reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
a ja mam raczej wszystkich daleko - wiec za bardzo nei maja jak sie wtracac
imion nie wybieraja - i juz raczej nei mowia mi rob tak albo tak - ale przy pierwszej ciazy mieli swoje pomysly na moje zycie. Ustawilismy ich i teraz juz jest luzik

Najbardziej mnie wkurza jak teraz wszyscy mowia: nooo, to teraz czas na chlopaka? bedzie pewnie chlopak, co? , musi byc "parka" itp

szczerze mowiac nei licze na chlopca i moj maz tez - czekamy po prostu na dziecko, malenstwo...z duzym prawdopodobienstwem na dziewczynke
nie wiem dlaczego w ludziach to siedzi ze musi byc i chlopiec i dziewczynka
niektorzy mysla ze zdecydowalismy sie na trzecie dziecko aby wlasnie miec chlopca
to takie glupie - pytaja: wiesz juz co bedzie?? zaczne odpowiadac wkrotce ze sloniatko

Jola, trzymam kciuki za Twoja cierpliwosc. Trzymja sie dzielnie.

A "dobrych rad" tez nie lubie. Szczegolnie, ze to juz druga ciaza i szuje sie w pelni "kompetentna" w tych kwestiach. :-)

U mie nie ma nacisków od rodziny, ale wyczuwam delikatną leciusieńką presję na dziewczynkę (bo mam już Wojtka).

Milkaaa,Mamoot rozumiem Was...U mnie to samo!! Wszyscy mówią" oby tlko był chłopak" Wkurza mnie to tak bardzo,że aż strach.Zawsze odpowiadam,że liczy się zdrowie (bo Eryka ma astme i alergie)
Od początku mężowi powiedziałam,żeby nastawił się na drugą dziewczynke bo wyjeżdzał przed jajeczkowaniem,a podobno plemniki męskie żyją tylko 12h więc jeśli wyjdzie chłopak to znaczy,że ta teoria nie działa.No i każde dziecko jest inne,ma inny charakter i inaczej wygląda i wydaje mi się,że płeć nie ma większego znaczenia...

Dziewczyny, bo jest takie glupie powiedzenie, ktore mnie wkurzalo juz po urodzeniu Karolinki, kiedy Marcinekjuz byl na swiecie: "No, to juz wszyscy w domu". Kurcze, jacy "wszyscy"???

A tak naprawde zdrowie najwazniejsze... Szczegolnie w dobie alergii i jej komplikacji. Z tym, ze nasi rodzice moga tego nie rozumiec, bo nie mieli z tym az takich problemow....
I wiem o czym mowie, jestem mama trojki alergikow. I to wcale niewaskich.....

Julia,Plemniki chyba potrafia przezyc dluzej,bo u mnie M tez wyjezdzal,a owulacje mialam dopiero 4 dni pozniej :happy2: I udalo sie!
A jesli chodzi o ,,dobre'' rady,to mam troche ze strony przyszlej tesciowej,no i od swojej mamy,mimo,ze mieszka 1000km ode mnie:sorry2:

Dziewczyny odnośnie farbowania włosów to też nie wiem dokładnie,co i jak,to co czytałam to żeby poczekać do końca pierwszego trymestru,inni mówią,że nie zaszkodzi bo włos jest martwy i żeby farby nie nakładać na skóre głowy no i żeby się nie nawdychać tych oparów...
Ja wam jedynie napisze,że z odrostami mi nie do twarzy i nawet nie mam ochoty patrzeć w lustro,dlatego 11 idę do fryzjera to będzie koniec 11 tygodnia...
Wczoraj byłam w miescie i kupiłam sobie fajne bluzki-tuniki aż trzy bo po 20 złoty,taka przecena,sklep nazywa się butik,no i dwa swetry też długie i ciepłe ale za te zapłaciłam już więcej i tak wyszło mnie taniej niż przez allegro! Tylko spodni ciążowych u mnie nie znalazłam dlatego zamówiłam na allegro ciążowe spodnie sztruks Bombowe R38 NA JESIEń (271049471) - Aukcje internetowe Allegro
Dziwnie się czułam jak wczoraj chodziłam po tych sklepikach z tego względu,że wszędzie na wystawach mają piękne andrzejkowe i sylwestrowe kreacje,a ja w tym roku w domku będe siedziała no i co gorsza w te kreacje juz się nie zmieszcze.To był chyba taki ciażowy dół...
No i jeszcze coś, ktoś na naszym forum wymyślił smalec;) no i ja wczoraj kupiłam sobie smalec i ciepły chleb z piekarni i zjadłam osiem skibek no i jak tu zachować linie?!;) Teraz też idę sobie podjeść!!

Maajka ja wiem że plemniki żyją nawet pięć dni ale żeńskie tylko że są powolniejsze od męskich i jeśli kobieta współżyła pare dni przed jajeczkowaniek to wyjdzie dziewczynka,jeśli utrafi w samo jajeczkowanie lub krótko przed nim to może wyjść chłopak bo plemniki męskie są sybsze ale żyja krócej i nie lubią kwśnego odczynu pochwy.Słyszałam też że jajeczko czasami naładowane jest dodatnio,a czasami ujemnie i raz przyjmuje tylko męskie plemniki,a innym razem żeńskie,a i istnieją takie tablice chińskie i podobno one się sprawdzają ale nic więcej na ten temat nie wiem.I tak ostatnie zdanie należy do matki natury i przypadku.

reklama
Do góry