nieobecnosci!
Do tej pory zdolalam przeczytac jedynie 90 zaleglych stron z tego watku,a jeszcze tyyyyyle przede mna......
Wiec po trochu bede nadrabiac ogromne zaleglosci.
Pobyt w Polsce byl w porzadku,czulam sie dobrze,brzusio mi urosl:-)
Jutro mam wizyte u ginki i mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze.
Buziaczki dla Was-ale sie za Wami stesknilam!

Flexy dzięki za podpowiedź spróbuję z tymi jednorazówkami może jeszcze dorzucę trochę jakichś frędzli i może to pomoże.;-)

Mata mi też puchną ręce i nogi ale musisz uważać na siebie nie można długo stać bo i ciężar teraz masz większy a to jest obciążenie dla nóg staraj się dużo pić wody niegaz. będziesz częściej siusiać ale "toksyny" wypłuczesz co do ciśnienia to ja tez u ginki mam większe ale to dlatego, że musze trochę do niej iść no i schody a wysiłek podwyższa. Dla pewności dobrze zrobić badania moczu tak jak zasugerowała azile.

Agacinka ty to masz brzuszek piekny i malenki.
Mata wiesz co jak patrze na Twoj brzunio to tak jakbym swoj widziala. I powiem ci szczrze ze troszke mnie to podbudowuuje. Nie wiem ile mam w pasie bo diabel ogonem centymetr zakryl ale pewnie juz ok 120 .. No coz bedziemy bily rekordy na tym watku. A co do terminu to ja mam na 20 czerwca wiec tez koniec miesiaca.

reklama
No to Mata trzeba sprawdzić mocz czy nie ma białak i wszystko sie wyjaśni. Ale z tego co pamiętam to twoja dzidzia dość nisko fika w brzuszku. Może tak jak u mnie uciska i właśnie dla tego są te obrzeki.
Ja na pocieszenie też z rana wstaje z opuchnięciami.
2 tyg. temu miałam robione badanie moczu i wszystko ok, białka zero :sorry2:
Widzę, że nasze ciąże są podobne i dodatkowo mamy podobie wstydliwe maleństwa :-D

Do góry