reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej ;-) jestem tu nowa, zamłoda troche na mame ale przydazylo sie i bedzie maleństwo w czercu, mam termin na 11.06 i teraz czekam na kolejne usg zeby zobaczyc wkoncu co nosze w brzuchu :-) nie moge sie juz doczekac porodu i licze na to ze bede miała coreczke ale wazne zeby tylko dzieciatko urodzilo sie zdrowe. Pozdrawiam was

reklama
Jak ja zawsze to mowie mi nas więcej tym lepiej . prodigious_ witamy nową czerwcową mamusię :-)
A u nas dziś cisza czyżby każda z nas wizieła sie za pieczenie i gotowanie

ale przygotowania do swiat sa męczące ufff ale na szczescie tylko pomagalam dzis w kuchni :) i malowalam pisanki. A teraz siedze i wyobrazam sobie swieta ktore beda za rok juz z moim maleństwem ;-)

Ja dojrzałam do tego zeby zatrudnić jakąś dziewczynę do Marysi .NIech przyjdzie 3 razy w tygodniu na 2 godziny. I raz np. by została na trzecią godzine ogarnać chałupę. Myśle ze jak jej zapłące 50 zł tygodniowo to powinno być ok. Wychodzi 7 zeta na godzinę. Weźmie ją na pole, a jak będzie brzydka pogoda to się pobawi w domu a ja poleżę. Wiem że to takie burżujskie ale ja już na prawde nie daję rady. Jestem z nią na okrętkę sama. Czasem wpadnie moja mama czy mój tata ale to jednak za mało. A póki mam pencje 200 zł mieisęcznie mnie nie zbawi.... I tak tyle wydawałam na fajki zanim rzuciłam wiec będzie na nianię.

Gluszku, gratuluje decyzji - teraz tylko grunt to znalezc wlasciwa osobe.

Jestem po wizycie. O tyle madrzejsza, ze szyjka bez zmian, spojenie sie nie rozchodzi.
Samopoczucie rownie podle jak bylo. Zalecenie? Jak najwiecej odpoczywac. Jakie jest podejrzenie? Ze to zapalenie kosci spojenia lonowego. Stwierdzic mozna tylko poprzez usg. Najwczesniej moge to zrobic po swietach. Niestety jesli sie potwierdzi, to czeka mnie lezenie, bo w takiej sytuaji moze dochodzic do rozchodzenia sie kosci.
Musze kontrolowac ilosc skurczy, bo niestety bol moze nasilic ilosc i "jakosc" skurczy...
Smutno... Bo nie podejrzewalam, ze moge zle sie poczuc w ciazy, ze bol (jakikolwiek) mnie unieruchomi). Nie dalam rady przestawiac nog, bol w dole brzucha, ten bol spojenia - okropnosc....

A jesli chodzi o ospe, to na tym etapie nie powinna byc grozna. To juz 3 trymestr jednak.... Jlia, bedzie dobrze. Moja mama w ciazy z moim mlodszym bratem "zaliczyla" Czarnobyl (u nas bylo b.silne promieniowanie), kontakt z rozyczka, a chlop ma 21 lat i ma sie super dobrze.

Jestem w 29 tygodniu ciąży, samopoczucie bywało róznie ale dzisiaj córcia jest bardzo ruchliwa i do tego pobolewa mnie wątroba. Od jakiegoś czasu spoglądam na Wasze Forum Czerwcowe i w końcu zmobilizowałam się napisać.

reklama
Hej :) u mnie brak mdlosci czasem tylko moge ponarzekac na zgage. czuje sie ogolem dobrze ale troche biodra bolą. Czas moja szybko i dobrze,mam nadzieje ze moje pozostale 12 tygodni minie tak samo. ;-)

Do góry