reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
ja jeszcze się mieszczę w normalne spodnie (ale ledwo ledwo) ale jak zjem to zaraz żoładek wyskakuje a za dwie godziny wklęsa ale za to jelita wyskakują - paranoja normalnie. Ale wieczoram mam brzuch że hej!!!! Ale ja mam wzdęcia (piję gazowane bo nie mam wtedy żadnych mdłosci) i mam zaparcia i daltego pewnie. Ale mam nadzieję że to sie unormuje bo niestety nie należy to najprzyjenmniejszych spraw......
Co do ciuchów to ja mam klika z poprzedniej ciąży ale są wszystkei już poposzerzane na ostanie miesiące i muszę jednak sobie kupić jakieś spodnie eleganckie do pracy póki jeszcze pracuuje. No i upolowałam sobie na ciucholandzie super bluzkę letnia ciążową - nową!!! za 10 zeta :)

reklama
Joaś;
Kochana dziękuję :-) trochę balam się nej no-spy - jednak to chemia, prawda? chociż mnie korciło...
Wczoraj sobie tak pomyślalam, że ja stara i ryczę bo boli jak nie wiem co - a cóż ma dopiero zrobić taka mała, bezbronna Dzidzia, która ma kolkę :-(

czasami nospe podaje sie niemalze od pierwszych dni ciazy, wiec nie boj sie zanadto.... cierpienie jest duzo gorsze........

no wlasnie jak jest z tym gazowanym bo i ja pije wode gazowaną jak oszalala a podobno nie mozna pić gazowanego bo potem dziecko ma kolka jak z tym jest :eek:

CZeść JoannA25!!!
Ja też mam straszne kolki. Wczoraj myślałam że nie wytrzymam i wziełam nospę i odrazu pomogło. Dość często ją przyjmowałam od początku i lekarz mnie uspokoi iż nic złego dla dzidziusia tym nie zrobię.
Pozdrawiam i cieszę się że mdłości prawie całkiem mineły i już może być tylko lepiej.
PA

Ja też mam brzuch "obżartucha":tak::tak:. Już mięśnie nie te i do tego wzdęcia, więc czas na zakupy. Cieszę się że już widać, zawsze to potwierdzenie że wszystko ok .
PA

Mamoot;
kolejna kwestia, w której nie jestem sama :-)
Mój brzucho jest pół tłusty - pół twardy = pół tlusty - pól ciążowy :-D

Joaś,azile29;
Dzwoniłam wcześniej do ginaa i potwierdził toco Napisałyście - no - spa, nawet 2 tabletki na raz.
Dziękuję Wam, ściskam Was

A ja sie czuje jak tlusta Augusta... Juz lada dzien nie ukryje brzuszka... Obym tylko doczekala wizyty u ina - niech potwierdzi ze wszystko ok i wskakuje w ciazowe ciuszki i oznajmiam swiatu o kolejnej dzidzi w naszj rodzinie.......
JoannA25, bylam dzis w Kapphalu i jakos nic specjalnego nie wpadlo mi w oku - nie te wzory, nie te kolory. Nooo, moze jedna sukienka, ale nie kupilam. Wyskocze tam jutro wieczorem sama (bez dziatek), to sie jej przyjrze jeszcze. A sukienka to z gatunku - na golf, koszulke.

KingaP;
Słyszałam o Pomorzanach, że straszna poczekalnia się tam zzrobiła i do tego te przypadki gronkowca :-(
No cóż, do czerwca jeszcze trochę czasu.
Lansoletka;
W szczecinie był kiedyś sklep La Hale i tam też były ubranka ciążowe :-)

reklama
Joaś;
są tam specyficzne ubranka, to fakt. Mi udało się kupić ostatnie z mojego obecnego rodzaju tuniki - naprawdę całkiem fajne. Tylko, że oczywiście trzeba pod nie coś włożyć. powiem Tobie, że nie zawsze to co jest w Szczecinie może być w Twojej miejscowości. Przetestowałaam to ze sklepem Orsay. Będąc w Warszawie, kupiłam bluzkę, która w Szczecinie pojawiła się po miesiącu :szok:
Ja jestem dumna szczególnie z tej jednej tuniki - można powiedzieć, że beżowo czarna z rękwm 3/4 - bardzo mi się podoba :-)
Ta sukienka mnie zainteresowala - jaki kolor i materiał ?

Do góry