reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Jeszcze kilka dni i wrzuce cos aktualnego, obiecuje... Spodnie ciazowe mam M (z H&M). Bluzki musze L bo biust mi sie nie miesci inaczej :).

a ja z unnej beczki. Bierzecie do szpitala moze reczniki papierowe do osuszania krocza.? Ja ta mysle ze to by bylo lepsze niz zwykly recznik.
W szpitalu, w ktorym rodzilam byl wrecz nakaz recznikow papierowych- nie zostawiaja klaczkow i sa bardziej higieniczne... Zawsze biore dwie rolki i wystarcza.

A ja się jakoś wreszcie przestałam bać porodu ;-)- teraz się boję tylko zeby z malutkim jednak było wszytsko dobrze. Jak wytrzymałam ból związany z pierwszym porodem (okropny) to i wytrzymam teraz. Z bólu się nie umiera. Ważne zeby z dzieckiem byo wszystko dobrze i tyle.

ja się cieszyłam ze mój chłopak taki spokojny a teraz to się zaczełam martwić czy to nie aby przez tą pępowinę on nie jest taki apatyczny.... proszę mnie okrzyczeć :zawstydzona/y:

Głuszku, widocznie masz spokojne dziecko :tak::-) ja się też cieszyłam, że moje tak nie rozrabia, nie kopie boleśnie, ale za to strasznie się wierci i liczenie 10 ruchów czasem zamyka mi się w ciągu minuty :-D
No właśnie jak to jest z tym liczeniem. Pisałyście, że najczęściej w czasie aktywności maleństwa trzeba obserwować ruchy i je liczyć. Jeśli będzie 10 w ciągu godziny, to ok itd. a ja się spotkałam też z takim sposobem, że liczy się przez godzinę wszytskie ruchy :sorry2:

reklama
Ja jestem ledwo żywa po ostatnim tygodniu. W sobotę w nocy maryśka zaczęła wymiotować - chyba ze 20 razy. Wezwaliśmy lekarza - rota. Luminal do tyłka. Przestała wymiotować. Za to zaczeła się biegunka - sama woda - 20 kup. W poniedziałek biegunka nie zyga. Zjadła delikatnego rosołku wieczorem (mój bład) - całą noc żygała.....we wtorek to spokój. W srode rano zaś żyganie - chyba ze 100 razy i sraka chyba z 200 kup - już nie wiedziaam czy mam się pakować i jechac do spzitala czy co??? na szczęscie lekarz mnie uspokoił ze jeśli tylko nie jest odwodniona to nie jechać bo rota jest taka upierdliwa że tak długo trzyma franca. Od wczoraj jest super - je kleiki ryżowe - schudła chyba z 1 kg - ja zreszta chyba z 2. :-:)-:)-(
Jeszcze do tego moja ginka mnie wkurzyła bo sie okazało ze w swojej karierze miała 2 pacjentki z taką pępowiną i zaczęła siać panikę - a juz byłam spokojna. Głupia powiedziała mi ze jak te główne wady zostały wykluczone to nie znaczy że te mniejsze nie wystąpią. A jak się jej zapytałam np. jakie to moga byc to powiedziała mi ze w sumie żadne. Poje.. bana za przeproszeniem - no i że musze rodzić w klinice na Kopernika bo tam jest najlepsza neonatologia że jakby sie coś z dzieckiem działo. A ja jej na to że przecież jest wszystko w porządku wiec po co takie srodki zapobiegawcze a ona na to że nigdy nic nie wiadomo. No rozwaliła mnie:wściekła/y::wściekła/y:.
Do tego wszystkiego na usg nagle znalazła ta pępowine - a wczesnije jej nie widziała kurcze???? Ja myślałam ze ma takie kiepskie usg a ona po prostu nie patrzyła na to w ogóle.
mam wrażenie ze ci ginekolodzy to są dobrzy jak ciąża jest ok a jak coś się dzieje nie tak to każdy z nich ***** wart.....
Wszyscy lekarze z krótymi rozmawiałam mnie uspokajali (włacznie z pediatrą którego wzywałam do marysi) a ta mnie tak zdenerwowała ze mówie wam.
Raczje na pewno będe ją zmieniać. Szkoda tylko ze teraz bede musiała za to płacić. Ale zdrowie dzidziusia najważniejsze.

Acha zeby było wesoło rote tez złapała moja mama i mój maż - także nieźle nas przetrzebiło. Szkoda tylko ze Marysię tak długo trzyma.....

Do góry